Στραματσόνι: "Όπως το Μίλαν - Ίντερ"

Ο Αντρέα Στραματσόνι και οι αρχηγοί του Παναθηναϊκού συμμετέχουν στη media day των "πρασίνων". Ζέκα, Στάθης Ταυλαρίδης, Τάσος Λαγός και Σέρχιο Σάντσεθ απαντούν στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Στραματσόνι: "Όπως το Μίλαν - Ίντερ"
Στραματσόνι-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Τις πρώτες εντυπώσεις του από τη γνωριμία με τους παίκτες του Παναθηναϊκού αποκάλυψε ο Αντρέα Στραματσόνι, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατά τη media day των "πρασίνων".

Ο Ιταλός τεχνικός συνέκρινε το ελληνικό ντέρμπι "αιωνίων" με το Derby della Madonnina μεταξύ Μίλαν και Ίντερ και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον αγώνα του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αρχικά, χαιρέτησε τους εκπροσώπους του Τύπου στη... γλώσσα τους λέγοντας "καλημέρα! Μαθαίνω ελληνικά".

Εν συνεχεία, τόνισε: "Χρειάζομαι χρόνο, όχι μόνο για την ομάδα. Μετά από πέντε ημέρες προπόνησης, δεν μπορώ να πω πολλά διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη μου παρουσίαση. Αυτές τις μέρες βρήκα τους παίκτες με μεγάλη διάθεση να μάθουν τις ιδέες μου και αυτό είναι σημαντικό".

"Συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό ντέρμπι όπως το Ίντερ - Μίλαν που έχω προπονήσει, αλλά μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί το Σάββατο στη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να περιμένω. Από τους ανθρώπους γύρω μου αντιλαμβάνομαι το πάθος και τι σημαίνει αυτό το ματς για τη χώρα και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι ένα ματς όπως τα άλλα. Αυτό είναι λογικό. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτό το ματς. Σε αυτές τις λίγες λέξεις, συμπυκνώνεται η φιλοσοφία μου για αυτό το παιχνίδι".

Στο πάνελ βρέθηκε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Τάκης, Φύσσας, ο τεχνικός διευθυντής, Λεωνίδας Βόκολος, και οι Ζέκα, Στάθης Ταυλαρίδης, Τάσος Λαγός και Σέρχιο Σάντσεθ. Οι τέσσερις παίκτες του "τριφυλλιού" απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Αισθάνεστε ότι είναι μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξετε κάτι για τον τίτλο και αν αυτό σας προσθέτει έξτρα πίεση;

Ζέκα: Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό ματς που μας επιτρέπει να μειώσουμε τη διαφορά. Επιθυμούμε διακαώς τη νίκη. Ο σκοπός είναι να νικάμε όλα τα ματς, πόσο μάλλον σε αυτό. Μία νίκη εδώ θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τη διαφορά.

Πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας, η αλλαγή του προπονητή;

Ζέκα: Νομίζω ότι ο προπονητής μπορεί να επηρεάσει με τις ιδέες του. Ο αγώνας θα αρχίσει με τους παίκτες, εμείς είμαστε στο τερέν εμείς αγωνιζόμαστε και πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο προπονητής θα μας επηρεάσει με τις νέες ιδέες του.

Ως αρχηγός, έχεις μιλήσει στους νεοαποκτηθέντες για τη σημασία αυτού του παιχνιδιού;

Ζέκα: Όχι δεν έχω δώσει οδηγίες. Είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω πως είναι ένα τέτοιο ματς, πως το ζεις και πόσο σημαντικό είναι. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, όπως κάθε ντέρμπι και όποιος παίζει πρώτη φορά, του είπα να το χαρεί και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς οι νικητές.

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι νίκησε, αλλά δεν μείωσε τη διαφορά. Ως αρχηγός, τι ζητάς από τους φιλάθλους της ομάδας;

Ζέκα: Θα ήθελα να καλέσω τους φιλάθλους να μας υποστηρίξουν, να είναι δίπλα από την αρχή ως το τέλος. Ότι συμβαίνει στις κερκίδες, επηρεάζει και το γήπεδο. Θέλω να έρθω, να μας συμπαρασταθούν και να χαρούν το παιχνίδι.

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τίτλο;

Λαγός: Δεν είναι η τελευταία ευκαιρία, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια, αλλά αυτό το ματς είναι μία καλή ευκαιρία να μειώσουμε τη διαφορά.

Εχετε προλάβει να αφομοιώσετε τις ιδέες του νέου προπονητή;

Λαγός: Η διακοπή μας βοήθησε, δουλέψαμε με τον νέο προπονητή, δουλέψαμε σε όσα θέλει να μας βάλει, να δει. Όλοι προσπαθούμε να αφομοιώσουμε ότι ζητάει ο κόουτς.

Η σεζόν δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για σένα. Αισθάνεσαι ότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω για σένα και την ομάδα;

Σάντσεθ: Θα έλεγα ότι δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Είμαι άλλος ένας παίκτης της ομάδας και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Οι επιτυχίες είναι συνολικές.

Τι επρέπε να κάνει για να νικήσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι; Έχεις εικόνα από τον Ολυμπιακό;

Σάντσεθ: Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω ούτε τι θα κάνουμε, ούτε το δυνατό σημείο του αντιπάλου. Παίζουμε έναν άγώνα εντός έδρας, με τους φιλάθλους δίπλα μας, ο σκοπός μας είναι να νικήσουμε και δεν χρειάζομαι να μου πει κάποιος πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας που θα γίνει μεθαύριο.

Τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ντέρμπι για να νικήσει.

Ταυλαρίδης: Να είμαστε περισσότεροι συγκεντρωμένοι και πιο κίλερ στις ευκαιρίες. Εάν σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας, θα πάρουμε και το παιχνίδι.

Θεωρείς ότι λόγω έδρας έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός;

Ταυλαρίδης: Σε αυτά τα ντέρμπι είναι όλα ανοιχτά. Έχουμε προβάδισμα λόγω της έδρας, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από την προηγούμενη σεζόν. Είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και πάει καλά στην Ευρώπη. Νομίζω πως εάν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να νικήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνάντηση Αλαφούζου - Κοντονή ενόψει ντέρμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK