Η… ώρα των "μικρών", μετά το clasico!

Το αγωνιστικό πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη για την "πιτσιρικαρία" του Παναθηναϊκού στο φίνις της σεζόν και ο χώρος και χρόνος που ετοιμάζεται να τους δώσει. Ποιοι έχουν μπει στην "εξίσωση", ποιοι ανέβηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και σε ποια ματς θα μπουν περισσότεροι "μικροί" σε ενδεκάδα και 18άδα.

Η… ώρα των "μικρών", μετά το clasico!

Το διπλό του Παναθηναϊκού στο "AEL FC Arena", το πρώτο του στην εφετινή λίγκα και η "κολλητή" νίκη επί της Λαμίας στη Λεωφόρο, έδωσαν πολύτιμες δόσεις… ηρεμίας στο "τριφύλλι" (και) βαθμολογικά, αφού απομακρύνθηκαν οριστικά τα όποια "ψήγματα" ανησυχίας για "μπλεξίματα" με την "ουρά" του πίνακα.

Παράλληλα όμως, προσφέρουν πλέον την ευκαιρία και στον Μαρίνο Ουζουνίδη, για να προετοιμάσει ένα διαφορετικό, αγωνιστικό πλάνο στο "φίνις" της εφετινής σεζόν, στο οποίο θα έχουν πολύ πιο έντονη παρουσία και παιδιά απ’ την Ακαδημία του συλλόγου.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί εδώ και μέρες και οριστικοποιήθηκε πλέον στο μυαλό του 49χρονου τεχνικού, απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ντούμπλαρε τις νίκες του το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τη Λαμία στο "Απόστολος Νικολαΐδης", ένα ματς που είχε "κυκλώσει" ως "must win" το τεχνικό τιμ του "τριφυλλιού". Απ’ τη στιγμή λοιπόν που οι "πράσινοι" έφτασαν σ’ ακόμη ένα τρίποντο, σταθεροποιώντας τη βαθμολογική τους θέση, ο Ουζουνίδης θέλει να αρχίσει να βάζει σταδιακά, μα πολύ πιο "ενεργά" στην αγωνιστική εξίσωση και την "πιτσιρικαρία" του Παναθηναϊκού που σφύζει από ταλέντο και έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά της στα πρωταθλήματα υποδομών, όπου το «τριφύλλι» απολαμβάνει πρωτιές σε Κ20, Κ17 και Κ15.

Κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται επί της ουσίας απ’ την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει πρώτα το κυριακάτικο (4/3) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Με εξαίρεση το συγκεκριμένο ματς, αλλά και τα άλλα δύο μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ (18/3) και ΠΑΟΚ (29/4), ο προπονητής του Παναθηναϊκού, έχει αποφασίσει να δώσει χώρο και χρόνο σε αρκετούς νεαρούς παίκτες του "τριφυλλιού", τόσο με παρουσίες στην ενδεκάδα (ή ως αλλαγές), όσο και στις αποστολές, προκειμένου να "ζυμωθούν" λίγο-λίγο με την πρώτη ομάδα και να γίνει μία συνολική (επαν)αξιολόγησή τους το καλοκαίρι, εν όψει και της επόμενης σεζόν.

Στον "προθάλαμο" των "μεγάλων" έχουν μπει πλέον σταθερά οι Πασχάλης Στάικος (έπαιξε αλλαγή στη Λάρισα και με τη Λαμία), Γιάννης Μπουζούκης (αγωνίστηκε 18 λεπτά στο ματς με τον Παναιτωλικό και λίγα λεπτά με τη Λαμία) και Χρήστος Κουντουριώτης (μετράει τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές με Ξάνθη, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης). Τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν αρχίσει να "μπαίνουν" και οι Χρήστος Σέχου (κάνει προπονήσεις με τους "μεγάλους" εδώ και 10 μέρες), Φάνης Μαυρομάτης (ήταν αποστολή στη Λάρισα), Βαγγέλης Θεοχάρης, ενώ μόλις πριν μία εβδομάδα "ανέβηκαν" στην πρώτη ομάδα (απευθείας απ’ την Κ17!) κι οι Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Σωτήρης-Πολύκαρπος Αλεξανδρόπουλος, δύο απ’ τα πλέον αυθεντικά ταλέντα που διαθέτει αυτή τη στιγμή η "πράσινη" Ακαδημία.

Στόχος του Ουζουνίδη, είναι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) εξ’ αυτών να "μπουν" στις αποστολές των τεσσάρων αγώνων με Αστέρα Τρίπολης (Λεωφόρος, 10/3), Ατρόμητο (Λεωφόρος, 1/4), Πανιώνιο (Ν. Σμύρνη, 22/4) και Ξάνθη (Λεωφόρος, 6/5) κι ανάλογα με την εικόνα τους στην καθημερινότητα των προπονήσεων, να πάρουν και τις ευκαιρίες τους με τη φανέλα του "τριφυλλιού".

News 24/7

24MEDIA NETWORK