Κούγιας και Αλαφούζος "σφάχτηκαν" για τον... Σπανέα!

Τι ήθελε η ΑΕΛ να στηρίξει την ΚΕΔ και να θυμηθεί το "πέναλτι-φάντασμα" του Σπανέα υπέρ του Παναθηναϊκού στην Ν. Σμύρνη πριν 20 χρόνια. Οι “πράσινοι” απάντησαν τρολάροντας τον Κούγια κι εκείνος έκανε φουλ επίθεση στον Αλαφούζο. VIDEO με το... ιστορικό πέναλτι.

Κούγιας και Αλαφούζος "σφάχτηκαν" για τον... Σπανέα!

Μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να συμβούν αυτά... Σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο ταιριάζει διαχρονικά ο κλασικός στίχος του μεγάλου Μανώλη Ρασούλη “όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν” και η φοβερή κινηματογραφική ατάκα του μοναδικού Ντίνου Ηλιόπουλου: “ Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Είμαστε...” !!

Γιατί είναι ένα τοξικό ποδόσφαιρο που ανακυκλώνει παθογένειες, καταστάσεις και πρόσωπα με... προβληματικό παρελθόν (ακόμη και... φαντάσματα), κάτι που βοηθάει στην συνεχή παραγωγή ίντριγκας, πόλωσης, φανατισμού και ευνοεί το... μπάχαλο ανά πάσα στιγμή. Όπως δηλαδή συνέβη και τις τελευταίες ώρες, όταν προς το τέλος της ημέρας (Πέμπτη) προέκυψε και “πόλεμος” Λάρισας- Παναθηναϊκού, για την ακρίβεια Κούγια – ΠΑΟ (Αλαφούζου).

Η αφορμή αυτή την φορά ήταν ο... Γιώργος Σπανέας. Ένας πρώην διαιτητής που έχει μείνει στην... ιστορία για το πέναλτι- φάντασμά (αντίστοιχο με το... Παπουτσέλειο στο παλιό“ Καραισκάκης”) που σφύριξε υπέρ του ΠΑΟ στις 16 Φεβρουαρίου 1996 , με το οποίο οι “πράσινοι” ισοφάρισαν τον Πανιώνιο ύστερα από εύστοχη εκτέλεση του Αποστολάκη στο 72΄, ενώ με δυο γκολ του Βαζεχα στο 90΄και στο 92΄ έφτασαν στην ανατροπή.

Κούγιας και Αλαφούζος "σφάχτηκαν" για τον... Σπανέα!

Για τους φίλους της ΑΕΚ (της τελευταίας χρονιάς του Μπάγεβιτς) ο... Σπανέας εκείνη την σεζόν τους στέρησε το πρωτάθλημα (το πήρε ο Παναθηναϊκός του Ρότσα), ενώ για τους φίλους του Πανιωνίου ο Σπανέας... υπέγραψε τον υποβιβασμό του. Παρεμπιπτόντως, λόγω του συγκεκριμένου πέναλτι ουσιαστικά τελείωσε η διαιτητική καριέρα του Σπανέα.

Ο ίδιος σίγουρα δεν το ξέχασε ποτέ, αφού εκτός του ότι απειλήθηκε, βρίστηκε, προπηλακίστηκε, κτυπήθηκε, μετά από δυο ημέρες άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανάκια έκαναν γυαλιά-καρφιά το μαγαζί με ελαστικά που είχε στον Άγιο Δημήτριο. Για να ακολουθήσει η ραδιοφωνική συγνώμη του για το σοβαρό λάθος που έκανε, την οποία ο Στρατος Γιδόπουλος (πρώην πρωταθληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ που εκείνη την σεζόν “έτρεχε” τον Πανιώνιο) δέχτηκε, αλλά επέμενε ενώπιον του Σπανέα στην αρχική του δήλωση: “ Ήρθατε στην Νέα Σμύρνη σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να ευνοήσετε τον Παναθηναϊκό”!

Κούγιας και Αλαφούζος "σφάχτηκαν" για τον... Σπανέα!

Η αιτία, βέβαια, έχει να κάνει με τα παιχνίδια που παίζονται για τον έλεγχο της ΕΠΟ και κατ' επέκταση της διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Καραμάνης, Σπανέας (που εμφανίζονται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές στον Σκάι, το Κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου) θεώρησαν ως ΟΔΠΕ πως μπορούσαν να παρέμβουν στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών αυτής της αγωνιστικής, υποκαθιστώντας την ΚΕΔ κι αναγνωρίζοντας μόνο τον Σαραϊδάρη! Για να ακολουθήσει ένας γενικευμένος... χαμός σε όλα τα επίπεδα. Με την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια να είναι η μοναδική ΠΑΕ που τοποθετήθηκε υπέρ της ΚΕΔ, θύμισε το “αμαρτωλό” πέναλτι του Σπανέα και συγχρόνως την εύνοια που είχε προσφέρει υπέρ του Παναθηναϊκού. Κοινώς με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...

Μόνο που στην ανακοίνωσή της Λάρισας υπήρχαν κάποια σοβαρά λαθάκια που έδωσαν... πάτημα στον Παναθηναϊκό για να του απαντήσει, ουσιαστικά... τρολαροντάς τον. Το πέναλτι είχε κερδίσει ο Γεωργιάδης και όχι ο Σαραβάκος, ενώ το πέσιμο του ήταν εντός περιοχής και όχι... πέντε μέτρα εκτός, όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ στηρίζει την σημερινή ΚΕΔ και θεωρεί πως νομιμοποιείται απολύτως να προχωρά σε ορισμούς διαιτητών, οι οποίοι μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται άκρως επιτυχημένοι. Είναι άλλωστε προφανές, πως η διαφορετική εικόνα που προκύπτει για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα των διαιτησιών και στις συμπεριφορές των ίδιων των διαιτητών.

Καλά θα κάνουν λοιπόν κάποια φαντάσματα του παρελθόντος, όψιμοι εξυγιαντές τύπου Καραμάνη και Σπανέα, ο οποίος έχει στερήσει πρωτάθλημα από ομάδα - υποδεικνύοντας πέναλτι σε βάρος του Πανιωνίου σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, σε ανατροπή του Σαραβάκου πέντε μέτρα έξω απ' την περιοχή (!!!) - να απαλλάξουν απ' την παρουσία τους το ποδόσφαιρο, μήπως βρει κάποια στιγμή τον δρόμο του...” !!

Δείτε και το VIDEO

“ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ”

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με ένα άκρως δηκτικό – ειρωνικό σχόλιο και μάλιστα προσωπικά στον Αλέξη Κούγια και όχι στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Θεωρώντας προφανώς πως αυτός ήταν ο “συγγραφέας” της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Το σχόλιο των “πράσινων” επιχειρούσε να...γλεντήσει τον Αλέξη Κούγια πατώντας πάνω στα λάθη της ανακοίνωσης :"…δεν του τα είπαν καλά τα παραμύθια του Κούγια και είπε το… ποίημα για πέναλτι εκτός περιοχής που κέρδιζε άλλη ομάδα και όχι ο Παναθηναϊκός . Και για ποδοσφαιριστή που δεν αγωνιζόταν στην ομάδα μας τη σεζόν που ανέφερε. Ας μάθει καλά το παραμύθι προτού ξαναμιλήσει για εμάς".

ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΔΕΝ ΤΟΝ...ΓΛΕΝΤΑΣ

Ο Αλέξης Κούγιας ασφαλώς και δεν θα άφηνε ποτέ να πέσει κάτω κάτι τέτοιο, δεν είναι από εκείνους που τους... γλεντάς χωρίς κόστος. Απάντησε άμεσα, με μετωπική επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο (κάποιες ατάκες του ήταν... δηλητηριώδεις, εμπλέκοντας, όχι τυχαία, τον Μαρινάκη, αλλά και τον Σκάι). Ο πόλεμος (τους) ξεκίνησε...

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια:

“Εις απάντηση της δήλωσης του κ. Αλαφούζου που επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Κούγια μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, με αφορμή τα όσα έγιναν στη σημερινή διαδικασία των ορισμών διαιτητών στην ΚΕΔ και την απόπειρα Καραμάνη-Σπανέα να παρέμβουν στη διαδικασία, ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει τα εξής:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους έκανε δήλωση που με αφορά ο Αλαφούζος και δεν έβαλε είτε το Θωμαΐδη να με δυσφημεί, είτε τα sites που ελέγχει.

Επειδή ο Αλαφούζος άφησε την ιστιοπλοΐα και ανακάλυψε το ποδόσφαιρο όταν ο Μαρινάκης πήρε τα 20 εκατομμύρια από το μετοχικό κεφάλαιο του Σκάι, καλά θα κάνει αντί να υπερασπίζεται τους μονίμως καλεσμένους του φερέφωνου του στο κανάλι του, στη Δίκη, να μάθει πως το 1996 ο Παναθηναϊκός πήρε το Πρωτάθλημα αντί για την ΑΕΚ με τη μεγάλη ομάδα που είχε τότε.

Κούγιας και Αλαφούζος "σφάχτηκαν" για τον... Σπανέα!

Συγγνώμη που έκανα λάθος στον παίκτη, αυτός που κέρδισε το μαϊμού πέναλτι δεν ήταν ο μεγάλος Σαραβάκος αλλά ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Βεβαίως το σημαντικό είναι ότι αυτός που το έδωσε και καθόρισε το Πρωτάθλημα ήταν το σημερινό μόνιμο μέλος του θιάσου Θωμαΐδη, Γιώργος Σπανέας και εκείνο που θυμάμαι ήταν το χαστούκι που του έδωσε ο Μπέος μετά τον αγώνα.

Με τον Θωμαΐδη, τον Σπανέα, τον Μπέο, με τον Θωμά Μητρόπουλο, τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τον Δουκάκο, ο Αλαφούζος θα εξυγιάνει το ποδόσφαιρο».

*Δείτε το βίντεο του επίμαχου αγώνα Πανιωνίου – Παναθηναϊκού το 1996, που...ανασύρθηκε στην επικαιρότητα λόγω Κούγια, με το ...περίφημο πέναλτι Σπανέα και όσα ακολούθησαν. Αξίζει να δείτε και τον... Μπέο με μαλλιά, παράγοντας του Πανιωνίου τότε, που διαμαρτύρεται στον Αθηναίο διαιτητή κατά την αποχώρησή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK