Μαζί του και ο Ατζαγκούν!

Το deal του Αναστασίου με την Κορτράικ στέλνει στο Βέλγιο (ΚΑΙ) τον Νιγηριανό μέσο. Σημαντικό το οικονομικό όφελος του Παναθηναϊκού. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Μαζί του και ο Ατζαγκούν!

Σίγουρα δεν ήταν κι ό,τι πιο... συνηθισμένο (για τα δικά μας, τα ελληνικά δεδομένα πάντα) το σούπερ deal που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου με τη διοίκηση της (10ης της βελγικής λίγκας) Κορτράικ για να αναλάβει απ' την επόμενη αγωνιστική περίοδο (με ορίζοντα τριετίας) το "τιμόνι" της, ενώ είναι ακόμη προπονητής στη Ρόντα. Δίνοντας μάλιστα τη τελική μάχη για να διατηρήσει την ολλανδική ομάδα στην Eredivisie.

Ωστόσο τ' "απόνερα" της συμφωνίας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού μπορεί να φτάσουν μέχρι την Ελλάδα!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Contra.gr απ' Βέλγιο και Ολλανδία, στη "μετακόμισή" του το προσεχές καλοκαίρι απ' το Κερκράντε της Ολλανδίας, στο Κορτράικ του Βελγίου, ο Αναστασίου δεν θα είναι... μόνος. Σκοπεύει να πάρει μαζί του και τον Αμπντούλ Ατζαγκούν, ο οποίος αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στη Ρόντα, αφού έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του '18 με το "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός έχει τον τελικό λόγο στην υπόθεση, όμως όπως τονίζουν στο Βέλγιο, στην πρώτη συζήτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και το πλάνο που αναλαμβάνει ο 44χρονος τεχνικός, περιλαμβάνεται ήδη και ο "Άτζα", τον οποίο θέλει να αποκτήσει με μεταγραφή απ' τους "πράσινους". Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως φέρεται να έχει γίνει ήδη μία πρώτη επαφή όλων των άμεσα εμπλεκόμενων, μέσω του κοινού ατζέντη του Αναστασίου και του Ατζαγκούν.

ΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙ

Στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα ήθελε να εξαργυρώσει την καλή σεζόν του Νιγηριανού στην Eredivisie (4 γκολ και 4 ασίστ σε 26 ματς), με το μέγιστο δυνατό κέρδος για το "τριφύλλι", γνωρίζοντας πως η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αποτιμάται αυτή τη στιγμή στις 300 με 400.000 ευρώ. Απ' την άλλη όμως η οφειλή που έχει ο Παναθηναϊκός προς τον 23χρονο μέσο απ' την εφετινή σεζόν (το "τριφύλλι" καλύπτει μεγάλο μέρος του συμβολαίου του), είναι πιθανό να ρίξει εντέλει τις οικονομικές αξιώσεις και τα "θέλω" των "πράσινων" για επικείμενη πώληση του Αφρικανού.

Ακόμη πιο πιθανό μάλιστα είναι να υπάρξει στο φινάλε ένας οικονομικός συμψηφισμός. Αφενός με τον Ατζαγκούν να χαρίζει ένα μέρος των χρημάτων του για να πάρει την "ελευθέρας" του και να "τρέξει" η διαπραγμάτευση με την Κορτράικ αφετέρου με τους "πράσινους" να λαμβάνουν ένα μικρότερο ποσό απ' την πώλησή έχοντας πάντως (στο σύνολο) ένα σημαντικό οικονομικό όφελος.

Δεν αποκλείεται δε, να γίνει και μια κουβέντα για να κρατήσει ο Παναθηναϊκός κι ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης του Νιγηριανού (όχι πάνω από 10%), αν κι αυτό, όταν η υπόθεση μπει στην τελική της ευθεία, θα είναι ξεχωριστό κομμάτι διαπραγμάτευσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK