Γιατί πήγε ο Αλαφούζος στο "Γ. Καλαφάτης"

Η επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο Κορωπί το μεσημέρι του Σαββάτου δεν ήταν μόνο… εθιμοτυπική, αλλά αφορούσε την έναρξη ενός πολύ σημαντικού πρότζεκτ για την ανδρική ομάδα και την ακαδημία. Ο Κώστας Γουλής έχει το ρεπορτάζ.

Γιατί πήγε ο Αλαφούζος στο "Γ. Καλαφάτης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/10 στο «Γ. Καλαφάτης» μετά από αρκετές εβδομάδες, αφού οι πολύ σοβαρές επαγγελματικές του υποχρεώσεις (κυρίως με τον ΣΚΑΪ) δεν του επέτρεψαν να δίνει συχνά το «παρών» στις προπονήσεις της ομάδας, όπως έκανε την περσινή σεζόν.

Η επίσκεψή του ωστόσο, δεν ήταν μονάχα «εθιμοτυπική» ή για να δείξει με την παρουσία του στο προπονητικό κέντρο την πλήρη στήριξή του προς όλη την ομάδα. Αυτό άλλωστε, θεωρείται δεδομένο αφού και στο σύντομο τετ-α-τετ που είχε με το προπονητικό τιμ και με τους παίκτες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στη Σταντάρ, τονίζοντας πως «…θέλω να σας συγχαρώ για το παιχνίδι σας στη Λιέγη. Θέλω να συνεχίσετε έτσι και στα ματς που έρχονται…».

Η προεδρική παρουσία στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, είχε να κάνει κυρίως με το… ίδιο το προπονητήριο. Κι αυτό, διότι ο «Mr. ΣΚΑΪ», ήθελε να τσεκάρει από κοντά το πρότζεκτ για την επέκταση του «Γ. Καλαφάτης», το οποίο θα αρχίσει να «τρέχει» μέσα στους επόμενους μήνες.

ΤΟ «ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

Το θέμα το χειρίζεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, σε συνεργασία με στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ, με το πλάνο να περιλαμβάνει την άμεση δημιουργία δύο νέων ποδοσφαιρικών γηπέδων, για τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας, αλλά και μια σειρά από νέες εγκαταστάσεις και προσθήκες, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, εκσυγχρονίζοντάς το σε τομείς που είχε ελλείψεις.

Για παράδειγμα στο πρότζεκτ επέκτασης του «Γ. Καλαφάτης» περιλαμβάνεται σταδιακά η δημιουργία και νέων ξενώνων για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και των παιδιών του «πράσινου» φυτωρίου, που προέρχονται απ’ την επαρχία και μένουν μόνιμα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και γι’ αυτό το λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να δει αναλυτικά τις εργασίες που θα γίνουν, αλλά και το χρονοδιάγραμμα της συνολικής αναμόρφωσης του προπονητηρίου του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK