Γεωργιάδης: "Ο Παναθηναϊκός του ’96 είχε χαρακτήρα"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio και στην εκπομπή «Μην ξεχάσεις το κασκόλ», με τους Θοδωρή Ρούσσο και Ηλία Ευταξία.

Γεωργιάδης: "Ο Παναθηναϊκός του ’96 είχε χαρακτήρα"

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στη νίκη του «τριφυλλιού» πριν από 20 χρόνια στην έδρα του Άγιαξ, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Για την συμπλήρωση 20 ετών από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άγιαξ: «Τότε ο Άγιαξ προκαλούσε τρόμο, είχε μόνο νίκες εντός έδρας και πολλούς αγώνες αήττητος στο Champions League. Εμείς ήμασταν μια παρέα, διασκεδάζαμε αυτούς τους αγώνες και κατεβήκαμε να αγωνιστούμε, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν ήμουν βασικός, διότι είχα έναν τραυματισμό νωρίτερα και δεν είχα πολύ καιρό που είχα επιστρέψει. Μάλιστα, όταν μπήκα αλλαγή είχα χάσει μια ευκαιρία, λίγο πριν σκοράρει ο Βαζέχα».

Για τον δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ: «Μας στοίχισαν οι δύο απουσίες που είχαμε και ότι ο Άγιαξ προηγήθηκε πολύ νωρίς».

Πόσο απέχει ο σημερινός Παναθηναϊκός απότην ομάδα του ’96: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση, εκείνη η ομάδα είχε χαρακτήρα, μπαίναμε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουμε αποτέλεσμα. Μπορεί να μην παίζαμε σπουδαία μπάλα, όμως η ομάδα ήταν σκληρή. Αν θέλουμε να την συγκρίνουμε με κάποια ομάδα θα πρέπει να είναι με την ομάδα που είχε προπονητή τον Κυράστα».

Για τις θέσεις που αγωνιζόταν σε εκείνη την ομάδα: «Στην Ευρώπη έπαιζα αριστερό μπακ-χαφ γιατί παίζαμε με τρεις πισω και στην Ελλάδα εξτρέμ».

Πως ήταν το κλίμα σε εκείνη την ομάδα του Παναθηναϊκού: «Εκείνη η ομάδα δεν κοιμόταν νωρίς τα βράδια, περνάγαμε πολλές ώρες σε διάφορα δωμάτια. Το βράδυ πριν τον αγώνα στην Ολλανδία νομίζω ήμασταν στο δωμάτιο του Καλιτζάκη για αρκετές ώρες».

Τι σκέφτεται για το μέλλον του: «Το πρωτάθλημα φθάνει στο τέλος, δεν βλέπω να υπάρχουν αλλαγές τώρα. Θα δούμε το καλοκαίρι, θα διαβάζω και ελπίζω να υπάρξει πρόταση από κάποιον σύλλογο».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει Grexit στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Ανησυχώ πραγματικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσουν αυτά που γίνονται. Φθάσαμε στο σημείο να διακοπεί ο θεσμός του Κυπέλλου, είναι πρωτάκουστα αυτά που έχουν γίνει. Να βρουν τι πρέπει να γίνει για να έχουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε, γιατί οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν ένα δίκαιο και καθαρό ποδόσφαιρο. Ελπίζω στο τέλος να βρεθεί λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κούρσα του Δώνη και το γκολ του Βαζέχα 20 χρόνια πριν

News 24/7

24MEDIA NETWORK