Η ώρα του Εμποκού!

Ο τραυματισμός του Σεμπαστιάν Λέτο (μίνιμουμ 15 μέρεςoff) και το μικροπρόβλημα που αντιμετωπίζει από την Πέμπτη στον έσω πλάγιο σύνδεσμο ο Βιγιαφάνιες, φέρνουν στην… πόρτα της «πράσινης» ενδεκάδας για το σαββατιάτικο αγώνα στο Αγρίνιο, τον... σφαιράτο Ζοσέ-Πολ Εμποκού! Ρεπορτάζ:Κώστας Γουλής.

Η ώρα του Εμποκού!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τελευταίο 48ωρο οι αναποδιές δεν άφησαν σε… ησυχία τον Αντρέα Στραματσόνι, που έπρεπε να κάνει αλλαγές στο αρχικό πλάνο του, ελέω των τραυματισμών που προέκυψαν με τους Σεμπαστιάν Λέτο, Λούκας Βιγιαφάνιες και Νίκλας Χουλτ. Ακόμη και ο Στέφανος Κοτσόλης τέθηκε… νοκ-άουτ απ’ την αποστολή την ύστατη ώρα, καθώς στην προπόνηση της Παρασκευής (23/9) συγκρούστηκε στο δίτερμα σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Λουντ κι αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο (πρήστηκε και θα επανεξεταστεί το Σάββατο).

Ο «Στράμα» πήρε εντέλει στην αποστολή τους «Βίγια» και Χουλτ, ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε κάποιον απ’ τους δύο στην ενδεκάδα του -πολύ δύσκολου κι επικίνδυνου- αγώνα των «πράσινων» με τον Παναιτωλικό. Για τον Χουλτ, ο Ιταλός τεχνικός είναι διατεθειμένος να περιμένει και τη σημερινή ημέρα πριν πάρει την τελική του απόφαση, σε συνεργασία και με τον γιατρό της ομάδας, που θα επανεξετάσει τον Σουηδό μπακ-χαφ.

Γουακάσο ή Κουλιμπαλί

Αν πάντως ο «Νίκι» εξακολουθήσει να αισθάνεται, έστω και αμυδρές ενοχλήσεις δεν θα παίξει, αφού ο Στραματσόνι θέλει να τον έχει διαθέσιμο για το ματς της Πέμπτης (29/9) με τη Θέλτα στο Βίγο. Σ’ αυτή την περίπτωση, φαβορί για να τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Γουακάσο (που δεν θα παίξει την Πέμπτη λόγω τιμωρίας), με τον Κουλιμπαλί σταντ-μπάι.

Η πιο δυνατή «είσοδος» στο βασικό σχήμα ωστόσο, αφορά τον Ζοσέ-Πολ Εμποκού, ο οποίος (προ)ετοιμάζεται για την πρώτη «ενδεκαδάτη» παρουσία του. Ο διεθνής Κονγκολέζος επιθετικός ήταν εξαιρετικός στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών κι όπως όλα δείχνουν θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ιμπάρμπο να επιστρέφει στα δεξιά και τον Λουντ να παραμένει σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον Μπεργκ.

Στον άξονα το δίδυμο στο 4-2-3-1 του «Στράμα», θα αποτελείται εκ νέου απ’ τους Λεντέσμα-Ζέκα, ενώ στην άμυνα επιστρέφει δεξιά ο Μέστο, με τους Μολέδο-Ιβανόφ κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν.

Στην 20μελή αποστολή που αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής για το Αγρίνιο, ο Στραματσόνι συμπεριέλαβε τους: Στιλ, Οδ. Βλαχοδήμο, Ξενόπουλο, Κουτρουμπή, Mέστο, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Στάικο, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Ιβανόφ, Χουλτ, Γουακάσο, Ρέις, Λεντέσμα και Ρινάλντι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK