"Τελειώνει" του Μπεργκ με 3 εκατ. ευρώ!

Προς τελική ευθεία πλέον η μετακίνηση του Μπεργκ στην Αλ Αΐν, μετά την επανεκκίνηση των συζητήσεων. Ποιος διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ΠΑΟ μετά την παραίτηση Λυμπερόπουλου, ποιον έχει βάλει πλέον ο Μπεργκ, που έχει «ανέβει» το ποσό και τι θέλουν πλέον οι «πράσινοι». Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

"Τελειώνει" του Μπεργκ με 3 εκατ. ευρώ!

Η κίνηση του Παναθηναϊκού να μην συμπεριλάβει το μεσημέρι του Σαββάτου (24/6) τον Μάρκους Μπεργκ στα πρόσωπα που θα δώσουν το «παρών» στην εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ασφαλώς και δεν ήταν… τυχαία. Για το «τριφύλλι» ο Σουηδός επιθετικός αποτελεί πλέον… ξένο σώμα και η επιλογή των «πράσινων» να μην «μπει» καν στην προετοιμασία, ήταν μία φυσική… συνέχεια της «στρατηγικής» επί του θέματος, που τροποποιήθηκε απ’ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά (και) την παραίτηση του Λυμπερόπουλου.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Contra.gr, το τελευταίο 24ωρο (μετά και το «άνοιγμα» που έκανε η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ προς την πλευρά του Μπεργκ μέσω ανακοίνωσης για συμβιβαστική λύση), όχι μόνο «ενεργοποιήθηκε» μετά από μέρες ο «δίαυλος» επικοινωνίας με τους ανθρώπους του 31χρονου άσου και την Αλ Αΐν, αλλά πλέον οι δύο πλευρές είναι ένα βήμα από μία τελική συμφωνία!

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, το «θέμα Μπεργκ» το έχει αναλάβει ως ένα βαθμό το νομικό τμήμα της ΠΑΕ, μαζί με τον γενικό διευθυντή Αγησίλαο Τουμαζάτο (για το οικονομικό σκέλος), ενώ το κομμάτι των διαπραγματεύσεων το έχει αναλάβει ένα πρόσωπο που εμπιστεύονται απόλυτα οι πράσινοι σε συνεργααία με στελέχη της ΠΑΕ.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, πως οι επαφές με την «αραβική» πλευρά δεν γίνονται πλέον μέσω του μάνατζερ του Μπεργκ, Στάινερ Ντίετζ, ο οποίος θεωρείται «persona non grata» για τους «πράσινους», αλλά μέσω του ισπανικού δικηγορικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται ο Σουηδός επιθετικός (και ο… προπονητής της Αλ Αΐν, Ζόραν Μάμιτς!).

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το θέμα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη διοίκηση της Αλ Αΐν, έχει προχωρήσει πλέον πάρα πολύ και οι δύο πλευρές, θέλοντας να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό και να μην μπουν σε «κινδύνους» (για διαφορετικούς λόγους η καθεμία), έχουν πλησιάσει κοντά σε μια τελική συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός θέλει το «καθαρό» ποσό της παραχώρησης του Μπεργκ (τα χρήματα που θα πάρει δηλαδή το «τριφύλλι», ανεξάρτητα απ’ το ποσοστό του Αμβούργου), να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κρατήσει ο Παναθηναϊκός ένα πολύ μικρό ποσοστό μεταπώλησης. Σε περίπτωση δηλαδή που δεν «ευδοκιμήσει» η παρουσία του Μπεργκ στα Η.Α.Ε. και η Αλ Αΐν επιχειρήσει να τον πουλήσει, να έχει και ο Παναθηναϊκός (ακόμη) ένα μικρό κέρδος μελλοντικά.

Επί του παρόντος η προσφορά της Αλ Αΐν, είναι λίγο πιο κάτω απ’ το ύψος που θέλει στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός (οι Αραβες έχουν πάει στα 2,3 εκατ. σε «καθαρά» λεφτά για τους «πράσινους») και πάνω σ’ αυτό γίνεται τις τελευταίες ώρες η διαπραγμάτευση. Υπάρχει πάντως η «αίσθηση» και στις δύο πλευρές πως μέχρι τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη (27/6) θα υπάρξει η τελική συμφωνία σε όλα πάνω σ’ ένα και ο Σουηδός επιθετικός θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του στα Η.Α.Ε. μετά από 4 χρόνια στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK