Η δεύτερη "πώληση" του Παναθηναϊκού στη Μπενφίκα!

Πως ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ακόμη ένα ποσό απ' την μετακόμιση του Βλαχοδήμου μέσω του ποσοστού μεταπώλησης, πότε θα πληρωθούν τα χρήματα απ' τους Πορτογάλους στο λογαριασμό του “τριφυλλιού” και πότε θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ έναν μισθό. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος επέστρεψε την Πέμπτη (12/10) απ' τη Λισσαβόνα έχοντας υπογράψει απ' το βράδυ της Τετάρτης (11/10) συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2022 με τη Μπενφίκα. Το πότε θα “ενεργοποιηθεί” αυτό το συμβόλαιο, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες.

Θεωρητικά ο ομογενής άσος είναι να “μετακομίσει” για μόνιμη εγκατάσταση τον προσεχή Ιούλη, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι Λουζιτανοί και δη ο προπονητής του, Ρουί Βιτόρια ο οποίος θα αποφασίσει τον Δεκέμβριο, εάν θα καλέσει νωρίτερα στα... όπλα τον “Odi”, δεδομένης και της... ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί την εφετινή σεζόν στους “αετούς”, με τους υπάρχοντες γκολκίπερς του ρόστερ. Γι' αυτό και στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βλαχοδήμος με τη Μπενφίκα, η ημερομηνία έναρξης της συνεργασίας τους έχει μείνει προς το παρόν “κενή”.

Αυτό που ξεχωριστή σημασία για τους “πράσινους” είναι πως στην τελική κουβέντα που έγινε την Τετάρτη στη Λισσαβόνα, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε κι έβαλε στο όλο deal κι έναν επιπλέον όρο. Για την ακρίβεια έκανε μία δεύτερη... πώληση, μέσα στην πώληση του Βλαχοδήμου.

Στις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι “πράσινοι” και η Μπενφίκα συμφώνησαν να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός ποσοστό μεταπώλησης 15%. Στο ραντεβού που έγινε στη Λισσαβόνα, η συμφωνία τροποποιήθηκε ελαφρά και το “τριφύλλι” αντί για 15% θα κρατήσει εντέλει το 10% σε μεταπώληση του “Odi”.

Με το... αζημίωτο βεβαίως, διότι η Μπενφίκα, δέχθηκε να δώσει άλλες 200.000 ευρώ (ποσό που θα πληρωθεί προς το τέλος της σεζόν) για να “αγοράσει” αυτό το 5% και να ανεβάσει το ποσοστό των δικαιωμάτων της επί του 23χρονου γκολκίπερ στο 90%.

Επίσης σημαντικό για τους “πράσινους”, είναι το γεγονός πως τα λεφτά της μεταγραφής του Βλαχοδήμου θα πληρωθούν την προσεχή Τρίτη (17/10) στον Παναθηναϊκό κι ως εκ τούτου θα μπορέσει να πάρει το ταμείο μία... ανάσα, για να πληρωθούν κάποιες απ' τις υποχρεώσεις που “καίνε”. Και δη αυτές των δόσεων των προσφυγών που έχουν τελεσιδικήσει...

Με τον Ράσμους Τελάντερ πάντως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία το μεσημέρι της Πέμπτης και πλέον απομακρύνθηκε ακόμη ένας... κίνδυνος για πιθανή καταγγελία. Ο Δανός στόπερ πήρε 20.000 ευρώ ως έναντι της πρώτης δόσης της προσφυγής που του είχε επιδικαστεί και θα λάβει τα υπόλοιπα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Εντός της Παρασκευής η “πράσινη” ΠΑΕ θα καταβάλει από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από πληρωμές χορηγιών, έναν μισθό σ' όλους τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, στο “Γ. Καλαφάτης” και στο προπονητικό τιμ (πλην των παικτών). Υπάρχει σκέψη, με το που μπουν τα χρήματα της μεταγραφής του Βλαχοδήμου, να δοθεί ακόμη ένας μισθός προς όλο το υπαλληλικό προσωπικό (απ' τους 5 που οφείλονται συνολικά) εντός του Οκτώβρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK