Κι όμως, έτσι γίνεται του Άλτμαν

ΠΡΑΣΙΝΟ TRANSFER WINDOW: Όλο το παρασκήνιο στην υπόθεση του Ισραηλινού winger, τι δεν υπολόγισε καλά η πλευρά του παίκτη, η νέα διαπραγμάτευση και η ρήτρα που μπορεί να κλείσει τη μεταγραφή – Όλα τα δεδομένα με φορ (Σκούλετιτς), Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Μασούντ, η οψιόν του Κλωναρίδη και γιατί χάλασε του Ισακ.

Κι όμως, έτσι γίνεται του Άλτμαν
panathinaikos geniki

Οδεύουμε για το πιο «γεμάτο» χειμερινό, μεταγραφικό «φίνις» του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια. Όχι από πλευράς… ποσότητας, διότι πέρσι τέτοιον καιρό, οι προσθήκες που έγιναν (και) με τον Λέτο στις 5 Φλεβάρη, ήταν εννέα, αλλά από πλευράς… συμπίεσης χρόνου, «ανατροπών», ειδήσεων και εξελίξεων στα ουκ ολίγα ανοικτά «μέτωπα» που προσπαθούν να βάλουν σε μια σειρά (ταυτόχρονα) οι «πράσινοι» μόλις 48 ώρες, πριν «κλείσει» το μεταγραφικό «παράθυρο». Με ελάχιστα οικονομικά «εφόδια», με αυστηρό πλαφόν συμβολαίων (μάξιμουμ 250.000 ευρώ) και με πλάνο εξορθολογισμού και «μαζέματος» του μπάτζετ, για να μην υπάρξουν προβλήματα το επόμενο δίμηνο τόσο με την αδειοδότηση, όσο και με τη βιωσιμότητα της ομάδας. Τα γράψαμε και πριν από μία εβδομάδα. Τα λάθη που έγιναν απ’ το καλοκαίρι του ’15 και μετά , με την αλλαγή στρατηγικής και στόχευσης απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, «πληρώνονται» ακριβά. Και οικονομικά (με τον ίδιο να έχει μπροστά του έναν οικονομικό «Γολγοθά» για να πληρώσει) και πολύ περισσότερο αγωνιστικά, όπου η ομάδα παραπαίει και είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε γενικό… ρεκτιφιέ κι αυτό το καλοκαίρι.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως έχουν τα δεδομένα, ετούτη τη στιγμή στα «πράσινα» μέτωπα. Ποιο είναι το πλήρες παρασκήνιο, πώς έμπλεξε και πως μπορεί να ξεμπλέξει η υπόθεση του Ομρί Άλτμαν, γιατί χάλασε η μεταγραφή του Ισακ, πόσα «γλιτώνει» ο Παναθηναϊκός απ’ τον Ιμπάρμπο, τι γίνεται με τον Γουακάσο και τον Μασούντ, ποια είναι η οψιόν αγοράς του Κλωναρίδη και ποιο είναι το πλάνο για ακόμη ένα χαφ;

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Αν πληρωθεί η ρήτρα των 110.000 ευρώ!

-- Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε… κολλήσει με τον Άλτμαν από τις 6 του περασμένου Οκτώβρη, μετά τα… όργια που έκανε ο 22χρονος winger με την Ελπίδων του Ισραήλ, κόντρα στη δική μας εθνική στο επιβλητικό 4-0 των Ισραηλινών στο « Toto Jacob Turner Stadium» (προκριματικά Euro U21). Ο Ομρί Άλτμαν (κάτοχος και ουγγρικού διαβατηρίου) σκόραρε στο 27’ και στο 60’ (το δεύτερο με πέναλτι), έβγαλε ασίστ στον στράικερ του Ισραήλ Πέρετζ στο 55’ (3-0) και ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας πέρασε πολύ δύσκολο απόγευμα απέναντί του.

-- Όταν η Στεάουα άρχισε να ζητάει τρελά (και απλησίαστα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «πράσινο» ταμείο) χρήματα για τον Πόπα, ο «Λύμπε» συζήτησε με τον Ουζουνίδη το όνομα του «μικρού». Ο τεχνικός των «πράσινων» ικανοποιήθηκε με αυτά που είδε κι έδωσε το «ΟΚ» να «τρέξει» την υπόθεση ο διευθυντής του Παναθηναϊκού, για τον δεξιόwingerτης Χάποελ Τελ Αβίβ, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στ’ αριστερά, όσο κι ως περιφερειακός επιθετικός πίσω απ’ τον στράικερ.

-- Το κομμάτι της διαπραγμάτευσης ήταν το επόμενο βήμα κι εδώ τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, αφού στην υπόθεση υπήρχαν πολλά «παρακλάδια». Ο Άλτμαν έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του που του επέτρεπε να πάρει μεταγραφή σε ομάδα (μόνο) εκτός Ισραήλ, για ένα ποσό 110.000 ευρώ. Ο «Λύμπε» ήθελε να το επιβεβαιώσει σε απόλυτο βαθμό αυτό, προτού κάνει την κίνησή του, ενώ την ίδια ώρα ο μάνατζερ του, τόνιζε προς τους «πράσινους» πως μπορούν να αποκτήσουν τον παίκτη παντελώς ελεύθερο, αφού η Χάποελ του όφειλε 250.000 ευρώ (1 εκατ. ισραηλινά σέκελ) και η πλευρά του παίκτη είχε ήδη προσφύγει νομικά εναντίον της ομάδας του.

-- Στις συζητήσεις του Παναθηναϊκού με την πλευρά του παίκτη, το «αγκάθι» ήταν το αίτημα των μάνατζερ να πληρωθεί ένα «πριμ υπογραφής» (80-90.000 ευρώ), απ’ τη στιγμή που το όλοdealθα γινόταν με τον Άλτμαν «ελεύθερο». Αυτό κόλλησε λίγο τη διαπραγμάτευση, εντούτοις το μεσημέρι της Κυριακής, οι δύο πλευρές πλησίασαν κι έφτασαν κοντά σε συμφωνία. Γι’ αυτό και δόθηκε το «ΟΚ» στον Άλτμαν και τους μάνατζέρ του Ζιλάντ και Ρονέν Κάτζαβ να ταξιδέψουν το απόγευμα της Δευτέρας (30/1) στην Αθήνα, για να «κλειδώσουν» τοdeal. Ο Ισραηλινός και οι ατζέντηδές του μάλιστα αναμένονταν στις 20:40 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο αυτή τη στιγμή το ταξίδι του στην Ελλάδα είναι στον… αέρα!

-- Από το πρωί της Δευτέρας εντούτοις, στην όλη «εξίσωση» μπήκε ένα τεράστιο «αλλά». Η εκδίκαση της προσφυγής του παίκτη στο δικαστήριο του Τελ Αβίβ, ΔΕΝ «δικαίωσε» την πλευρά του Άλτμαν, όπως περίμεναν οι μάνατζέρ του. Η Χάποελ, έχοντας αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς το βράδυ της Κυριακής (29/1) άρχισε να αποπληρώνει τις οφειλές της και ο δικηγόρος της υποστήριξε στην ακροαματικά διαδικασία πως έχουν ήδη κατατεθεί τα οφειλόμενα προς τον παίκτη. Ο δε δικηγόρος του Άλτμαν, υποστήριξε πως η κατάθεση έγινε ληξιπρόθεσμα και το δικαστήριο τους παρέπεμψε στο διαιτητικό, αλλά ζήτησε απ’ την πλευρά του παίκτη να επιστρέψει μέχρι νεωτέρας στις προπονήσεις της Χάποελ.

-- Όλα αυτά λοιπόν φωτογραφίζουν… ναυάγιο, αφού μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα έχει παρέλθει η μεταγραφική περίοδος. Ο Παναθηναϊκός από το πρωί της Δευτέρας (30/1) έπειτα απ’ την αρνητική τροπή που πήρε το δικαστήριο του παίκτη στο Ισραήλ, είναι πολύ επιφυλακτικός. Η μεταγραφή είναι πλέον στον… αέρα, αλλά δεν έχει χαλάσει ακόμη. Διότι η ρήτρα των 110.000 ευρώ προς την Χάποελ για ομάδες του εξωτερικού είναι σε ισχύ κι αν ο Παναθηναϊκός την καταβάλλει (κας όμως) μπορεί να αποκτήσει τον παίκτη. Δύσκολα όμως θα δοθεί και «μπόνους» μεταγραφής που αξίωνε η πλευρά του και όλο το θέμα είναιεκ νέου σε διαπραγμάτευση εδώ και λίγες ώρες.

"Μπαίνει στο αεροπλάνο"

Λίγο αργότερα, δημοσίευμα από το Ισραήλ αναφέρει πως ο νεαρός επιθετικός θα μπει κανονικά στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα και να διαπραγματευτεί με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα ο μάνατζερ του, σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, τονίζει πως οι τελευταίες εξελίξεις δεν παίζουν κανένα ρόλο στη μεταγραφή του εκτός Ισραήλ.

ΜΙΚΑΕΛ ΙΣΑΚ

Πεντακόσια και στο… χέρι

Για τον Μίκαελ Ισακ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έφτασε τη διαπραγμάτευση με τη Ράντερς στο μη… παρέκει. Και μάλιστα, την Παρασκευή (27/1) κατάφερε να ρίξει κατά πολύ τις αξιώσεις των Δανών, που βλέποντας πως δεν είχαν άλλη πρόταση στα χέρια τους, είχαν αρχίσει να το… παίρνουν απόφαση πλέον πως θα έδιναν τον Σουηδό, έστω με ένα χαμηλό ποσό, κοντά στις 150.000 ευρώ. Το βράδυ του Σαββάτου (28/1) ωστόσο, ανατράπηκαν τα δεδομένα. Άλλος μάνατζερ (κι όχι ο Μάρτιν Νταλίν του παίκτη) έφερε πρόταση μισού εκατ. ευρώ απ’ τη Νυρεμβέργη και μάλιστα στο… χέρι («κασέρι») και το θέμα τελείωσε εκεί για τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να πλησιάσει πλέον αυτά τα ποσά.

ΠΕΤΑΡ ΣΚΟΥΛΕΤΙΤΣ

Η εναλλακτική για τον φορ

Πλην του Ισακ, την Κυριακή (29/1) «χάλασε» και η έτερη περίπτωση φορ που δούλευε παράλληλα ο «Λύμπε». Κι αυτή ήταν τρομερό… πισωγύρισμα για τους «πράσινους», αφού ήταν εξαιρετική περίπτωση και το είχαν πάει πολύ καλά μέχρι το… 90’, όμως στις… καθυστερήσεις η ομάδα του αποφάσισε να κάνει πίσω και να ψάξει για να τον δώσει σε άλλο κλαμπ, ως δανεικό, με υψηλή οψιόν αγοράς. Αμέσως ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» άρχισε να εξετάζει τις εναλλακτικές του, φέρνοντας στις πρώτες θέσεις την περίπτωση του διεθνούς Σέρβου στράικερ, Πέταρ Σκούλετιτς. Η Λοκομοτίβ Μόσχας δεν τον υπολογίζει και τον δίνει δανεικό, καλύπτοντας το 50% του συμβολαίου του, ο παίκτης είναι «ψημένος», όμως υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Να αδειάσει πρώτα θέση ξένου (γι’ αυτό και θα επιμένει ως το φινάλε για κοινοτικούς) και να ρίξει λίγο ακόμη ο παίκτης τα λεφτά του.

ΒΙΚΤΟΡ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Ένα…mailκαι στο καλό!

Για τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (30/1) αναμένεται να βγει η επίσημη ανακοίνωση του (ανακουφιστικού) «διαζυγίου». Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον παίκτη, που θα πάρει σχεδόν τα μισά του συμβολαίου που είχε υπογράψει τον περασμένο Ιούλιο και υπάρχει καταρχήν συμφωνία και με την Κάλιαρι, για ένα ποσό που αντιστοιχεί στα μισά του «ενοικίου». Επί της ουσίας απομένει ένα τελευταίοmail, με την επικύρωση απ’ την ιταλική ομάδα, για να πει το «τριφύλλι» μια και καλή «στο… καλό και να μην μας γράφεις» στον Κολομβιανό, γλιτώνοντας περί το 1,2 εκατ. ευρώ με την εφορία…

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΓΟΥΑΚΑΣΟ

Μέχρι την ύστατη ώρα

Ο μάνατζερ του Μουμπάρακ Γουακάσο, Φεντερίκο Παστορέλο, ψάχνει εδώ και δύο εβδομάδες να βρει ομάδα στον πελάτη του. Διότι ο «Γουάκα» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, δεν «ψήνεται» να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Κι από εκεί αρχίζουν και καταλήγουν όλα. Επιθυμία του παίκτη είναι να πάει στην Ισπανία, όπου έχει περάσει τη μισή ποδοσφαιρική ζωή του και μένει μόνιμα και η οικογένειά του. Γι’ αυτό έγινε κουβέντα (που δεν προχώρησε) με την Αλαβές και γι’ αυτό έφτασε (ο μάνατζερ του Γκανέζου τουλάχιστον) σε συμφωνία με τη Γρανάδα. Η επίσημη πρόταση για δανεισμό με οψιόν αγοράς (400.000 ευρώ) αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες ώρες και το πιο πιθανό είναι πως θα γίνει αποδεκτή.

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ

Πολύ χαμηλή η οψιόν

Επέστρεψε, έκανε ιατρικά, υπέγραψε κι έπιασε δουλειά το πρωί της Δευτέρας (30/1) υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη στο Κορωπί ο Βίκτωρας Κλωναρίδης. Η μετακίνησή του έγινε με δανεισμό 6 μηνών, με πολύ χαμηλό συμβόλαιο και αντίστοιχα πολύ χαμηλή οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι. Κι αυτό, διότι «σβήστηκε» και το ποσοστό μεταπώλησης (25%) που είχαν κρατήσει οι «πράσινοι» απ’ την πώλησή του το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να είναι αντίστοιχα χαμηλή η ρήτρα.

ΣΟΤΖΕΪ ΜΑΣΟΥΝΤ

ΑΝ δεν πέσει, ΔΕΝ…

Εφόσον φύγει ο Ιμπάρμπο ή ο Γουακάσο (ή και οι δύο μαζί) από το «τριφύλλι» αδειάζουν θέση/εις μη κοινοτικών. Αρα θα μπορούσε να γίνει, έστω και στο… 90’ η μεταγραφή του Σοτζέι Μασούντ απ’ τον Πανιώνιο. Η ρήτρα που έχει ο παίκτης δεν είναι μεγάλη, όμως το… αγκάθι είναι αλλού. Στις αξιώσεις του μάνατζερ του Ιρανού, που ζητούσε 400.000 ευρώ το χρόνο. Πολλά, πάρα πολλά για παίκτη 32 ετών κι εκτός της νέας λογικής και οικονομικής ισορροπίας του Παναθηναϊκού. Αν πέσει στις 250.000 ευρώ, τότε θα «τρέξει» το θέμα, ειδάλλως ΔΕΝ… Σε κάθε περίπτωση πάντως γίνεται προσπάθεια τόσο για να αποκτηθεί επιτελικός μέσος, όσο και για να έρθει ένας κεντρικός χαφ, που θα μπορεί να παίζει σαν «6άρι» και «8άρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δικαστικό... μπλέξιμο με Άλτμαν
Τόσα θα πάρει ο Παναθηναϊκός από το συμβόλαιο της NOVA
Ο Λυμπερόπουλος σε ρόλο "πυροσβέστη"
Αποκαλύψεις Ουζουνίδη για Ισάκ και Κλωναρίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK