Αυτός είναι ο ενιαίος Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η "μετάφραση" του ποσταρίσματος και της θέσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για την (συνολική) επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού, οι σκέψεις του για την περίφημη "επανίδρυση" και οι επαφές που έχει ήδη κάνει. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Αυτός είναι ο ενιαίος Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
panathinaikos

Μέσα σ’ όλον αυτό το χαμό και τις καταστάσεις… χάους που βιώνει (σε ακόμη πιο έντονο βαθμό) τα τελευταία 24ωρα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός (από την υπόθεση του Μπεργκ, ως την παραίτηση του Λυμπερόπουλου και το «ντου» οπαδών στην ΠΑΕ την Παρασκευή 23/6), υπήρξε μία διπλή τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που κατέγραψε «φωναχτά» τις σκέψεις του για μία συνολική επόμενη μέρα στον σύλλογο…

Αρχικά μέσω ποσταρίσματος στον λογαριασμό τουστοInstagram, όπου ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ ανέβασε μία φωτογραφία με τα σήματα του Ερασιτέχνη, της ΚΑΕ, της ΠΑΕ με φόντο το συγκρότημα του ΟΑΚΑ, γράφοντας: « Η μόνη λύση α) για το μπάσκετ είναι να ξαναπάρει ευρωπαϊκά, β) για το ποδόσφαιρο να έχει ανάλογες επιτυχίες με το παρελθόν και γ) για τα ερασιτεχνικά αθλήματα να ξαναγίνουν ανταγωνιστικά είναι η συσπείρωση όλων των Παναθηναϊκών δυνάμεων (οικονομικών και μη) και να επανιδρυθεί ο σύλλογος».

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η θέση της «πράσινης» ΚΑΕ που έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη της συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του Παναθηναϊκού. «Οι τελευταίες εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό αλλά και στον Ερασιτέχνη, οι τεράστιες απαιτήσεις ώστε το μπάσκετ να παραμείνει σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην χώρα, ουσιαστικά δεν αφήνουν περιθώρια παρά μόνο για συσπείρωση ΟΛΩΝτων Παναθηναϊκών Δυνάμεων, με κάθε μορφή.Είναι η στιγμή που όσοι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό πρέπει να δηλώσουμε παρόντες ώστε ο Σύλλογος να επιστρέψει στην κορυφή σε όλα τα σπορ. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο Ποδόσφαιρο, στο Μπάσκετ και στον Ερασιτέχνη. Όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού», ανέφερε η θέση του μπασκετικού Παναθηναϊκού…

ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ "ΟΡΓΑΝΟ"

Τι σημαίνει ωστόσο, όλο αυτό και ποιες είναι οι συνολικές σκέψεις που έχει κάνει ο κ. Γιαννακόπουλος για τη λεγόμενη «επανίδρυση» του Παναθηναϊκού που έφερε ο ίδιος στο προσκήνιο;

Από στενούς συνεργάτες του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ, τονιζόταν πως το συγκεκριμένο -διπλό- μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν είχε να κάνει (αποκλειστικά) με τις εξελίξεις στην «πράσινη» ΠΑΕ. Δεν αποτελεί δηλαδή «προάγγελο» κίνησής του για άμεση και εξ’ ολοκλήρου «εμπλοκή» του (και) στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Αποτελεί ωστόσο, ένα συνολικό όραμά του, για την επόμενη μέρα στον σύλλογο. Και κάτι παραπάνω… Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τουContra.gr, το συγκεκριμένο (δύσκολο, πολύ δύσκολο ομολογουμένως) πλάνο είναι κάτι που επεξεργάζεται εδώ κι αρκετό καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ΣΥΝΟΛΙΚΑ, για τον σύλλογο.

Ένα πλάνο, που δεν αφορά επί της ουσίας μία νέα πολυμετοχικότητα με τους όρους που τη μάθαμε τη διετία 2008-2010, όπως πιθανόν να «μετέφρασαν» πολλοί λίγο μετά τις δηλώσεις του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ.

Το σχέδιο που έχει στο μυαλό του, αφορά μία «κεντρική διοίκηση» του συλλόγου (κι όλων των τμημάτων του) από ένα κεντρικό «όργανο». Στα πρότυπα δηλαδή των ισπανικών συλλόγων, αν και δεν είναι ξεκάθαρο, αν η εν λόγω διοίκηση μπορεί να προκύπτει (και να εκλέγεται) μέσα απ’ τον κόσμο της ομάδας ή πως θα μπορούσε να «τρέξει» ένα τέτοιο σχέδιο, δεδομένου ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι ανώνυμες εταιρίες και υπάγονται σε συγκεκριμένους νόμους.

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΠΑΦΕΣ

Αυτό όλο είναι κάτι που «δουλεύει» πολύ καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος. Αξιολογεί όλες τις παραμέτρους και ελάχιστοι άνθρωποι (ακόμη και στενοί συνεργάτες του) γνωρίζουν περισσότερα πράγματα. Επί του παρόντος ήθελε να επικοινωνήσει ως ένα βαθμό τις πρώτες σκέψεις του, μελετώντας όλα τα κομμάτια ενός τέτοιου εγχειρήματος, με κεντρικό άξονα για όλο τον Παναθηναϊκό το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο. Σίγουρα πάντως, όπως τονίζει και στην ανακοίνωσή του, αλλά και στα μηνύματα στοInstagram, όλο αυτό για να «ευδοκιμήσει» απαιτεί «συμπαίκτες» και συσπείρωση ΟΛΩΝ των «δυνάμεων» του Παναθηναϊκού. Είτε ισχυρών οικονομικά προσώπων, είτε προσώπων κύρους.

Επ’ αυτού μάλιστα, όπως λέγεται, έχει κάνει ήδη αρκετές επαφές θέλοντας να «ζυγίσει» εάν θα μπορούσε να υπάρξει μία ικανοποιητική «ανταπόκριση» σ’ ένα τέτοιο φιλόδοξο, αλλά και τρομερά δύσκολο πλάνο. Υπάρχει πάντα και το παράδειγμα της ποδοσφαιρικής πολυμετοχικότητας, όπου από ένα σημείο και μετά το «πεδίο συνεννόησης» των πολύ ισχυρών προσωπικοτήτων που είχαν τα μετοχικά ηνία του συλλόγου, «βυθίστηκε» στην εσωστρέφεια.

Εφόσον, ωστόσο, δει στην πορεία πως υπάρχει προοπτική, όπως λεγόταν απ’ το περιβάλλον του κ. Γιαννακόπουλου, ο ίδιος σκοπεύει να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις…

News 24/7

24MEDIA NETWORK