Φεύγει από την PUMA και πάει NIKE ο Παναθηναϊκός

Μόλις μία διετία θα κρατήσει η συνεργασία του Παναθηναϊκού με την αθλητική εταιρία PUMA, που αποτελεί τον επίσημο χορηγό του αθλητικού υλικού των "πράσινων", καθώς το προσεχές καλοκαίρι η διοίκηση του "τριφυλλιού" σκοπεύει να "σπάσει" το συμβόλαιό τους.

Φεύγει από την PUMA και πάει NIKE ο Παναθηναϊκός

Τον χειμώνα του 2015, η πολυετής συνεργασία του "τριφυλλιού" με την Adidas άρχισε να μετράει αντίστροφα -κι εντέλει έληξε λίγους μήνες μετά κάπως… άκομψα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να έχουν πολλά "παράπονα", θεωρώντας η γερμανική εταιρία έκανε μια πολύ χαμηλή προσφορά ίσια-ίσα για να τους "αδειάσει", καθώς είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Για περίπου τρεις μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του είχαν επαφές με πάρα πολλές εταιρίες αθλητικής ένδυσης κι εντέλει ήρθαν σε συμφωνία με την PUMA, η οποία επισημοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2015 και είχε ισχύ για τρία χρόνια (ήτοι έως την άνοιξη του 2018).

Η πρώτη "κολεξιόν" της εταιρίας και οι περσινές τρεις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού είναι αλήθεια πως δεν… τρέλαναν τον κόσμο της ομάδας, με τις πωλήσεις απ’ τις φανέλες να είναι πολύ περιορισμένη πέρσι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (έπαιξε βεβαίως ρόλο σ’ αυτό και το γεγονός ότι η ομάδα αγωνιστικά όδευε απ’ το κακό στο χειρότερο την περσινή περίοδο).

Εφέτος αντίθετα, οι νέες εμφανίσεις και δη η "βασική", με τις κάθετες ρίγες α-λα Σέλτικ άρεσαν πολύ και ο κόσμος έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να τις προμηθευτεί μέσω της μπουτίκ του Παναθηναϊκού στην Τσόχα και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα. Γιατί λοιπόν οι "πράσινοι" έχουν αποφασίσει να στραφούν σε άλλη εταιρία για χορηγική συνεργασία αθλητικού υλικού;

Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν πως σ’ όλη αυτή τη διαδρομή των τελευταίων 16 μηνών, έχουν παρατηρηθεί διάφορες "δυσλειτουργίες" στη συνεργασία των δύο πλευρών, οι οποίες μάλιστα είναι επαναλαμβανόμενες και γι’ αυτό αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η κοινή πορεία των δύο εταιριών, με την ολοκλήρωση της εφετινής περιόδου, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα απ’ αυτό που προβλέπει το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει αναζητηθεί ήδη… διάδοχη κατάσταση, με την NIKE να "παίζει" αυτή τη στιγμή ως η Νο1 υποψήφια εταιρία, για να ντύσει απ’ την επόμενη περίοδο τους "πράσινους". Οι δε συζητήσεις, δείχνουν να είναι πολύ προχωρημένες και δεν αποκλείεται πριν φύγει το 2016, να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον αμερικανικό αθλητικό "κολοσσό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK