Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013

Από το 1973 και την πρώτη ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, την αποτυχημένη είσοδο στην ΠΑΕ το 1979 και το πείραμα της πολυμετοχικότητας το 2008, το Contra.gr καταγράφει την προσπάθεια της οικογένειας Γιαννακόπουλου να μπει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013

Η σχέση των Γιαννακόπουλων με τον Παναθηναϊκό είναι γνωστή. Τόσο στο μπάσκετ όσο και στον Ερασιτέχνη, έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ κάπου τόσο χρονολογείται και το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Ενδιαφέρον που έγινε πράξη, αλλά η ευκαιρία χάθηκε στο νήμα από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Από το 1972 και έπειτα οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος είναι δύο ισχυροί επιχειρηματίες. Από το φαρμακείο στην Πειραιώς το 1924, μέχρι το 1951 και τη ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, την πρώτη φαρμακοβιομηχανία, η οικογένεια έχει ισχυροποιηθεί στο χώρο με μία ακμάζουσα επιχείρηση με τζίρο ασύλληπτο για την εποχή εκείνη.

Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013
ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΖΑΒΕΛΑΚΗ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΤΖΑΒΕΛΑΚΗ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ INTIME SPORTS

Η αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό γνωστή, οπότε ήταν θέμα χρόνου να ασχοληθούν. Το 1973 ο Παύλος Γιαννακόπουλος εξελέγη πρόεδρος του "Παναθηναϊκού Συναγερμού", διεκδικώντας -μαζί με άλλα στελέχη- την ηγεσία της ομάδας. Εξι χρόνια μετά, το 1979, η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού έγινε επαγγελματική και ανεξαρτητοποιήθηκε διοικητικά από τον ερασιτεχνικό σώμα. Ο Παύλος προσπάθησε να μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο και να γίνεται το αφεντικό του τριφυλλιού.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1978-79 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-2
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1978-79 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-2 INTIME SPORTS
Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1976-77 ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-2
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1976-77 ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-2 INTIME SPORTS

Τα χρόνια περνούν, το μπάσκετ ανεξαρτητοποιείται και αυτό και ο Γιαννακόπουλος κάνει ό,τι δεν μπόρεσε το '79. Το αναλαμβάνει, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, με τη συνέχεια γνωστή. Γκάλης, Γιαννάκης, Ουϊλκινς, Κόμαζετς, Ομπράντοβιτς, Μποντίρογκα και άλλοι πολλοί έρχονται στην ομάδα, η οποία γίνεται η πλέον επιτυχημένη της τελευταίας 15ετίας με συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων στην Ελλάδα και έξι ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Ενδιάμεσα, υπάρχουν στιγμές που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ζητά επιτακτικά από τον Παύλο να αναλάβει την ΠΑΕ. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε Γλυφάδα, Σπόρτινγκ και ΟΑΚΑ ακούγεται το γνωστό σύνθημα, απόρροια της απογοήτευσης του κόσμου για την εικόνα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Το 2008 γίνεται αυτό που δεν έγινε πριν από 29 χρόνια. Ο Γιαννακόπουλος εισχώρησε στο περίφημο πολυμετοχικό διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά το αποτυχημένο πείραμα τον έφερε στην πόρτα της εξόδου. Στη συνέχεια αποχώρησε και από το μπάσκετ δίνοντας τα ηνία στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013
Γιαννακόπουλοι και ποδόσφαιρο: Από το 1973 στο 2013
INTIME SPORTS

Μετά από 34 χρόνια βλέπει τον γιο του να ετοιμάζεται να κάνει αυτό που ποτέ ο ίδιος δεν κατάφερε. Να ασχοληθεί με το άθλημα που, όπως είχε πει σε συνέντευξή του, δεν είναι ακριβό χόμπι όπως είναι το μπάσκετ: "Στο ποδόσφαιρο, αν προχωρήσεις πολύ, έχεις κάποιο όφελος. Το μπάσκετ είναι η ακριβή τρέλα μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK