Στραματσόνι: "Υπομονή με Εσιέν και... Ολυμπιακό"

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποκάλυψε το σύστημα με το οποίο θα αγωνίζεται πλέον ο Παναθηναϊκός, μίλησε για τα πλάνα του για το ντέρμπι με Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στον Μάικλ Εσιέν και σχολίασε τα μεταγραφικά του Ιανουαρίου, κατά την παρουσίασή του από τους "πράσινους".

Στραματσόνι: "Υπομονή με Εσιέν και... Ολυμπιακό"
Στραματσόνι-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ντέρμπι με Ολυμπιακό στην παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έδωσε ένα στίγμα για το πώς θα αγωνίζεται ο σύλλογος από εδώ και πέρα.

Ο Ιταλός τεχνικός εξήγησε ότι οι απουσίες λόγω εθνικών ομάδων και οι λίγες ημέρες που βρίσκεται στη χώρα μας δεν του επιτρέπουν να μιλήσει διεξοδικά για το ντέρμπι του "Απόστολος Νικολαΐδης", ωστόσο τόνισε ότι ξέρει "την επιθυμία των οπαδών μας" και συνέκρινε τον αγώνα με τα ντέρμπι σε Ρώμη και Μιλάνο.

Όσον αφορά τα τακτικά πλάνα του, σημείωσε ότι θα αγωνίζεται με τέσσερις στην άμυνα και δύο στην επίθεση.

Η παρουσίαση του Αντρέα Στραματσόνι

"Καλή σας ημέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι εδώ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Ξέρω ότι έχω έρθει σε έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση και με πολύ φανατικούς φιλάθλους. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

"Η πρώτη μας αγωνιστική θα είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση της χρονιάς. Ξέρω για την επιθυμία όλων των οπαδών μας. Ξέρω τι συνέβαινε και στη Ρώμη και το Μιλάνο. Όταν πήγα με τον πρόεδρο στο γήπεδο, το φαντάστηκα γεμάτο. Όλοι θέλουν να αποτελούν κομμάτι μίας τέτοιας αναμέτρησης. Δεν έχω προλάβει να μπω στη φιλοσοφία αυτού του ματς, όμως λατρεύω να είμαι μέρος τέτοιων αγώνων".

Για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ολυμπιακό

"Βρήκα μία ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό το διάστημα κάνουμε προπονήσεις χωρίς τους πέντε διεθνείς και με παιδιά από την ομάδα Νέων. Προσπαθούμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση. Δεν θα ήθελα πριν μιλήσω να μάθω την ομάδα και να κατανοήσω την φιλοσοφία της. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους διευθυντές που με ενημερώνουν για τα πάντα. Η τελευταία λέξη όμως ανήκει σε εμένα. Θέλω να κατανοήσω πλήρως ορισμένα πράγματα και μετά να μιλήσουμε".

Για το σύστημα που θα παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι

"Δεν ξέρω (γέλια). Σας ζητάω συγγνώμη, επειδή είναι πολύ πρώιμο να απαντήσουμε. Λείπουν αρκετοί διεθνείς. Θέλω να τους δω, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε μία χειραψία και μετά να μιλήσουμε για το ντέρμπι".

Για το τι πιστεύει ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

"Δεν είναι προσωπικό. Θα ήθελα να μιλήσω για τον αγώνα όταν πλησιάζει ο αγώνας αυτός".

Για τον τρόπο που θα αγωνίζεται πλέον ο Παναθηναϊκός

"Όταν ένας προπονητής έρχεται στη μέση της χρόνιας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνον που διαδέχεται. Ο προηγούμενος είχε πετύχει πολλά πράγματα. Έχω μεγάλο σεβασμό σε όλους. Έχω όμως τις δικές μου ιδέες και μέσα από τις πρώτες προπονήσεις που έχουμε κάνει είναι να καταλάβουμε τους παίκτες. Οι διευθυντές ήταν κοντά μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με δύο επιθετικούς και τέσσερις στην άμυνα. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστούμε χρόνο για προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα".

Για την τακτική που θα ακολουθεί ο Παναθηναϊκός

"Σίγουρα είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο με πολλά πρωταθλήματα. Όπως λέμε και στην Ιταλία, η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια και η άμυνα τα πρωταθλήματα".

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί κάτι

"Θέλω να πω ότι μου έδειξαν εμπιστοσύνη οι διευθυντές και ο πρόεδρος. Οφείλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου επέδειξαν. Θέλω να κρίνομαι από τα αποτελέσματα που παίρνω. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Θέλω να μιλάμε μόνο για τα αποτελέσματα. Προς το παρόν χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα, ώστε το προπονητικό επιτελείο μας να πετύχει τη δουλειά του".

Για τον Εσιέν

"Είναι ένας διάσημος παίκτης. Τον ήξερα από το Μιλάνο και τον είχα αντιμετωπίσει με την Ίντερ. Όντως το καλοκαίρι ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του συλλόγου. Χρειάζεται να έχουμε μία προσεκτική προσέγγιση. Εγώ θα λαμβάνω υπ’ όψιν τις αναφορές που έχω από το ιατρικό επιτελείο και τα όσα μου λέει ο ίδιος. Έχει βγάλει τις τελευταίες προπονήσεις. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, που ξέρει πολύ καλά το σώμα του. Θα πρέπει να δείξουμε υπομονή, να μην πιέσουμε καταστάσεις και μέρα με τη μέρα να ανεβάζει εκείνος ρυθμό".

Για τις φήμες που υπάρχουν για τον Κονέ και τον Καρνέζη

"Οι δύο πρώην παίκτες μου με πήραν τηλέφωνο. Και ο Καρνέζης που ήταν πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Και οι δύο μου ευχήθηκαν καλή τύχη. Συμπαθώ και τους δύο παίκτες. Όσον αφορά την επιστροφή του Καρνέζη, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πρόεδρο και εγώ ξέρω ότι τον θέλει η Ουντινέζε. Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει γεμίσει από Έλληνες παίκτες όπως ο Μόρας, ο Μανωλάς, ο Φετφατζίδης, ο Κονέ και ο Καρνέζης. Όλοι τους αποδεικνύουν πως έχει ανέβει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος".

Για το αν είναι θετικός στο ενδεχόμενο ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού

"Έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες. Οφείλει και ο κορμός της ομάδας να αντανακλά το έθνος της πόλης, των κατοίκων και γενικότερα του συλλόγου. Προέρχονται από τη Ρώμη που συνηθίζει να προωθεί τους ηγέτες της. Στο ποδόσφαιρο είμαστε σε ένα στάδιο διεθνοποίησης, όμως στα αποδυτήρια θα πρέπει να υπάρχουν Έλληνες που να εκφράζουν την ομάδα".

Για το προφίλ του και τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό

"Ομολογουμένως είμαι ένας νέος προπονητής. Στάθηκα λίγο τυχερός στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, επειδή έχω 100 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Ιταλίας και στο Europa League. Αυτό ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για έναν προπονητή σαν εμένα. Έχω εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ που μου προτάθηκε από τον Παναθηναϊκό και οι φιλοδοξίες μας συμβαδίζουν. Έχουμε ένα μείγμα παικτών: νέους που έχουν όρεξη και έμπειρους που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Μιλάμε μόνο για το παρόν, και το μέλλον μου είναι στον Παναθηναϊκό".

Στραματσόνι: "Υπομονή με Εσιέν και... Ολυμπιακό"
Αλαφούζος-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Αλαφούζος: "Στην Ελλάδα χρειάζονται άλλα πράγματα από την Ευρώπη"

Την παρουσίαση του νέου τεχνικού του συλλόγου ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δήλωσε αρχικά: "Ο Αντρέα Στραματσόνι είναι ένας άνθρωπος με πολύ υψηλό επίπεδο. Ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία είναι να αναδείξει νέους παίκτες και με άλλους έμπειρους να διακριθεί και να κατακτήσει τίτλους".

"Νομίζω ότι μόνο εάν συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε νέους Έλληνες παίκτες θα μπορέσουμε να διακριθούμε στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα είναι άλλα τα πράγματα τα οποία χρειάζονται. Αισθανόμαστε ασφάλεια και χαρά που είναι εδώ. Του εύχομαι και μας εύχομαι καλή τύχη".

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Τάκης Φύσσας, τοποθετήθηκε στη συνέχεια: "Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Αναστασίου. Καταλαβαίνετε ότι η επιλογή μας έγινες βάσει του πρότζεκτ που έχει η ομάδα. Είναι ένας νέος προπονητής που έχει πάθος για δουλειά. Είμαστε όλοι δίπλα του για να μπορέσουμε να τον στηρίξουμε και ευχόμαστε όλοι να έχει επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέτριτς: Γκολάρα με ραμπόνα στην προπόνηση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK