Ετοιμάζονται για τα ντέρμπι Ουζουνίδης και Παναθηναϊκός!

Γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε τους δύο τελευταίους "κιτρινισμένους" του στο ματς με τον Αστέρα στη Λεωφόρο και γιατί θέλει να έχει τους πάντες στη διάθεσή του στα μεγάλα ματς που ακολουθούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον αγώνα της Καθαρής Δευτέρας με τη Λάρισα στο "AEL FC Arena" ο Στυλιαράς "κιτρίνισε" (μεταξύ άλλων) τους Βλαχοδήμο και Κάτσε, οι οποίοι συμπλήρωσαν από 4 κίτρινες κάρτες. Κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να δηλωθούν εντός 48 ωρών απ’ τον Παναθηναϊκό για να εκτίσουν τις ποινές τους σε ένα απ’ τα τέσσερα επόμενα ματς με Λαμία (εντός), Ολυμπιακό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός) και ΑΕΚ (εκτός).

Σίγουρα όχι και το πιο… ευχάριστο πράγμα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που ήδη μετράει τις "ενδεκαδάτες" επιλογές του με το… σταγονόμετρο κάθε σαββατοκύριακο, μετά την βίαιη αποψίλωση που υπέστη τους τελευταίους μήνες το "πράσινο" ρόστερ. Η επόμενη… ερώτηση λοιπόν, ήταν που θα "δηλωθούν" οι δύο παίκτες του "τριφυλλιού" ή για να ακριβολογούμε σε ποια ματς, θα ήταν το μικρότερο δυνατό "κακό" για τον Παναθηναϊκό.

Ο 49χρονος τεχνικός, τα έβαλε κάτω και αποφάσισε να δηλώσει και τους δύο ποδοσφαιριστές του στον αγώνα της 10ης Μαρτίου με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και η απόφασή του αυτή είχε συγκεκριμένη "λογική".

Πρώτα απ’ όλα ο Ουζουνίδης ήθελε να έχει –ει δυνατόν- όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, το προσεχές Σάββατο (24/2) στον αγώνα με τη Λαμία στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Το επόμενο ματς που έχει "κυκλώσει" ως "must win" το τεχνικό τιμ του "τριφυλλιού", μετά από αυτό στη Λάρισα, προκειμένου πάρει ο Παναθηναϊκός ακόμη ένα τρίποντο και να… ηρεμήσει μια και καλή βαθμολογικά η ομάδα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι άλλωστε, θα λείπει ήδη ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, που έχει να εκτίσει τη δική του ποινή λόγω καρτών κι ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να "φορτώσει" κι άλλο το απουσιολόγιό του.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν ο Αστέρας και τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Με βαθμό δυσκολίας… υπέρ-πολλαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι ένα ρόστερ που είναι σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης. Ο Ουζουνίδης ωστόσο, δεν σκεφτόταν σε καμία περίπτωση να βάλει παίκτες να εκτίσουν στα συγκεκριμένα ντέρμπι, καθώς ήθελε να τους έχει όλους στη διάθεσή του. Ξεκαθαρίζοντας μάλιστα σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του, πως ανεξαρτήτως των συνθηκών και της κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα, πρέπει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο αξιόμαχη και ανταγωνιστική μπορεί στα δύο μεγάλα ματς. Κι ας πιστεύουν ορισμένοι πως έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να… προσδοκά –βαθμολογικά- πολλά πράγματα απ’ τα συγκεκριμένα ντέρμπι.

"Ακόμη κι έτσι, ακόμη και με αυτά τα προβλήματα, είμαστε Παναθηναϊκός και σαν Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάμε και σ’ αυτά τα ματς…" ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο 49χρονος τεχνικός, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο, πως είναι υποχρέωση όλων να παρουσιαστούν οι "πράσινοι" σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στο ήδη "τσεκουρεμένο" δυναμικό τους. Εάν μάλιστα, τα πράγματα εξελιχθούν βάσει προγράμματος, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι ετοιμοπόλεμος και ο "κάπτεν" της ομάδας, Δημήτρης Κουρμπέλης, δίνοντας έξτρα ώθηση στον άξονα, μαζί με την παρουσία των Κάτσε και Τζανδάρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK