Ετοιμάζει έκπληξη στην κορυφή ο Ουζουνίδης

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού είναι φαβορί για την "αιχμή του δόρατος" της επίθεσης στην Τούμπα, πως θα "χωρέσει" ο Χίλιεμαρκ στην ενδεκάδα και ποιες είναι οι τελευταίες σκέψεις του Ουζουνίδη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
panathinaikos panigiriki geniki EUROKINISSI

Χωρίς… απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (10/12, 7:30 μ.μ.) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στις στατικές φάσεις, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο 49ρονος τεχνικός θα έχει πλέον "ενδεκαδάτο" μετά από τρεις εβδομάδες (και) τον Ροντρίγο Μολέδο κι αυτό αν μη τα άλλο του προσφέρει μεγαλύτερη δυναμική στον "αέρα", την οποία θέλει να εκμεταλλευτεί (και) επιθετικά.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής των "πράσινων" έχει στο μυαλό του ορισμένες (μικρές ή μεγάλες θα φανεί) εκπλήξεις ως προς το βασικό σχήμα. Κι ενώ έδειχνε να έχει "κλειδώσει" η παρουσία του Μολίνς στην κορυφή με τον Άλτμαν από πίσω του σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού, τα τελευταία 24ωρα σκέφτεται ακόμη και την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τον Ισραηλινό άσο στην κορυφή της επίθεσης και να μείνει στον πάγκο ο Μολίνς, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα.

Η εν λόγω σκέψη του Ουζουνίδη έχει δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά το πρέσινγκ στην πρώτη πάσα από τους στόπερ του ΠΑΟΚ προς τον άξονα, όπου εκτιμά πως ενδεχόμενη παρουσία του πολύ πιο γρήγορου Άλτμαν κοντά τους, θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη πίεση και πιθανότητες για να "χτυπήσει" πιο γρήγορα ο Παναθηναϊκός στην κόντρα, όταν κερδίζει τη μπάλα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τον Χίλιεμαρκ, τον οποίο ο Ουζουνίδης θέλει να "χωρέσει" στην ενδεκάδα, αφενός για να εκμεταλλευτεί τα πολύ ποιοτικά του ελεύθερα χτυπήματα (είναι μακράν ο καλύτερος εκτελεστής φάουλ και κόρνερ στο "πράσινο" ρόστερ) κι αφετέρου για να έχει ένα λίγο πιο "ευέλικτο" σχήμα στον άξονα και στα 30 μέτρα μεταξύ μεσαίας γραμμής και του αμυντικού τρίτου του ΠΑΟΚ.

Ο Ουζουνίδης έδωσε πολλές οδηγίες στους παίκτες του για τις αλληλοκαλύψεις στις πτέρυγες, όπου έχει μεγάλη "δύναμη" ο δικέφαλος του Βορρά, ενώ ζήτησε απ’ όλους να παίζουν ήρεμα, να είναι κοντά οι γραμμές και να μην γυρίζει η μπάλα πίσω, προκειμένου να μην δημιουργούνται συνθήκες πίεσης απ’ τον αντίπαλο.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα αποτελείται απ’ τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο (επιστρέφει κάτω απ’ τα γκολπόστ μετά από δύο ματς πρωταθλήματος, γιατί ο Ουζουνίδης θέλει η άμυνά του να έχει τη μέγιστη δυνατή "χημεία" και πολλά ματς στα πόδια της), με τους Δημήτρη Κολοβέτσιο και Νίκλας Χουλτ στα άκρα. Στους στόπερ ο Μολέδο, θα έχει ως παρτενέρ τον Κουτρουμπή, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Δώνης είναι (πλέον) το φαβορί για να παίξει δίπλα στον Κουρμπέλη. Στις πτέρυγες θα πάρουν θέση οι Βιγιαφάνιες (δεξιά) και Λουντ (αριστερά), ενώ τον πρώτο λόγο για το δίδυμο μπροστά έχουν οι Χίλιεμαρκ και Άλτμαν.

Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Καμπέσας. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Δώνης θα είναι αυτός που θα μείνει εκτός, με τον Λουντ να περνάει σε κεντρικό ρόλο.

Την "πράσινη" αποστολή που αναχωρεί το βραδάκι του Σαββάτου (9/12) για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν οι: Διούδης, Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Χουλτ, Ινσούα, Μολέδο, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Λουντ, Δώνης, Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης, Χίλιεμαρκ, Άλτμαν, Βιγιαφάνιες, Μολίνς, Τζανδάρης, Στάικος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK