Η κανονική ρήτρα του Μπεργκ "οδηγεί" τα πάντα: Με πόσα φεύγει ΤΩΡΑ

Τι ακριβώς ισχύει με το (τελικό) "buy out", που μπήκε τον περασμένο Γενάρη στο συμβόλαιο ανανέωσης του Μπεργκ. Γιατί οι Αραβες είναι απόλυτα βέβαιοι πως θα τελειώσει η μεταγραφή στην Αλ Αΐν, εφόσον καταβληθεί το φιξ ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ και πως δεν θα είναι πρόβλημα γι' αυτούς το 35% του Αμβούργου. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Η κανονική ρήτρα του Μπεργκ "οδηγεί" τα πάντα: Με πόσα φεύγει ΤΩΡΑ

Σ' όλη αυτή την ιστορία των τελευταίων 24 ωρών με το ταξίδι του Μάρκους Μπεργκ -μετά της συζύγου του Ζοζεφίν και του ατζέντη του Στάινερ Ντίετζ- στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συζητήσεις με την Αλ Αΐν, το πλέον εντυπωσιακό ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ σιγουριά που έβγαζαν τα ΜΜΕ της αραβικής χώρας, υποστηρίζοντας πως υπάρχει δεδομένη συμφωνία.

Σε βαθμό μάλιστα, που να δημοσιεύονται απ’ τον τοπικό Τύπο πληροφορίες πως το πρωί της Τρίτης (20/6) ο Σουηδός άσος θα παρουσιαστεί κι επίσημα από την Αλ Αΐν, παίρνοντας τη φανέλα με το "9"!

Μολονότι ο Παναθηναϊκός (όπως διευκρινιζόταν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απ' την ΠΑΕ) ΔΕΝ είχε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας (19/6) την παραμικρή ενημέρωση περί επίσημης πρότασης απ' την αραβική ομάδα, υποστηρίζοντας πως και ο μάνατζέρ του είχε μείνει στο " ...υπάρχει απλά ένα ενδιαφέρον απ' την Αλ Αΐν και άλλον ένα σύλλογο".

Τo "γιατί" όμως οι Αραβες έδειχναν αυτή την απόλυτη σιγουριά εξηγείται πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό απ' το θέμα της ρήτρας που έχει ο Σουηδός επιθετικός με τον Παναθηναϊκό.

Όπως ανέφερε το Contra.gr απ' τα ξημερώματα της Τρίτης τα δεδομένα γύρω απ' το buy out που έχει μπει στο συμβόλαιο του 31χρονου άσου με το "τριφύλλι" είναι αρκετά διαφορετικά, σε σχέση με το πώς είχαν παρουσιαστεί απ' την πλευρά του μάνατζερ του παίκτη τον περασμένο Γενάρη.

Η αρχική κουβέντα, πριν από την τελευταία ανανέωση του Μπεργκ, είχε αναλωθεί πάνω σε ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ, που θα ενεργοποιούσε τη ρήτρα και θα μοιραζόταν αναλογικά σε Παναθηναϊκό (55%), Αμβούργο (35%) και την πλευρά του παίκτη (10%), εφόσον ερχόταν μία τέτοια πρόταση απ' το εξωτερικό.

Κι όλο αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργούσε δεδομένες δυσκολίες στο να προκύψει μία πρόταση από ενδιαφερόμενο που θα αναλάμβανε να πληρώσει τους πάντες με 10 εκατ. ευρώ, ξέχωρα απ' το υψηλότατο συμβόλαιο προς τον Μπεργκ. Στην πορεία ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες όλο αυτό τροποποιήθηκε.

Και ίσως να ήταν κι αυτό ένας απ’ τους λόγους (συν την έλλειψη ρευστότητας για προκαταβολές) που "καθυστέρησε" να ολοκληρωθεί το θέμα της τελευταίας ανανέωσης του Μπεργκ. Το οποίο αν και είχε συμφωνηθεί στα μέσα Δεκέμβρη, "κλείδωσε" με τις τελικές υπογραφές λίγο πριν εκπνεύσει ο περασμένος Γενάρης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΟ

Η ρήτρα που μπήκε εντέλει στο τελευταίο συμβόλαιο του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό (όπως κατέγραψε το πρωί της Τρίτης και η εφημερίδα "Πράσινη") ανέφερε πως για να ελευθερωθεί ο Σουηδός, το "τριφύλλι" σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πληρωθεί ένα φιξ ποσό πάνω απ' τα 6 εκατ. ευρώ.

Ανεξαρτήτως της συνολικής πρότασης που θα έκανε ο όποιος ενδιαφερόμενος που θα αναλάμβανε από εκεί και πέρα να τα βρει ξεχωριστά με το Αμβούργο (για το ποσοστό 35% που είχε διατηρήσει απ’ το 2013) και με την πλευρά του παίκτη. Κοινώς, όποια ομάδα απ' το εξωτερικό κατέβαλε αυτό το στάνταρ ποσό (άνω των 6 εκατ. ευρώ), θα μπορούσε να κάνει δικό της τον Μπεργκ, χωρίς να μπορέσει να "μπλοκάρει" τη διαδικασία ο Παναθηναϊκός.

Κάτι που ίσως και να εξηγεί (ως έναν βαθμό) το "γιατί" η Αλ Αΐν, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ΔΕΝ είχε κάνει την παραμικρή επίσημη κίνηση προς τους "πράσινους", αλλά συζητούσε απευθείας με τον Μπεργκ και τον μάνατζέρ του. Βεβαίως, σε μία απολύτως φυσιολογική κατάσταση, ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, η αραβική ομάδα και ο εκπρόσωπος του Σουηδού θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει, έστω και τυπικά τον Παναθηναϊκό.

Εδώ ωστόσο, φαίνεται πως λειτούργησε και το "εκδικητικό" ένστικτο του ατζέντη του Μπεργκ προς τον Παναθηναϊκό, λόγω των οφειλών που υπάρχουν ακόμη προς το πρόσωπό του. Εάν λοιπόν, όπως επιμένουν τα αραβικά ΜΜΕ, η πλευρά του Μπεργκ τα έχει βρει με την Αλ Αΐν (που έκανε χθες βράδυ μέχρι και δεξίωση προς τιμήν της κυρίας Μπεργκ για να την "ψήσει" κι αυτή να πει το "ναι") και οι Αραβες καταθέσουν τα χρήματα που προβλέπει επί τούτου η ρήτρα ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό, η μεταγραφή "τελειώνει".

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΛΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Οσο για το τι θα γίνει με το Αμβούργο και πως θ' αποδεχτεί μία κατάσταση που δεν θα του φέρει τα χρήματα που θα μπορούσε να πάρει βάσει του ποσοστού του; Στην όλη "εξίσωση" κρατήστε μία ατάκα που είχε πει ο εκ των μάνατζερ του Μπεργκ, Σόρεν Λέρμπι τον περασμένο Αύγουστο στο περιθώριο συνέντευξής του στο "Goal", πριν από το ματς του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι στην Κοπεγχάγη.

Τότε που ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο του "τριφυλλιού" προς τον Σουηδό άσο. "Αυτό το ποσοστό του 35% που έχει το Αμβούργο δεν είναι απαγορευτικό για να γίνει μια μεταγραφή του Μπεργκ προς το εξωτερικό;" ήταν η ερώτηση πάνω στο θέμα, όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει η προοπτική να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του "King Marcus".

"Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχουμε πολύ καλές σχέσεις ως γραφείο με τη διοίκηση του Αμβούργου, κι εάν έρθει μελλοντικά μία πολύ καλή πρόταση για τον Μάρκους, το συγκεκριμένο ποσοστό της γερμανικής ομάδας δεν θα αποτελέσει “πρόβλημα”. Ούτως ή άλλως για τους ίδιους η όλη υπόθεση ήταν 'χαμένα λεφτά'. Κι απ' τη στιγμή που θα μπορέσουν να πάρουν ένα ποσό στο μέλλον, μόνο κέρδος θα είναι για την ομάδα τους" είχε τονίσει τότε ο Λέρμπι. Κι ας έχουμε κι αυτό το δεδομένο στην άκρη του μυαλού μας…

News 24/7

24MEDIA NETWORK