Μπεργκ: "Αυτό που βλέπω μου αρέσει"

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για τη νέα σεζόν που αρχίζει και εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε και για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Μπεργκ: "Αυτό που βλέπω μου αρέσει"

Ακολουθούν αποσπάσματα όσων δήλωσε στην εφημερίδα "Goal":

"Έχω υπογράψει με τον σύλλογο για ακόμα τρία χρόνια. Θα είμαι 32 όταν τελειώσει το νέο μου συμβόλαιο μου κι αυτό θέλω να γίνει! Αλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Όχι μόνο στο κλαμπ, αλλά και στη χώρα. Δεν υπάρχει συζήτηση γι αυτό!

Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε ένα μεγάλο κλαμπ, να κερδίζει πράγματα, να πετυχαίνει τους στόχους του κι όλα αυτά υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει βέβαια και η οικογένεια μου που είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Να ξέρεις ότι έναν ποδοσφαιριστή μπορεί να τον μεταχειριστούν ορισμένες φορές στην καριέρα του σαν ζώο κι όχι ως άνθρωπο.

Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν ισχύει! Ό,τι κάνουν το κάνουν με καρδιά! Δίνουν κίνητρα, ενθαρρύνουν τον παίκτη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δύο πλευρές προκειμένου να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για χρόνια", είπε αναφερόμενος με την επιλογή του να συνεχίσει στο "τριφύλλι".

Για το πόσο ανησυχεί με την κατάσταση στην Ελλάδα: "Λίγο ασφαλώς. Όλοι ανησυχούν σ΄ έναν βαθμό. Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση και να επιστρέψουν τα πράγματα σε μία θετική ροή. Ίσως αυτό να χρειαστεί να πάρει χρόνο. Πρέπει όμως όλοι να δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα είναι εύκολο, δεν μπορεί ένας μόνος του να το πετύχει αυτό. Πρέπει όλη η Ευρώπη να το κάνει. Όχι μόνο η Ελλάδα".

Το μήνυμα του προς τον κόσμο: "Αυτό που θέλω να τους πω είναι να συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο πολύ μας βοηθούν όταν το γήπεδο είναι γεμάτο και υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και φέτος, να είναι το γήπεδό μας σε ακόμη περισσότερα ματς γεμάτο, για να τους φέρνουμε χαρά και ευτυχία. Για να κάνουμε κάτι καλό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί".

Για τις μεταγραφές: "Είναι πολύ νωρίς ακόμα, προπονούμαστε μόλις πέντε ημέρες μαζί. Ο Σάντσεθ ήρθε προχθές, όλοι όμως γνωρίζουν τι παίκτης είναι. Ο Εσιέν επίσης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και όλοι πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις ότι οι μεταγραφές θα βοηθήσουν την ομάδα. Και μέχρι στιγμής αυτό που βλέπω μου αρέσει".

Για τον αν ο Καρέλης είναι έτοιμος να παίξει στο εξωτερικό: "Είναι έτοιμος. Είναι καλός παίκτης, αλλά είναι επίσης έτοιμος να παίξει για... εμάς. Όπως είπα ο Παναθηναϊκό είναι μεγάλος σύλλογος. Είναι πάντα δύσκολο να αλλάζεις σύλλογο, δεν είναι πάντα εύκολο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Στον Παναθηναϊκό έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Εννοείται ότι εύχομαι να μείνει και για μας και για τον ίδιο. Αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Θα δούμε, έχει πάντως λαμπρό μέλλον. Πρέπει να συνεχίσει όπως τελείωσε την περυσινή χρονιά και προσωπικά ελπίζω να μείνει".

News 24/7

24MEDIA NETWORK