Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός

O 33χρονος Κριστιάν Λεντέσμα είναι ο εκλεκτός του Αντρέα Στραματσόνι για την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Διαβάστε το προφίλ του πολιτογραφημένου Ιταλού με την 9χρονη καριέρα στη Λάτσιο, που βρίσκεται μια ανάσα από το να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός

Στο Τέχελεν της Ολλανδίας προκειμένου να συζητήσει με τον Αντρέα Στραματσόνι την μετακόμισή του στον Παναθηναϊκό ταξιδεύει ο Κριστιάν Λεντέσμα.

O 33χρονος χαφ είναι ο εκλεκτός του Ιταλού κόουτς για αντι-Εσιέν στο χώρο της μεσαία γραμμής και βρίσκεται μια ανάσα από το να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι. Τo Contra.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του πολιτογραφημένου Ιταλού με την 9χρονη καριέρα στη Λάτσιο.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ

Γεννήθηκε στο Μορόν της Αργεντινής λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, στις 24 Σεπτεμβρίου του 1982. Από μικρός ήταν συνεχώς με μια μπάλα στα πόδια του, ενώ σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς.

Στην πρώτη ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ κι αυτό γιατί οι σκάουτ της ιταλικής Λέτσε τον εντόπισαν νωρίς και με το που συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του τον έφεραν στην Ιταλία για υπογραφές. Αρχικά ο Λεντέσμα ενσωματώθηκε στη δεύτερη ομάδα της Λέτσε, ωστόσο η εξαιρετική του παρουσία με τα χρώματα του συλλόγου οδήγησε τους προπονητές του να τον προωθήσουν στην ομάδα των ανδρών.

Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός
2005 GETTY IMAGES

Το επίσημο ντεμπούτο του στη Serie A ήρθε στις 10 Μαρτίου του 2002 στην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Αταλάντα. Η ομάδα εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, με τον Λεντέσμα να γίνεται αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας από το σημείο αυτό και μετά. Τη σεζόν 2002-03 αγωνίστηκε σε 29 ματς πρωταθλήματος, βοηθώντας την Λέτσε να επιστρέψει άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Το πρώτο γκολ στη Serie A το πέτυχε στις 9 Νοεμβρίου του 2003 στην ισοπαλία 2-2 με την Περούτζια.

Το όνομά του άρχισε να ακούγεται όλο και περισσότερο. Η αρχηγική του παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής της Λέτσε, το μυαλό του, η διορατικότητα, η τεχνική, τα μακρινά του σουτ, τον έκαναν να ξεχωρίσει. Δεν άργησε να πάρει μάλιστα και το περιβραχιόνιο του συλλόγου. Στις τρεις επόμενες σεζόν που φόρεσε τα χρώματα της Λέτσε ο Λεντέσμα είχε πάνω από 30 συμμετοχές ανά χρονιά.

ΛΑΤΣΙΟ ΚΑΙ "ΣΚΟΥΑΝΤΡΑ ΑΤΖΟΥΡΑ"

Τον Ιούλιο του 2006 και με τη Λέτσε να έχει υποβιβαστεί ξανά στη Serie B, ο Λεντέσμα αποφάσισε πως ήταν ώρα να μετακομίσει. Είχε άλλωστε "χτίσει" ένα καλό όνομα στο πρωτάθλημα Ιταλίας και η παρουσία του στην δεύτερη κατηγορία θα αποτελούσε πισωγύρισμα. Αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του, όμως εκείνος αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του στο τετραετές συμβόλαιο που του πρότεινε η Λάτσιο.

Οι "λατσιάλι" πλήρωσαν περισσότερα από 5.000.000 ευρώ για την απόκτησή του κι εκείνος φρόντισε με το "καλημέρα" να πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Αυγούστου του 2006 σε αγώνα για το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ η πρώτη "μαγική" στιγμή του με τη νέα του ομάδα σημειώθηκε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Σε ντέρμπι κόντρα στη μισητή Ρόμα ο Λεντέσμα πέτυχε ένα απίστευτο σουτ από τα 25 μέτρα και γνώρισε την αποθέωση:

Το 2008 κατάφερε να πάρει και την ιταλική υπηκοότητα μετά το γάμο του με την Ιταλίδα σύντροφό του. Δύο χρόνια αργότερα, ο τότε τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι τον κάλεσε σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ρουμανία, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά (και τελευταία) με τα χρώματα της "σκουάντρα ατζούρα".

Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός

Μετά από τρεις εξαιρετικές σεζόν με τη Λάτσιο, το 2009-10 το συμβόλαιό του κόντευε να λήξει και δεν έχει κληθεί για ανανέωση. Μάλιστα αποκλείστηκε κι από την πρώτη ομάδα μετά από διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο, Κλαούντιο Λοτίτο. Αυτό τον οδήγησε να ζητήσει τη διακοπή του συμβολαίου του από τη λίγκα, κάτι που είχε κάνει λίγο νωρίτερα και ο Γκόραν Πάντεφ.

Τελικά μετά την αλλαγή προπονητή (έφυγε ο Μπαλαρντίνι και ήρθε ο Ρέτζα), o Λεντέσμα επέστρεψε κανονικά στην πρώτη ομάδα, από την οποία δεν ξαναβγήκε. Στις 23 Αυγούστου υπέγραψε και νέο πενταετές συμβόλαιο με το σύλλογο να του δείχνει ότι τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του.

Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός

Για πέντε ακόμη χρόνια ο Λεντέσμα είναι ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Λάτσιο. Συνολικά μέχρι 2015 φόρεσε 318 φορές τη φανέλα του συλλόγου και πέτυχε 14 γκολ. Τελικά έμεινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου 2015, με τη Λάτσιο να τον τιμά για όλα αυτά που προσέφερε. Κατέκτησε άλλωστε και δύο Κύπελλα Ιταλίας, καθώς και ένα σούπερ καπ.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ

Αφού έμεινε για περίπου δύο μήνες χωρίς ομάδα, τελικά τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου αποφάσισε να επιστρέψεις στη Λατινική Αμερική. Η Σάντος της Βραζιλίας του προσέφερε συμβόλαιο, ο Λεντέσμα το σκέφτηκε αρκετά και τελικά αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του. Το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα ήρθε στις 18 του Οκτώβρη. Ακολούθησαν άλλες τρεις εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα.

Κριστιάν Λεντέσμα: Γεννημένος αρχηγός

Αυτό φυσικά δεν του άρεσε καθόλου και τελικά ζήτησε να λύσει το συμβόλαιό του στις 6 Ιανουαρίου του 2016. Έκτοτε ο Λεντέσμα δίχως να ανήκει σε κάποια ομάδα, έκανε προπονήσεις μόνος του. Παρά το γεγονός όμως ότι είναι καιρό χωρίς ομάδα, το κασέ του παραμένει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα (περίπου 1.200.000 ευρώ).

Διαθέτει την τεχνική κατάρτιση για να ξεχωρίσει σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από το ιταλικό. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί του Παναθηναϊκού στην επόμενη σεζόν και γι' αυτό το λόγο ο Στραματσόνι θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να συνεργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάει στο Τέχελεν για να μιλήσει με Παναθηναϊκό ο Λεντέσμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK