Η παρουσίαση της νέας Λεωφόρου (videos)

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παρουσίασε τα σχέδια της νέας Λεωφόρου. Εστιατόριο και μουσείο στο γήπεδο, εξωτερικό περίβλημα και 10.000 διαρκείας για τη νέα σεζόν. Για 2 μήνες στο ΟΑΚΑ θα μετακομίσουν οι "πράσινοι".

Η παρουσίαση της νέας Λεωφόρου (videos)
LEOFOROS1.jpg

Παρόντες στην εκδήλωση γνωστού bar restaurant ήταν οι Βασίλης Κωνσταντίνου, Στράτος Σωπήλης, Αγησίλαος Τουμαζάτος και Στέλιος Παναγιωτίδης, μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, προκειμένου το "Απόστολος Νικολαΐδης" να αποκτήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα, να γίνει πιο ασφαλής και πιο λειτουργικό.

Σε αυτό το πλάνο περιλαμβάνεται ένα μη διαφανές εξωτερικό περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου, καθώς και ένα εστιατόριο το οποίο θα περιλαμβάνει και το μουσείο του Παναθηναϊκού και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τους αγώνες των "πρασίνων".

Δείτε από το 26:35 το VIDEO της παρουσίασης του ανακαινισμένου γηπέδου.

Στα πλέον αξιοσημείωτα αποτελεί κι η μικρή αύξηση στις τιμές των διαρκείας, από 10% μέχρι 30%, σε ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε σχέση με φέτος που το "τριφύλλι" δεν αγωνιζόταν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι "πράσινοι" θα μετακομίσουν στις αρχές του 2015 στο Ολυμπιακό Στάδιο για περίπου 2 μήνες, χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να πραγματοποιηθούν οι "βαριές εργασίες" στο πλάνο της ανακαίνισης του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Από εκεί και πέρα, αναλύθηκαν θέματα όπως η ονοματοδοσία, η Διπλή Ανάπλαση, η στήριξη του Δήμου, το μεταγραφικό πλάνο και η Παναθηναϊκή Συμμαχία".

Η παρουσίαση της Λεωφόρου

Για τον χρονικό ορίζοντα της ανακαίνισης

"Εκτιμάμε ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο, αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι, αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε το γήπεδο στους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους εργολάβους, το έργο θα διαρκέσει 3-4 μήνες. Θα χάσουμε περίπου 4-5 παιχνίδια και αυτά θα τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ".

Για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς

"Για τα εισιτήρια αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν, πριν τελειώσει η προηγούμενη. Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε. Τα οικονομικά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται. Για τους άλλους, η αύξηση θα αγγίξει το 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι θα εξαντληθούν, επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση".

Οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους

Έχετε προβλέψει να εξασφαλιστείτε νομικά με τα έργα;

"Νομίζω ότι είμαστε αρκετά ισχυροί για να μην συμβεί αυτό. Έχουμε λάβει υπόψη μας τα πάντα. Θα βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής. Κινούμαστε στο πλαίσιο του νόμου. Υπάρχει πρόβλεψη και για εισιτήρια διαρκείας του ΟΑΚΑ".

Ποια θα είναι η χωρητικότητα της Λεωφόρου; Υπάρχει σκέψη οι αγώνες για το Champions League να δοθούν στη Λεωφόρο;

"Δεν θα αποκλείσω τίποτα γιατί αλλάζουν οι συνθήκες. Αλλά δεν θα φύγουμε από τη Λεωφόρο. Για τη χωρητικότητα, θα είναι κοντά στις 20.000 με σκέψη να την πάμε στις 22.000".

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει τέλος Αυγούστου στη Λεωφόρο;

"Δυστυχώς, ο νόμος ψηφίστηκε λίγο πριν από το Πάσχα και το σχετικό νομοθέτημα τυπώθηκε Μεγάλη Τετάρτη. Καθυστερήσαμε και έτσι η γραφειοκρατική διαδικασία θα κρατήσει ως τον Οκτώβριο. Τον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο. Σκεφτόμαστε με τη διακοπή των Χριστουγέννων".

"Το πρώτο στάδιο απαιτεί το κλείσιμο της Λεωφόρου 1-2 μήνες για τις βαριές εργασίες. Στο δεύτερο στάδιο θα είναι έτοιμα τα κομμάτια και θα μπουν σταδιακά στη Λεωφόρο. Φαντάζομαι ότι ως το τέλος της σεζόν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Εκτός αν κρίνουμε ότι για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να μείνουμε στη Λεωφόρο, Γιατί προτεραιότητα μας είναι να νικάμε".

"Τον Οκτώβριο του 2012 είχε έρθει ανεπίσημα η UEFA. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο. Το γήπεδο την τελευταία 15ετία είναι το ίδιο. Από πλευράς χώρων είναι το ίδιο. Θα γίνει μία αυτοψία από την UEFA, θα έρθουν 12-13 ομάδες. Η UEFA είναι πιο ελαστική σε ανάλογες περιπτώσεις. Εάν μας ζητήσει αλλαγές για τη Λεωφόρο, θα τις κάνουμε".

Το συνολικό κόστος καλύπτεται από το κονδύλι της Περιφέρειας; Είστε βέβαιος ότι αντέχει η κατασκευή;

"Η Λεωφόρος έχει στηριχθεί αποτελεσματικά. Έχω πει σε κάποιους ότι το γήπεδο της Λεωφόρου είναι το μοναδικό γήπεδο προ του 2000 που διαθέτει όλα τα κριτήρια. Στατική μελέτη, πυρασφάλεια και για το σεισμό. Η επέμβαση που θα κάνουμε θα ενισχύσει στατικά το γήπεδο. Θα αλλάξει όλος ο φέροντας οργανισμός και θα γίνουν παρεμβάσεις. Το επιτρέπει ο νόμος Καλαφάτη. Με το τέλος της ιστορίας θα γίνουν όλα όπως πρέπει".

"Ο κύριος Σγουρός έχει ανακοινώσει μία σειρά έργων. Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα σε ερασιτεχνικούς ομίλους από την Περιφέρεια και θα φτάσουν τα χρήματα. Εάν χρειαστεί να προστεθεί κάποιο ποσό, θα το δούμε. Η ΠΑΕ έχει κάποια δυνατότητα. Το εστιατόριο θα είναι εξαιρετικό. Θα έχει μέσα το μουσείο του Παναθηναϊκού και ίσως ένα μικρό μαγαζί".

Από τα χρήματα, ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του Τάφου του Ινδού;

"Ναι, θα γίνει αυτό. Ο Ερασιτέχνης ουσιαστικά και τυπικά έχει την ιδιοκτησία. Θέλουμε να έχουμε και ωραίες εγκαταστάσεις για τον Παναθηναϊκό και τα ερασιτεχνικά τμήματα. Να έχουμε τον χώρο μας για μία εκδήλωση. Τεχνικά, είναι δύσκολο ο Τάφος του Ινδού να γίνει ένα νέο κλειστό, αλλά θα το προσπαθήσουμε".

Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί η Λεωφόρος από τη Διπλή Ανάπλαση;

"Αρχικά, η Διπλή Ανάπλαση ακουγόταν συμπαθητική. Αλλά όταν την ελέγξαμε, καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να πάμε εκεί. Δεν μας αρέσει καθόλου και δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό. Εμείς όμως δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Ο κύριος Καμίνης έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όποτε χρειάστηκε. Έχει το όνειρο της Διπλής Αναπλασης, αλλά είναι ρεαλιστής. Εφαρμόζει το νόμο και δεν είναι δημαγωγός. Η ΠΑΕ έχει κάθε λόγο να θέλει καλή σχέση με το Δήμο, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν πρέπει να συγκρουόμαστε, αλλά να συνεργαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις".

Υπάρχει σκέψη να αυξηθεί το μπάτζετ ή να αλλάξει το πλάνο;

"Όχι, θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και με τον κύριο Φερέιρα, αυτό ήταν το πλάνο μας, άσχετα από την καταστροφή που ακολούθησε. Το πλάνο είναι να στηριχθούμε στην ακαδημία μας, διότι οι ξένοι, ναι μεν κάποιοι βοήθησαν, αλλά οι περισσότεροι έρχονται με περιορισμένα κίνητρα. Η γραμμή δεν αλλάζει και οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες. Διότι πρέπει να ανταμειφθούν τα παιδιά που έρχονται και φέτος έγιναν άλλοι 9 επαγγελματίες. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε τον Δάνο τον Όλσεν τον Ιανουάριο".

Όταν αναλάβατε, ο θυμός για την πολυμετοχικότητα και η αμφιβολία για το μέλλον με τη μνημονιακή πολιτική δεν έφερε την ανταπόκριση που θέλατε στα εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Πιστέυετε ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρξει η ανταπόκριση που θέλατε; Και η Παναθηναϊκή Συμμαχία τι σκοπεύει να κάνει σε ό,τι διασφαλίζει τα μέλη της ώστε να γίνει πιο ελκυστική;

"Μετά από την παταγώδη αποτυχία στις αρχικές προβλέψεις μου για την Παναθηναϊκή Συμμαχία, δεν τολμώ να ξανακάνω. Αλλά πιστεύω ότι φέτος θα πάμε καλύτερα, γιατί έχουμε κερδίσει πολλά. Όσο για τα προνόμια, πιστεύω ότι όποιος τα δώσει, θα τα πάρει πίσω αν χρησιμοποιήσει την κάρτα του".

Από το περίβλημα, μπορείτε να διαφημίσετε εταιρίες και να αποκομίσετε έσοδα;

"Θα το δούμε, εάν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο. Πάντως, για την ονοματοδοσια, ποτέ δεν το σκεφτήκαμε. Όμως, με κάποιες ανεπίσημες κουβέντες, δεν βρήκαμε ενδιαφέρον".

Θα αρχίσουν τα έργα στο Κορωπί σύντομα; Και θεωρείτε ουτοπικό το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου;

"Στο Κορωπί θα αρχίσουν τα έργα άμεσα. Όσο για τη Λεωφόρο, όταν φτάσουμε στο τέλος της ολικής ανακατασκευής, αυτή τη στιγμή από οικονομικής άποψης είναι ανέφικτο. Αυτό που με ανησυχεί, όταν φτάσουμε σε αυτό στάδιο, να χρειαστούμε μία μεγαλύτερη Λεωφόρο, είναι ότι θα πρέπει να γκρεμίσουμε ένα ωραίο στάδιο 21.000 θέσεων. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα το δούμε. Το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά νομίζω ότι με την παρούσα μορφή, εξαντλούμε τα περιθώρια. Το σχέδιο που παρουσίασε το Παναθηναϊκό Κίνημα είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από το να πούμε ότι σχεδιάζουμε κάτι το ιδανικό. Ίσως στο άμεσο μέλλον, η πολιτική και η κοινωνία να αλλάξει.

Οι λεπτομέρειες του γηπέδου

Ο υπεύθυνος της ΠΑΕ στα θέματα γηπέδων, Γιάννης Παναγιωτίδης, μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακαίνιση του "Απόστολος Νικολαΐδης".

"Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε, η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί δικαίως, γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Ο Παναθηναϊκός ήταν στο ΟΑΚΑ, αλλά μόλις ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτηκε την επιστροφή στη φυσική έδρα μας. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μας επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο να πειράξουμε τον φεροντα οργανισμό του γηπέδου. Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις, εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κάναμε κάποια έργα".

"Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουιτών, κάτι που θα καλύψει γύρω γύρω το κέλυφος του γηπέδου. Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πάνω από τις υφιστάμενες κεντρικές. Υπάρχουν 4 κατασκευές στα πέταλα. Κάνουμε κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα.

Η εγγραφή και τα διαρκείας

Ο εκπρόσωπος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Σπύρος Βλάχος, ανέλυσε τη διαδικασία εγγραφής: "Μέχρι 8 Μαΐου, οι παλαιοί κάτοχοι θα έχουν το δικαίωμα προτίμησης, Μετά θα χάσουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη θέση τους. Ο κάτοχος διαρκείας θα είναι και μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, θα διατηρήσει τα προνόμιά του και θα τα αυξήσει. Όποιος στηρίξει την ομάδα, με ανταπόδοση θα πάρει τα λεφτά του πίσω".

"Στη Θύρα 6 δεν θα βγουν διαρκείας, γιατί θέλουμε η Λεωφόρος να είναι φιλόξενη για τους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη κάνουμε μία προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK