Η "αντίδραση" του Αλαφούζου στην πρόταση

Πως υποδέχθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ την επιστολή Γιαννακόπουλου, πως σχολίαζε το πρότζεκτ, με ποιον όρο δεν συμφωνεί, η "διαρροή" για άλλο έναν "ενδιαφερόμενο" και το πεδίο διαπραγμάτευσης. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Η "αντίδραση" του Αλαφούζου στην πρόταση

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ότανo Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το επενδυτικόfundέστειλαν στον Γιάννη Αλαφούζο επιστολή με επίσημη πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με συγκεκριμένες προϋποθέσεις/όρους, η πλευρά του μεγαλομετόχου παρέμεινε "σιωπηρή". Αρχικά οι συνεργάτες του 61χρονου εφοπλιστή δεν επιβεβαίωναν καν τα της επιστολής, ακολούθως "αναδιπλώθηκαν" επιβεβαιώνοντας με μισόλογα.

Ισως και να αιφνιδιάστηκαν ως προς το τάιμινγκ της κίνησης, αφού περίμεναν πως η όποια κίνηση θα γινόταν αργότερα. Ισως –όπως λέγεται- και να μην περίμεναν πως έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι εξελίξεις/συζητήσεις των επενδυτών με την κυβέρνηση για το "AthensAlive", κάτι λογικό εν μέρει, καθώς ο Γιαννακόπουλος δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει όλα τα… χαρτιά του, πριν φτάσει τα πράγματα και τις εξελίξεις στο σημείο που πρέπει.

Ποια ήταν ωστόσο, η "αντίδραση" του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου σε όλο αυτό; Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δήλωνε εντυπωσιασμένος ως προς την πληρότητα του πρότζεκτ της "ομάδας Γιαννακόπουλου", κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο πολύ μελετημένο σε κάθε λεπτομέρεια και πολύ καλά δουλεμένο. "Εχουν κάνει πολύ καλή δουλειά…" διέρρεε από το "Αλαφουζικό" περιβάλλον μαζί όμως και με μία ατάκα… δυσπιστίας ως προς τη συνεργασία της Πολιτείας: "Δύσκολα πάντως θα βρουν άκρη σε πολλά πράγματα με την Κυβέρνηση", λεγόταν χαρακτηριστικά απ’ την πλευρά του μεγαλομετόχου. Σ’ αυτό βεβαίως παίζει πάντα ρόλο και η όποια "προκατάληψη" και το επίπεδο σχέσεων που έχει η κάθε πλευρά με την Πολιτεία, αφού ως γνωστόν η σχέση της πλευράς Αλαφούζου με το κυβερνητικό σχήμα είναι εδώ και πολύ καιρό στα απόλυτα άκρα.

Πάμε τώρα όμως στο… δια ταύτα: Δηλαδή το πώς "αντέδρασε" η πλευρά Αλαφούζου στην πρόταση για την ΠΑΕ. Από την πλευρά του μεγαλομετόχου υπήρχε πολύ θετική διάθεση για να ξεκινήσει μία διαδικασία που θα τον "απέμπλεκε" απ’ την ΠΑΕ, όμως μαζί με το "ναι μεν…" υπήρχαν και "αλλά…". Το βασικό σημείο στο οποίο "κολλάει" και δεν θέλει να "δεσμευτεί" επί των όρων της επιστολής, είναι το κομμάτι που αναφέρεται περί "…δέσμευσης να μην μιλήσει με άλλον αγοραστή έως την 31Ιουλίου 2018".

Διότι -όπως υποστηρίζει- ο ίδιος θέλει να έχει ανοικτή… πόρτα και σε άλλους επενδυτές το επόμενο διάστημα, ειδικά εάν τραβήξει χρονικά η διαπραγμάτευση τουfundμε την κυβέρνηση. Και να δει πως θα πορευτεί είτε ο ίδιος προσωπικά, έχοντας στα χέρια του τον Παναθηναϊκό, είτε αν θα υπάρξει κάτι… άλλο τους επόμενους μήνες.

Θα αναρωτηθεί κανείς –δικαίως- "μα θα βρει τώρα άλλον επενδυτή, ενώ δεν το έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια;". Πολύ σωστή απορία. Όμως επειδή σε μία τέτοια υπόθεση, που εμπλέκονται τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πρέπει να αποκλείει κανείς τίποτα (ειδικά με όσα έχουμε… δει τους τελευταίους μήνες απ’ τη διοίκηση Αλαφούζου), όλα πρέπει να "διυλίζονται" με προσοχή. Όπως για παράδειγμα κι αυτό που "διοχετευόταν" διακριτικά το τελευταίο 48ωρο από συνεργάτες του πως "…δεν θέλει να δεσμευτεί τουλάχιστον σε αυτό, διότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μετά από διαπραγματεύσεις 3-4 μηνών του Γιαννακόπουλου με την κυβέρνηση". Με την… υποσημείωση πως "…υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος από το εξωτερικό, αλλά σε πολύ πιο πρώιμο στάδιο". Το ποιος μπορεί να είναι αυτός ο "ενδιαφερόμενος" το γνωρίζει μόνο η πλευρά Αλαφούζου, απ’ την οποία πάντως προέκυπτε πως έχει γίνει μία προσέγγιση με μεσάζοντα, πρώην στέλεχος παλαιότερων διοικήσεων του Παναθηναϊκού.

Γενικά η πλευρά του μεγαλομετόχου δεν δείχνει διάθεση να πάει απευθείας σε υπογραφές και δεσμεύσεις επί των βασικών όρων που του τέθηκαν στην επιστολή. Είναι διατεθειμένος να πάει σε μία ανοικτή διαπραγμάτευση, περιμένοντας –όπως λέγεται- "…κάτι πιο "συγκεκριμένο" απ’ την πλευρά του επενδυτικούfund, για να δεσμευτεί κι ο ίδιος σε μεγαλύτερο βαθμό". Για να πάνε μετά σε μία λογική διαπραγμάτευσης και υπογραφής ενός πρώτου "συμφώνου κατανόησης".

Για να δούμε αν το ταξίδι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Λονδίνο και πολύ περισσότερο το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τους συμπαίκτες του, θα "στριμώξει" ακόμη περισσότερο την πλευρά Αλαφούζου και θα φέρει πλέον τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, στο δρόμο μίας…onewayαπόφασης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK