Γι' αυτό έμεινε ο Αλαφούζος στο "πράσινο" Δ.Σ.

Το Contra.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο γύρω απ' την παραμονή του εξαφανισμένου μεγαλομετόχου του ΠΑΟ στο "πράσινο συμβούλιο με την ιδιότητα του μέλους. Οι πρακτικοί και συμβολικοί λόγοι, το αίτημα του Κωνσταντίνου και το νέο πρόσωπο.

Γι' αυτό έμεινε ο Αλαφούζος στο "πράσινο" Δ.Σ.
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η παραμονή του "εξαφανισμένου" μεγαλομετόχου, Γιάννη Αλαφούζου στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού (με την ιδιότητα του απλού μέλους) κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της "πράσινης" ΠΑΕ, σίγουρα "ξένισε" σε πολύ κόσμο, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Mr. ΣΚΑΪ έχει θέσει εαυτόν, εκτός συλλόγου, με την ανακοίνωση της αποχώρησής του απ' την 21η Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση"διατήρησης" του Αλαφούζου, όσο κι αν δείχνει να παίζει... μπουνιές με τις αποφάσεις του και το "αποχωρώ" που ο ίδιος είχε πει προ διμήνου, έγινε περισσότερο για... πρακτικούς και συμβολικούς λόγους. Διότι στην ουσία ούτε "ενεργή" παρουσία έχει στο διοικητικό κομμάτι, ούτε ασχολείται με τα της ομάδας, αν και μια online ενημέρωση από τον γενικό διευθυντή Αγησίλαο Τουμαζάτο, εξακολουθεί να την έχει, 4-5 φορές την εβδομάδα.

Το... πρακτικόν του ζητήματος έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Εάν κι εφόσον ο Αλαφούζος έφευγε (και) απ' το διοικητικό συμβούλιο και δεν διατηρούσε ακόμη κι αυτόν τον "τυπικό" ρόλο, το "μήνυμα" που θα περνούσε προς τους ανθρώπους της άμεσης επιρροής του, όπως είναι ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ακόμη και οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Στράτος Σωπήλης, θα ήταν πως "...πλέον αποσυρόμαστε κι εμείς".

Κι αυτό όσο... απλό δείχνει σαν απόφαση ή σαν κίνηση, στην παρούσα χρονική συγκυρία θα είχε το (σημαντικό) "κόστος" της προς την ΠΑΕ και την ομάδα. Διότι είτε δεν θα προέκυπτε νέο διοικητικό σχήμα και η ΠΑΕ θα κατέληγε σε διοίκηση Πρωτοδικείου, είτε ο Βασίλης Κωνσταντίνου -ως πρόεδρος- θα έπρεπε να εκλέξει ένα ολοκαίνουργο Δ.Σ., με πρόσωπα αποκλειστικά δικής του επιλογής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, θα χρειάζονταν μίνιμουμ ένα... δίμηνο μέχρι τα νέα μέλη του συμβουλίου να ενημερωθούν για τα πάντα γύρω απ' το αντικείμενό τους και να "τρέξουν" την ΠΑΕ, τη στιγμή που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει περιθώριο για να χάνεται ούτε... μέρα.

Διότι καλώς ή κακώς τα πρόσωπα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Δ.Σ. έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, των ανοικτών υποθέσεων και κάποια πράγματα γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο κι αυτοματοποιημένα ως ένα βαθμό. Υπάρχει με απλά λόγια μία... συνέχεια. Με ένα ολοκαίνουργο Δ.Σ. όμως, όλα θα πήγαιναν πολύ "πίσω" χρονικά, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ακόμη μεγαλύτερη "αδράνεια" την ώρα που... καίγεται το σύμπαν.

Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε, τόσο ο Βασίλης Κωνσταντίνου (ως πρόεδρος), όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ζήτησαν προσωπικά απ' τον Αλαφούζο να παραμείνει έστω και τυπικά-συμβολικά ως μέλος του συμβουλίου, κάτι στο οποίο ο ίδιος συμφώνησε. Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που δεν... πείθονται απ' τα επιχειρήματα της παραμονής του Αλαφούζου στο Δ.Σ., εκτιμώντας πως όλο αυτό ήταν μία ακόμη μία "απόδειξη" πως διατηρεί υπό πλήρη έλεγχο τη λειτουργία της ΠΑΕ.

Στο διοικητικό συμβούλιο της "πράσινης" ΠΑΕ που εκλέχθηκε απ' την επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (20/11) προστέθηκε ως απλό μέλος του Δ.Σ. και ο κ. Χρήστος Πλιάτσικας, ενώ ως την Παρασκευή (24/11) αναμένεται να προστεθούν ακόμη δύο μέλη. Ο κ. Πλιάτσικας είναι αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός".

Αναλυτικά η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Πρόεδρος: Βασίλης Κωνσταντίνου

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Στράτος Σωπήλης

Μέλη: Γιάννης Αλαφούζος, Αγησίλαος Τουμαζάτος, Τάκης Οικονομόπουλος, Γιάννης Παναγιωτίδης, Χρήστος Πλιάτσικας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK