Έτσι θα "χωρέσει" Γκαμπριέλ και Χουλτ ο Ουζουνίδης

Γιατί ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει τον Βραζιλιάνο μπακ-χαφ (Γκαμπριέλ) ως λύση "πρώτης γραμμής" και πως έχει στο μυαλό του την ταυτόχρονη συνύπαρξή του με τον Σουηδό διεθνή άσο (Χουλτ) στην "πράσινη" ενδεκάδα. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή.

24/05/2017 Panathinaikos Vs AEK for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Apostolos Nikolaidis Stadium in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
24/05/2017 Panathinaikos Vs AEK for Superleague Greece play offs season 2016-17, in Apostolos Nikolaidis Stadium in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 24/05/2017 PANATHINAIKOS VS AEK FOR SUPERLEAGUE GREECE PLAY OFFS SEASON 2016-17, IN APOSTOLOS NIKOLAIDIS STADIUM IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μία απ’ τις (πολύ λογικές) απορίες που «γεννήθηκαν» απ’ την ημέρα που έφερε στο φως τοContra.grτο όνομα του Γκαμπριέλ Σίλβα, ως Νο1 υποψήφιο για τη θέση του αριστερού μπακ που αναζητά ο Παναθηναϊκός, ήταν το πώς θα «χωρούσε» ο Βραζιλιάνος με τον Χουλτ στην «πράσινη» ενδεκάδα.

Υπό την έννοια, πως το βιογραφικό του και οι «παραστάσεις» που έχει ο 26χρονος μπακ, δεν μπορεί να πει κανείς πως παραπέμπουν σε παίκτη… μπακ-απ, αλλά σε επιλογή «πρώτης γραμμής». Δεν μοιάζει δηλαδή ως λύση «τύπου Χουχούμη» ή «Φελίπε Φερέιρα», αλλά είναι ένας μπακ με πλήρες «πακέτο», που στέκεται εύκολα ως βασική επιλογή.

Μία σκέψη που πιθανότατα πέρασε απ’ το μυαλό πολλών ως «απάντηση» στο παραπάνω ερώτημα, είχε να κάνει με ενδεχόμενο πιθανής πώλησης του Χουλτ, αφού παρά το γεγονός πως ανανέωσε πριν από 8 μέρες με το «τριφύλλι» ως το 2020, ο διεθνής Σουηδός εξακολουθεί να «τραβάει» το ενδιαφέρον πολλών ομάδων απ’ το εξωτερικό. Και θα ήταν λογικό (σε μία τέτοια περίπτωση) να είχαν οι «πράσινοι» έτοιμη «διάδοχη» κατάσταση…

Η πραγματικότητα εντούτοις, είναι εντελώς διαφορετική! Κι ο συνδυασμός Χουλτ-Γκαμπριέλ έχει την εξήγησή του με βάση το αγωνιστικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη και την ελαφρά τροποποίηση που υπήρξε στον μεταγραφικό σχεδιασμό, σε ότι αφορά τα άκρα της μεσαίας γραμμής.

Το αρχικό πλάνο του Ελληνα τεχνικού περιελάμβανε την απόκτηση τριώνwingers, ενός βασικού και δύο «μπακ-απ», για τις θέσεις των «Πόλο» Εμποκού και Ολιβιέ Μπουμάλ-Παναγιώτη Βλαχοδήμου. Ο έναςwinger(Μπράιαν Καμπέσας) αποκτήθηκε σχετικά νωρίς για να καλύψει τη μία κενή θέση των «εναλλακτικών» και να δώσει μεγαλύτερο και ποιοτικότερο «βάθος» στον πάγκο.

Οι «πράσινοι» εξέτασαν στην πορεία, παράλληλα με τη μεταγραφή του βασικού ακραίου, την προοπτική απόκτησης κι ενός ακόμη νεαρού ποδοσφαιριστή τύπου «Καμπέσας» (ψάχτηκαν πολύ με την περίπτωση του Αργεντινού Ματέο Γκαρσία). Ωστόσο στην πορεία, όταν προέκυψε η περίπτωση του Γκαμπριέλ, αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη την υπόθεση του δεύτερουwinger(και) για λόγους «μαζέματος» του μπάτζετ, ούτως ώστε να είναι πολύ μεγαλύτερο το διαθέσιμο ποσό για τον βασικό επιθετικό.

Στο μυαλό του Ουζουνίδη, ο Γκαμπριέλ αποτελεί ένα εξαιρετικό (τόσο επιθετικά, όσο πολύ περισσότερο αμυντικά) «εργαλείο», που εφόσον αποκτηθεί, μπορεί να του δώσει την πολυτέλεια -κυρίως σε παιχνίδια «ειδικών συνθηκών»- να χρησιμοποιήσει τον Χουλτ κι ως αριστερό εξτρέμ. Ο Σουηδός άλλωστε, ξεκίνησε την καριέρα του ωςwingerστην Έλφσμποργκ και «έχει» τη θέση του εξτρέμ, όντας ένας πολύ ισορροπημένος παίκτης και μπορεί να καλύψει με την ίδια άνεση όλη την αριστερή πλευρά…

Με τον Γκαμπριέλ στο ρόστερ ο Ουζουνίδης θα έχει την άνεση (και) να δίνει πολύ πιο εύκολα «ανάσες» στον Σουηδό μπακ ο οποίος παίζει…non-stopτους τελευταίους 6 μήνες (ελαχιστοποιώντας έτσι και τους όποιους κινδύνους για πιθανούς μυϊκούς τραυματισμούς του) και παράλληλα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον Χουλτ κι ωςwinger, σε παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να παίξει πιο «σφικτά.

Ο 48χρονος τεχνικός είχε αντίστοιχες σκέψεις για διπλό ρόλο στον Σουηδό απ’ την περασμένη σεζόν, ωστόσο δεν υπήρχε από πίσω του ο παίκτης που θα του έδινε την πολυτέλεια να το εφαρμόσει και στην πράξη, καθώς δεν είχε εμπιστοσύνη στον Χουχούμη.

Πλέον, εφόσον «τρέξει» η μεταγραφή του Γκαμπριέλ μέχρι το τέλος της εβδομάδας (με τον παίκτη ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει σε όλα και απομένει η τελική «συνεννόηση» με την Ουντινέζε) ο Βραζιλιάνος θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη πληρότητα στην αριστερή πτέρυγα του «τριφυλλιού». Και ο Ουζουνίδης θα είναι σε θέση να… μοιράσει ακόμη πιο ισορροπημένα τα «κουτάκια» της «πράσινης» ενδεκάδας, σε μία σεζόν που θα είναι ακόμη πιο γεμάτη από απαιτητικούς αγώνες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK