"Κάλυπτα" κι εγώ τον Μπεργκ...

Ο β' βοηθός Λάμπρου που τα έκανε… θάλασσα στο 43', ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Λουντ, οι εξαιρετικές "καλύψεις" του Παναιτωλικού και ο Παναθηναϊκός που άργησε να μπει στο ματς, έφεραν και την πρώτη απώλεια βαθμών για τους "πράσινους". Σχολιάζει ο Κώστας Γουλής.

"Κάλυπτα" κι εγώ τον Μπεργκ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Υπάρχουν δύο σκέλη για να σχολιάσει κανείς απ' το σαββατιάτικο (24/9) ματς του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο και το πρώτο "μπλόκο" της χρονιάς για τους "πράσινους".

Το ένα ήταν βεβαίως ο β' βοηθός Βασίλης Λάμπρου, ο οποίος μάλλον δεν τα… έμαθε καλά τα "γράμματα" της διαιτησίας ή τουλάχιστον των καθηκόντων που (πρέπει να) έχει ένας βοηθός διαιτητή.

Διότι ο Αθηναίος επόπτης με τη λανθασμένη υπόδειξή του στη φάση του 43ου λεπτού, όταν ο Μπεργκ καλύπτεται πεντακάθαρα απ' την άμυνα της αγρινιώτικης ομάδας και δη απ’ τον Ροντρίγκες, γυρίζοντας κανονικά τη μπάλα στον Λουντ που σκόραρε, ΚΑΘΟΡΙΣΕ σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγώνα. Στα αποδυτήρια μετά το ματς, ο ίδιος και ο Θεσπρωτός διαιτητής Κομίνης (που δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος) έλεγαν πως "μας είπαν πως είναι οριακή η φάση"!

Είναι η καινούργια… καραμέλα προφανώς που κυκλοφορεί αυτό το "οριακή φάση" (κι ας μιλάμε για παίκτη που καλύπτεται ένα μέτρο), όπως και τα… ανθρώπινα λάθη.

Σαν κι αυτό που έκανε ο ίδιος βοηθός και στο 35', ξανά σε συνδυασμό του Μπεργκ με τον Λουντ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Κυριακίδης. Εκεί όπου ο Λάμπρου σήκωσε ξανά τη σημαία, παρότι ο Φινλανδός καλυπτόταν ένα μέτρο. "Ανθρώπινο λάθος" θα ειπωθεί και πάλι. Μόνο που αυτά τα… ανθρώπινα λάθη είναι που "χτίζουν" διαφορές και καθορίζουν λεπτομέρειες και ισορροπίες. Κι επιτέλους, αυτοί που δεν μπορούν, ας πάνε κάποια στιγμή σπίτια τους. Όπως κι εκείνοι που τους… εκπαιδεύουν σ’ αυτά τα "ανθρώπινα λάθη".

ΟΛΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα αφορά το τακτικό κομμάτι και την πολύ καλή προσέγγιση από πλευράς Παναιτωλικού και Ματζουράκη, που επιχείρησε και κατάφερε (στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα) να μπλοκάρει με πολύ καλά ντουμπλαρίσματα, τα άκρα του Παναθηναϊκού.

Ο Ιμπάρμπο δεν βρήκε χώρους για να κινηθεί και να απειλήσει έχοντας μονίμως κολλημένους πάνω του δύο και τρεις παίκτες, ο Γουακάσο σπατάλησε δυνάμεις στις δικές του καλύψεις πάνω στον δαιμόνιο Κλέσιο κι όταν εκνευρίστηκε με τον Κομίνη (εισπράττοντας ακόμη μια… ανόητη κίτρινη) άρχισε να χάνει το μυαλό του. Μοιραία οι "πράσινοι" τα περίμεναν… όλα απ’ τον άξονα. Απ’ τον Λεντέσμα και τις συνεργασίες που έψαχναν συνεχώς ο Μπεργκ με τον Λουντ. Δύο φορές τα κατάφεραν καλά οι Σκανδιναβοί, αλλά ο… Λάμπρου είχε αντίθετη άποψη.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ένα ημίχρονο με το να ψάχνει με λάθος τρόπο το δρόμο προς την εστία του Κυριακίδη. Κι όταν βρήκε πιο ορθολογική σκέψη στο καλό του 20λεπτο (46’-65’), είτε έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κυριακίδη, είτε τα… χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Ο Ματζουράκης "θωράκισε" κι άλλο την ομάδα του με την είσοδο του Μουνιός στο 70’ και την αλλαγή του συστήματος σε καθαρό 4-5-1, περιόρισε εκ νέου την επιθετικότητα των "πράσινων" και στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε απ’ το παιχνίδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK