"Μόνο αν δώσετε 2,5 εκατ. ευρώ!"

Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε ΠΑΟ, Ουζουνίδη, Ζέκα και Κοπεγχάγη και η ξεκάθαρη θέση (και σε επίπεδο κορυφής) απ’ τους "πράσινους" πως ο "κάπτεν" του "τριφυλλιού" θα φύγει μόνο με την τιμή που ορίζει το ίδιο το κλαμπ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÁÈËÅÔÉÊ ÌÐÉËÌÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - ATHLETIC BILBAO (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
zeca EUROKINISSI SPORTS

Τα όσα (πολύ σημαντικά) δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη Nova, παίρνοντας θέση για το θέμα του Ζέκα Ροντρίγκες, με την Κοπεγχάγη δεν ήταν… τυχαία. Αλλά αποτελούν το «απόσταγμα» μίας σειράς συζητήσεων που έγιναν εσωτερικά τα τελευταία τρία 24ωρα στον Παναθηναϊκό, ανάμεσα στη διοίκηση, τον Ελληνα τεχνικό, τον παίκτη, τον μάνατζέρ του και βεβαίως την δανέζικη ομάδα.

« Ναι έχω μιλήσει μαζί του. Η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη. Πρώτη η δική μου ότι δεν θέλω να φύγει κάποιος παίκτης και το ίδιο έχει και η διοίκηση, εκτός βέβαια εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι αυτά που θέλει ο σύλλογος.

Εάν θέλει κάποιος να πάρει τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να δεχθεί τους οικονομικούς όρους που θέλουμε εμείς…» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, δίνοντας τον τόνο και τη συνολική διάθεση που υπάρχει απ’ όλο τον παναθηναϊκό «οργανισμό» πάνω στο θέμα του 29χρονου μέσου.

Ο Ουζουνίδης μίλησε δύο φορές με τον Ζέκα για την υπόθεση της Κοπεγχάγης, τονίζοντάς του πως ο ίδιος θέλει να μείνει στην ομάδα, αφού είναι πολύ σημαντικό στέλεχός της, ωστόσο ξεκαθάρισε πως εφόσον ο Ελληνοπορτογάλος έχει σκέψεις αποχώρησης, αυτό θα γίνει στη σωστή τιμή που ορίζει το κλαμπ και μόνο.

Αντίστοιχη ήταν η διάθεση κι απ’ την πλευρά της διοίκησης του Παναθηναϊκού (και σε επίπεδο Γιάννη Αλαφούζου), αφού στις συνεχόμενες συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο εξαήμερο, τόσο με τον ατζέντη του παίκτη, όσο και με την Κοπεγχάγη, αυτό που τους μεταφέρθηκε είναι πως για να συζητήσουν οι «πράσινοι» ενδεχόμενη πώληση του Ζέκα, η πρόταση της δανέζικης ομάδας θα πρέπει να είναι αρκετά πιο πάνω.

Κοντολογίς, το 1,7 εκατ. ευρώ «καθαρά» (διότι αυτά είναι τα φιξ χρήματα που προσέφερε η Κοπεγχάγη στη δεύτερη πρότασή της, αφού τα επιπλέον μπόνους δεν ήταν δεδομένο πως θα έφταναν στα ταμεία της ομάδας), δεν καλύπτουν τον Παναθηναϊκό.

Το δε μήνυμα του «τριφυλλιού» ήταν συγκεκριμένο: « Μόνο με 2,5 εκατ. ευρώ “καθαρά”, συν τα όποια μπόνους στόχων φεύγει ο Ζέκα»!

Αυτή ήταν και η τελική κουβέντα που έγινε (και σε επίπεδο κορυφής) την Πέμπτη (24/8) απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού προς τους Δανούς, οι οποίοι κρατούν πλέον την υπόθεση στα χέρια τους.

Και καλούνται είτε να «ανακατέψουν» εκ νέου το συνολικό (ιδιαίτερα υψηλό) μπάτζετ που ήταν διατεθειμένοι να «βάλουν» στη μεταγραφή του Ζέκα (κόβοντας χρήματα απ’ το συμβόλαιο του παίκτη και τις προμήθειες των μάνατζερ), προκειμένου να ικανοποιηθούν τα «θέλω» των «πράσινων», είτε να αποσυρθούν οριστικά.

Επί του παρόντος τόσο οι Δανοί, όσο και οι εκπρόσωποι του Ζέκα έχουν… αποτραβηχτεί από την υπόθεση και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν υπέρ της παραμονής του «κάπτεν» του Παναθηναϊκού.

Εκτός εάν μέσα στο σαββατοκύριακο, προκύψει νέα εξέλιξη, με τρίτη πρόταση που θα έχει πάνω της τον αριθμό 2.500.000 «καθαρά». Σε αντίθετη περίπτωση, διάθεση για συμφωνία ΔΕΝ υπάρχει απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού κι αυτό έχει ξεκαθαριστεί πλέον προς όλους τους τόνους προς τις άλλες δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, ο Ουζουνίδης σκοπεύει να μιλήσει ξανά το Σάββατο με τον Ζέκα, καθώς βλέπει πως έχει επηρεαστεί απ’ όλη αυτή την υπόθεση. Όπως άλλωστε τόνισε κι ο Ελληνας τεχνικός στηNova« …όσο και να λέμε ότι δεν επηρεάζει, δεν μπορεί να μην επηρεάσει και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, προσπαθεί να είναι όσο μπορεί συγκεντρωμένος για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν υπάρχει ο ντόρος γύρω από το όνομά σου και όταν υπάρχει όλη αυτή η διαδικασία δεν μπορείς να έχεις και το μυαλό σου 100%. Είναι ένας παίκτης έμπειρος, όμως, ένας παίκτης που αγαπάει την ομάδα οπότε νομίζω ότι θα είναι εδώ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK