Η 2η πρόταση για τον Ζέκα που αρνήθηκε το "τριφύλλι"

Το φιξ ποσό και οι τρεις έξτρα όροι που προσέφερε η Κοπεγχάγη προς τον ΠΑΟ για τον Ελληνοπορτογάλο μέσο, που απορρίφθηκαν με… συνοπτικές διαδικασίες, η έξτρα παράμετρος της Σετουμπάλ και οι μικρές πιθανότητες «επιστροφής» των Δανών. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Κοπεγχάγη έκανε και δεύτερη, επίσημη κίνηση προς τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης (23/8), για τον Ζέκα Ροντρίγκες, ωστόσο οι «πράσινοι» είπαν ξανά «όχι» προς τους Δανούς, αφού ούτε η δεύτερη πρόταση, προσέγγιζε τα «θέλω» τους και την τιμή εκκίνησης των διαπραγματεύσεων που είχε οριστεί πέριξ των 3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, η πρόταση των πρωταθλητών Δανίας ήταν ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη, ωστόσο εμπεριείχε αρκετά «αλλά», που ναι μεν θα μπορούσαν να ανεβάσουν το συνολικό ποσό, αλλά δεν την έκαναν και τόσο «ελκυστική» για τους «πράσινους».

Συγκεκριμένα, η προσφορά της Κοπεγχάγης που κατατέθηκε στον Παναθηναϊκό μέσω του μάνατζερ του 29χρονου μέσου, Κάρλος Γκονσάλβες, περιελάμβανε τα εξής:

-Φιξ ποσό 1,7 εκατ. ευρώ, με καταβολή του 50% των χρημάτων μπροστά και το υπόλοιπο 50% μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

-Μπόνους 200.000 ευρώ, εφόσον η Κοπεγχάγη προκρινόταν στους ομίλους του Champions League και ο Ζέκα αγωνιζόταν στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι εναλλακτική (εφόσον δεν το κατάφερνε, όπως κι έγινε τελικά, αφού αποκλείστηκε απ’ την Καραμπάγκ) ένα ποσό 150.000 ευρώ, εφόσον ο Ζέκα έπαιζε στους ομίλους του Europa League.

-Καταβολή προς τον Παναθηναϊκό όλων των χρημάτων (και του μεριδίου της Κοπεγχάγης) απ’ το πιθανό μπόνους που πληρώνουν οι UEFA-FIFA προς τους συλλόγους, σε ενδεχόμενη συμμετοχή του με την εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ητοι απ’ τις 200.000 που παίρνει κάθε κλαμπ για την διετία του παίκτη στα προκριματικά, οι Δανοί θα παραχωρούσαν προς τον Παναθηναϊκό το δικό τους «μερίδιο» των 100.000 ευρώ.

-Ποσοστό μεταπώλησης 10%!

Το σύνολο της πρότασης των Δανών, δεν άφησε ικανοποιημένους τους «πράσινους», αφενός διότι το φιξ ποσό που προσέφερε η Κοπεγχάγη (1,7 εκατ. ευρώ) ήταν πολύ πιο κάτω ακόμη κι απ’ το «ψυχολογικό» όριο των 2,5 εκατ. ευρώ κι αφετέρου, διότι οι υπόλοιποι προταθέντες όροι ήταν πολύ «φλου» και δεν προσέφεραν σιγουριά πως θα επιτευχθούν, για να ανεβάσουν το σύνολο των χρημάτων που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός από την ενδεχόμενη πώληση του Ζέκα.

Ακόμη και το ποσοστό μεταπώλησης (10%) που προσέφερε η δανέζικη ομάδα, δεν «έλεγε» κάτι στους «πράσινους», αφού σε ηλικία 29 ετών ο Ζέκα, πολύ, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να πωληθεί στη συνέχεια με «καλά» λεφτά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε προς τον Γκονσάλβες κι ακολούθως προς την Κοπεγχάγη, πως θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ τη φιξ προσφορά της για τον Ελληνοπορτογάλο κάπτεν του «τριφυλλιού», για να μπορέσουν να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Οι «πράσινοι» μάλιστα, έθεσαν επί τάπητος και άλλη μία πολύ σημαντική παράμετρος. Το γεγονός ότι υπάρχει εντέλει ένα (χαμηλό, αλλά υπαρκτό) ποσοστό μεταπώλησης προς τη Σετούμπαλ.

Όταν ο Ζέκα αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2011, στο deal της Σετούμπαλ με τον Παναθηναϊκό είχε μπει ποσοστό 20% για μεταπώλησή του σε ορίζοντα τετραετίας (όσο ήταν και το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε με το «τριφύλλι»). Μετά το πέρας της τετραετίας (ήτοι απ’ το καλοκαίρι του ’15), το ποσοστό μεταπώλησης της Σετούμπαλ έπεφτε στο 10%. Αρα σε ενδεχόμενη πώληση του Ζέκα, η πορτογαλική ομάδα θα καρπωθεί το 1/10 των χρημάτων του deal.

Απολύτως λογικό λοιπόν ο Παναθηναϊκός να ορίζει ως αρχική τιμή πώλησης του Ζέκα, τα 3 εκατ. ευρώ (καθαρά δικά του είναι τα 2,7 εκατ.), ωστόσο μετά το δεύτερο «όχι» της Τετάρτης (23/8) δεν είναι δεδομένο πως θα… επανέλθουν οι Δανοί.

Τουναντίον, μετά -και- τον αποκλεισμό τους απ’ τους ομίλους του Champions League, οι άνθρωποι της δανέζικης ομάδας το… ξανασκέφτονται και δεν έχουν αποφασίσει (όπως έχουν μεταφέρει και προς την πλευρά του παίκτη), το κατά πόσο σκοπεύουν να «επιστρέψουν» στην υπόθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK