Η τριπλή "πράσινη" αποστολή στη Λισσαβόνα για Βλαχοδήμο

Το ταξίδι ανθρώπου του ΠΑΟ στην Πορτογαλία για τις τελικές λεπτομέρειες της μεταγραφής του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα και τα τρία πράγματα που θα επιχειρήσει να «συμπεριλάβει» στο deal. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
vlahodimos EUROKINISSI SPORTS

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος προχώρησε την Τρίτη (10/10) τις περισσότερες διαδικασίες της μεταγραφής του στην Μπενφίκα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Λισσαβόνα, γνωρίστηκε με τον προπονητή των «αετών» Ρουί Βιτόρια, έκανε τον πρώτο κύκλο των ιατρικών τεστ και την Τετάρτη (11/10) θα υπογράψει συμβόλαιο 4,5 ετών, με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ και έξτρα μπόνους 50.000 ευρώ για κάθε δεκάδα αγώνων.

Μαζί του στην πορτογαλική πρωτεύουσα θα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (εκτός απ' τους ατζέντηδές του) και άνθρωπος του Παναθηναϊκού, προκειμένου να «τρέξει» τα τελευταία διαδικαστικά. Η παρουσία του «πράσινου» εκπροσώπου στη Λισσαβόνα δεν θα είναι βεβαίως... εθιμοτυπική, καθώς μεταξύ άλλων έχει μπροστά του και μία δύσκολη, τριπλή... αποστολή στις συζητήσεις που θα κάνει με τους Λουζιτανούς. Συγκεκριμένα:

α) Θα προσπαθήσει να να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κατάθεση των χρημάτων της πώλησης του «Odi» προς τον λογαριασμό της «πράσινης» ΠΑΕ. Κι αυτό διότι οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές, τα «μέτωπα» με τις δόσεις των προσφυγών που έχουν τελεσιδικήσει «καίνε» όλο τον παναθηναϊκό οργανισμό και κάθε μέρα που περνάει πολλαπλασιάζει την πίεση. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει να μπουν τα λεφτά την Παρασκευή (13/10) ή το αργότερο τη Δευτέρα (16/10), ούτως ώστε να πάρει μία βαθιά «ανάσα» το ταμείο του «τριφυλλιού».

β) Στις συζητήσεις που θα γίνουν με την Μπενφίκα, ο Παναθηναϊκός θα ζητήσει να παραμείνει ο ομογενής γκολκίπερ στο «πράσινο» ρόστερ ως «δανεικός» για έξι μήνες και να μετακινηθεί στη Λισσαβόνα το καλοκαίρι. Η αρχική πρόθεση των Λουζιτανών ήταν να περιμένουν ως τον Δεκέμβρη και να ανακοινώσουν τότε την τελική απόφασή τους, ωστόσο, θα γίνει μία συνολική κουβέντα και με τον προπονητή της Μπενφίκα επ' αυτού, Και υπάρχει η εκτίμηση πως οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να πετύχουν την παραμονή του «Odi» ως το καλοκαίρι.

γ) Από εκεί και πέρα, από τον Παναθηναϊκό υπάρχει διάθεση να τεθεί ξανά στο τραπέζι στις συζητήσεις της Τετάρτης (και) το θέμα του ποσοστού μεταπώλησης. Αρχικά, είχε συμφωνηθεί να διατηρήσει το «τριφύλλι» το 15% σε μελλοντική πώληση του Βλαχοδήμου, εντούτοις υπάρχει η πιθανότητα αυτό να μειωθεί λίγο, εάν αντίστοιχα «ανέβει» ελαφρώς η Μπενφίκα στα συνολικά χρήματα της μεταγραφής...

News 24/7

24MEDIA NETWORK