Μπεργκ: "Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν το όνομα μου στα σκ@τ@"

Σε μία συνέντευξη-ποταμό, ο Μάρκους Μπεργκ αποκάλυψε στον Κώστα Γουλή με ποιο πρόσωπο ήρθε σε ρήξη προτού φύγει από τον Παναθηναϊκό! "Προσπάθησε να βάλει το όνομα μου στα σκ@τ@", είπε σε μια κατάθεση ψυχής, δακρύζοντας! Τι είπε για τον Γιάννη Αλαφούζο και τα χρήματα των "πράσινων".

Μπεργκ: "Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν το όνομα μου στα σκ@τ@"
berg

Ο Μάρκους Μπεργκ αγαπήθηκε όσο λίγοι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος που αποχώρησε από το "τριφύλλι", ωστόσο, πίκρανε αρκετά τους φίλους της ομάδας. Όπως έδειξε ο χρόνος, βέβαια, η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση και κυρίως τον Γιάννη Αλαφούζο, που έριξε το πλοίο στα... βράχια.

Αρκετό διάστημα μετά τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό, ο Σουηδός επιθετικός, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αλ Αΐν, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη. Τα όσα είπε θα συζητηθούν, αφού δεν... κρατήθηκε για συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Για τον τρόπο που αποχώρησε από τους "πράσινους", είπε: "Είναι δύσκολο να υποδείξεις μόνο ένα σημείο. Το ποδόσφαιρο, από ένα σημείο και μετά είναι business. Το πρώτο και το πιο βασικό πράγμα που θέλω να πω είναι πως δεν θα ήθελα ποτέ να φύγω ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ή να βάλω το κλαμπ σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση. Δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση και η αλήθεια είναι πως στο τέλος, ο σύλλογος πήρε αρκετά χρήματα για μένα”. Παρότι, αν ήθελε, θα μπορούσε να το κάνει, όντας 5 μήνες απλήρωτος.

Για μένα δεν υπήρχε ποτέ αυτή η προοπτική και το κλαμπ το ήξερε αυτό. Όλοι το ξέρουν αυτό. Η ομάδα, ο ατζέντης μου, ο Αλαφούζος, όλοι… Υπήρχε ωστόσο, ένα πρόσωπο στην ομάδα (σ.σ. εννοεί τον πρώην τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο) που προσπάθησε πραγματικά εκείνη την περίοδο να βάλει το όνομά μου στα σκατά. Δεν είναι εκεί πλέον”.

Παύση. Λυγίζει, κομπιάζει και βουρκώνει. “Συγγνώμη, ήταν πάρα πολύ για μένα όλο αυτό, εκείνη την περίοδο. Προσπάθησα να βρω την καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Μίλησα με την Αλ Αΐν και προσπάθησα να πάρει ο σύλλογος όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Ήταν κάτι που το συζήτησα και με τον Αλαφούζο και μου ζήτησε να το κάνω. Και το έκανα. Υπήρχε ωστόσο, κάποιος που έλεγε πολλά πράγματα για μένα. Δεν ξέρω ίσως να προσπαθούσε να γίνει 'ήρωας' στα μάτια των οπαδών, με πολύ λάθος τρόπο. Προσπαθούσε να βάλει τους οπαδούς εναντίον μου. Θα μπορούσα να έχω κάνει κι εγώ -εάν ήθελα- πολύ δύσκολη την κατάσταση για τον ίδιο και για το κλαμπ. Δεν είχα όμως τέτοια πρόθεση. Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας.

Εάν ήμουν… κωλοχαρακτήρας, θα έφευγα ως ελεύθερος και δεν θα έπαιρνε η ομάδα τα λεφτά που πήρε, που ήταν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούσα να έχω ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο στην Αλ Αΐν. Αλλά αυτά ήταν λεφτά του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν εύκολη περίοδος για μένα. Με συγχωρείς, τα ψέματα και όλο αυτό δεν ήταν κάτι που άξιζα. Θέλω ο κόσμος να έχει όλες τις πλευρές της ιστορίας".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάρκους Μπεργκ στο Sport24.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK