Η καταγγελία για Τσάβες και η πώληση στην Μπελγράνο!

Η νομική κίνηση της Μπόκα Τζούνιορς προς τη FIFA για να διασφαλίσει τα δικαιώματά της στην υπόθεση του Αντρές Τσάβες και οι τελικές συζητήσεις για την παραχώρηση του «Κομαντάντε». Τι ακριβώς θα πράξει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το θέμα του Αντρές Τσάβες (συνολικά) μπορεί να μην βρισκόταν στο… κάδρο της επικαιρότητας το τελευταίο δεκαήμερο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και πολύ σημαντικές εξελίξεις.

Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η Μπόκα Τζούνιορς έκανε καταγγελία στη FIFA σε βάρος του Παναθηναϊκού για οφειλή ύψους περίπου 400.000 ευρώ που υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα απ’ την καλοκαιρινή μεταγραφή του 26χρονου φορ. Μία εξέλιξη που οι περισσότεροι ανέμεναν πως θα συμβεί κάποια στιγμή, καθώς ο σύλλογος της Αργεντινής είχε δώσει μεγάλο περιθώριο στον Παναθηναϊκό για να το κανονίσει κι από ένα σημείο και μετά (αν και υπάρχει επικοινωνία και διάθεση συνεργασίας) ήταν ξεκάθαρο απ’ την πλευρά των Αργεντινών πως θα έπρεπε να γίνει η καταγγελία, έστω κι ας το πούμε για «τυπικούς» λόγους, για να είναι διασφαλισμένη η Μπόκα.

Αυτό πάντως που φαίνεται στον ορίζοντα είναι πως η συγκεκριμένη καταγγελία της Μπόκα λογικά δεν θα φτάσει σε εκδίκαση, καθώς έχει δρομολογηθεί πλέον η πώλησή του Τσάβες στην Μπελγράνο. Για τον Αργεντινό επιθετικό υπήρξε πολύ έντονο ενδιαφέρον και προσεγγίσεις (και) από τις Ταγέρες, Εστουδιάντες, Ουρακάν, όμως η Μπελγράνο ήταν εκείνη που έκανε την επίσημη κίνηση προς τον Παναθηναϊκό, προσφέροντας 800.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του.

Το βράδυ της Τρίτης (3/1) μάλιστα αναμενόταν να στείλει το τελικό email προς τον Παναθηναϊκό με την επίσημη προσφορά της, έχοντας ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και με τις Μπόκα, Μπάνφιλντ (μοιράζονται το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του Τσάβες), για να αγοράσει και το υπόλοιπο ποσοστό που έχουν στην κατοχή τους και να κάνει 100% δικό της τον Τσάβες.

Εάν τελειώσει η διαδικασία και αγοράσει η Μπελγράνο το 50% των δικαιωμάτων του «Κομαντάντε», ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει στη συνέχεια όλα τα χρήματα που θα λάβει σε Μπόκα και Μπάνφιλντ, προκειμένου να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων και να αποσυρθεί η καταγγελία της Μπόκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK