Επιχείρηση "Ξύπνα Λουκ!"

Η αποδυτηριακή κατσάδα του Αντρέα Στραματσόνι (και) προς τον Στιλ γιατί «έβαλε» από το πουθενά στο ματς τη Βέροια και οι αλλαγές κάτω απ’ τα «πράσινα» γκολπόστ, στα δύο παιχνίδια με τον Γηραιό, προκειμένου να «καθαρίσει» το μυαλό του Αγγλου γκολκίπερ. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Επιχείρηση "Ξύπνα Λουκ!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την ισοπαλία… αυτοκτονία του Παναθηναϊκού στη Βέροια, ο Λουκ Στιλ ήταν απ’ τους παίκτες που τα «άκουσαν» για τα καλά απ’ τον Αντρέα Στραματσόνι στην ομιλία «φωτιά» που ακολούθησε στα αποδυτήρια. Όχι ετούτη τη φορά δεν έκανε κάποιο λάθος, α-λα Ξάνθη για να «κρεμάσει» ολοκληρωτικά την ομάδα του.

Κατάφερε όμως με τη «γκέλα» που έκανε στο 54’ (χωρίς «κόστος» λόγω της απόκρουσης του Κουτρουμπή) να «βάλει» τη Βέροια, που μέχρι εκείνη την ώρα… πελαγοδρομούσε, σε «συνθήκες αγώνα», να το πιστέψει παραπάνω και να το παλέψει περισσότερο. Πόσω μάλλον απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός από την αφέλειά του, δεν είναι «τελειώσει» το ματς στις πάμπολλες ευκαιρίες που είχαν προηγηθεί.

Η πίστη των παικτών της ημαθιώτικης ομάδας πολλαπλασιάστηκε έξι λεπτά νωρίτερα, όταν σε μια φαινομενικά εύκολη γιόμα, που διεκδικούσαν ο Μολέδο με τον Καπετάνο, μπερδεύτηκε με τον Βραζιλιάνο στόπερ, έκανε τρεις προσπάθειες για να μπλοκάρει τη μπάλα (!) κι εντέλει η φάση έληξε με το επιθετικό φάουλ που σφύριξε ο Βάτσιος.

ΓΕΜΙΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μ’ αυτές τις δύο φάσεις ωστόσο, ο Αγγλος γκολκίπερ αύξησε το βαθμό ανασφάλειας της ομάδας του και των συμπαικτών του, που όσο πλησίαζε προς το φινάλε και δεν είχαν σκορ… νίκης άρχισαν να «μαζεύονται» μέσα στο γήπεδο και να οπισθοχωρούν αναίτια, δίνοντας κι άλλο… θάρρος στη Βέροια.

Ο Στιλ δεν είναι καλά ψυχολογικά κι αυτό φαίνεται. Ποτέ του δεν ήταν τερματοφύλακας top-class, αλλά ένας γκολκίπερ ικανός για τρομερά πράγματα, αλλά και για το… χειρότερο, παλεύοντας να βρει τη σταθερότητά του.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ…

Τα τρομερά λάθη που έκανε στο ματς με την Ξάνθη, του κόστισαν στο κομμάτι του ηθικού και της αυτοπεποίθησής και είναι πλέον ολοφάνερο, πως πρέπει να «καθαρίσει» το μυαλό του. Σ’ αυτή ακριβώς τη βάση θα γίνει μια προσπάθεια τις επόμενες δύο εβδομάδες απ’ τον «Στράμα» και τους συνεργάτες του, για να «ξυπνήσουν» τον 32χρονο γκολκίπερ.

Αρχής γενομένης απ’ τα δύο («κολλητά») ματς με τον Ηρακλή σε Κύπελλο (Πέμπτη 27/10) και πρωτάθλημα (Κυριακή 30/10). Βάση του πλάνου που είχε χαραχθεί απ’ το καλοκαίρι για τους τερματοφύλακες, ο Στιλ λογιζόταν ως το Νο1 και ο βασικός, με Νο2 τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και Νο2 στα ευρωπαϊκά ματς τον Κοτσόλη.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ «ΜΗΝΥΜΑ»

Εν ολίγοις η αλλαγή κάτω απ’ την «πράσινη» εστία στο πρώτο, κυπελλικό παιχνίδι με τον «γηραιό» ήταν λίγο πολύ προγραμματισμένη. Το φαβορί για να ξεκινήσει στα γκολπόστ του «τριφυλλιού» στο ματς της Πέμπτης είναι ο Βλαχοδήμος. Ωστόσο, ακριβώς επειδή ο Στραματσόνι είναι πολύ προβληματισμένος απ’ την εικόνα του Στιλ, δεν αποκλείεται να γίνει η… έκπληξη!

Και να πάρει εντέλει φανέλα βασικού ο Κοτσόλης. Κάτι που αν τελικά συμβεί, θα αποτελέσει «μήνυμα» αλλαγής κάτω απ’ την εστία των «πράσινων» για τα επόμενα τρία παιχνίδια, με στόχο να «ηρεμήσει» λίγο το μυαλό του Στιλ, να «συνέλθει» και να «επανέλθει»…

News 24/7

24MEDIA NETWORK