Και ο Χρήστος Δώνης για νέο 3ετές!

Οι σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟ για νέο συμβόλαιο στον 23χρονο χαφ που "αναγεννήθηκε" ποδοσφαιρικά στον Ηρακλή και η διαφαινόμενη παραμονή του… survivor Νίκου Μαρινάκη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
donis berg MOTIONTEAM

Στη συνάντηση που θα έχουν ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είτε την Τετάρτη (7/6), είτε την Πέμπτη (8/6), για να συζητήσουν με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, πέρα απ’ τα ανοικτά «μέτωπα» και τις εξελίξεις γύρω απ’ τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, θα γίνει μία ευρύτερη κουβέντα (και) για την παραμονή κάποιων παικτών που ήταν και είναι στον «αέρα».

Σ’ αυτή την «κατηγορία» ανήκουν δύο ποδοσφαιριστές που προέρχονται απ’ τις πιο «παλιές» φουρνιές της «πράσινης» Ακαδημίας, ο Χρήστος Δώνης και ο Νίκος Μαρινάκης, για τους οποίους τα δεδομένα ήταν λίγο… συγκεχυμένα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Δώνης επέστρεψε εδώ και περίπου ένα μήνα στο «Γ. Καλαφάτης», έπειτα απ’ τον εξάμηνο δανεισμό του στον Ηρακλή (το πρώτο μισό της τελευταίας σεζόν ήταν στον ΠΑΣ Γιάννινα). Στον «γηραιό» αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά, μετρώντας 4γκολ σε 15 επίσημους αγώνες, όντας καθοριστικός στο φινάλε της κανονικής περιόδου στις νίκες που έδωσαν την (αγωνιστική) παραμονή του Ηρακλή στηSuperleague. Το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν ανοικτά όλα τα «σενάρια».

Αυτό που φαίνεται πως προωθείται ωστόσο, ως τελική σκέψη απ’ τους «πράσινους», είναι να κληθεί κι αυτός μέσα στις επόμενες ημέρες στην ΠΑΕ, για να συζητήσει την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό έως το 2020. Όπως έγινε δηλαδή με τους Χατζηγιοβάνη, Στάικο κι όπως αναμένεται να γίνει λίαν συντόμως και με τον Ευαγγέλου. Οι πληροφορίες του Contra.grμάλιστα, αναφέρουν πως έχει γίνει ήδη μία πρώτη κουβέντα με την πλευρά του Ελληνα μέσου κι αναμένονται άμεσα εξελίξεις πάνω σ’ αυτό το κομμάτι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι «Λύμπε» και Ουζουνίδης είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία και την εξέλιξη του 23χρονου μέσου στον Ηρακλή και φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν μία ευκαιρία για να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ της επόμενης μέρας, με ένα νέο συμβόλαιο και παρουσία στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Κι από εκεί και πέρα θα είναι πλέον καθαρά στο χέρι του να εκμεταλλευτεί τη νέα ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί, για να παραμείνει στο «πράσινο» ρόστερ.

Την ίδια ώρα πάντως, υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομάδες τηςSuperleague(η μία είναι ο Ατρόμητος) που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω απ’ τις συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον Δώνη και είναι έτοιμες να κάνουν την… κίνησή τους, εάν αλλάξει κάτι στην πορεία των επαφών που γίνονται.

O…SURVIVORΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Σε ότι αφορά τώρα τον Νίκο Μαρινάκη, τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι «δείχνουν» την παραμονή του στο «πράσινο» ρόστερ και την επόμενη σεζόν.

Ο Ηρακλειώτης αμυντικός, κατάφερε με την παρουσία του στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς να ανατρέψει, για ακόμη μία φορά τα… προγνωστικά. Αρπαξε όλες τις ευκαιρίες που πήρε απ’ τον Ουζουνίδη, είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως κεντρικός χαφ, πάλεψε σε κάθε λεπτό συμμετοχής του και καταπώς κερδίζει θέση στο δυναμικό της νέας χρονιάς, ως μια καθαρά, εναλλακτική λύση για το ροτέισον. Το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, όπως όλα δείχνουν, θα ανανεωθεί για ένα (ίσως και δύο χρόνια), με τον Μαρινάκη να εξελίσσεται στον απόλυτο…survivorπαίκτη του «πράσινου» ρόστερ.

Εδώ και τρία χρόνια άλλωστε, είναι σταθερά προς τη λήξη κάθε σεζόν μέσα στους υποψήφιους προς… αποχώρηση, ωστόσο με την εικόνα του και το πείσμα του, καταφέρνει διαρκώς να ανατρέπει τα σε… βάρος του δεδομένα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK