Ο Αναστασίου, τα Πηγάδια, το "διαζύγιο" και η αποζημίωση

Τι γίνεται με Αναστασίου, ποια είναι τα δεδομένα και ποιες οι πιθανότητες να πάει ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη με διαφορετικό προπονητή.

Ο Αναστασίου, τα Πηγάδια, το "διαζύγιο" και η αποζημίωση

Το εύκολο είναι η αλλαγή προπονητή. Στη δεδομένη περίπτωση όμως είναι και το σωστό. Kάπως έτσι μπορούμε να ερμηνεύσουμε μέσα σε λίγα λόγια την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Γιάννης Αναστασίου θα παραμείνει μέχρι και την Ξάνθη. Οι πιθανότητες να κατέβει ο Παναθηναϊκός με άλλον προπονητή στο σαββατιάτικο αγώνα στα Πηγάδια δεν είναι πολλές. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στη διάρκεια της διακοπής που ακολουθεί. Ακόμα κι αν φύγει μέσα στην εβδομάδα ο Αναστασίου, αντικαταστάτης δεν θα υπάρξει στο παιχνίδι με την Ξάνθη, έτσι κι αλλιώς. Οπότε η εναλλακτική είναι Βονόρτας ή Βόκολος ή κάτι τέτοιο. Oσον αφορά στον αντικαταστάτη, δεν υπάρχουν ονόματα παρά μόνον εικασίες. Το σίγουρο είναι ότι στον Παναθηναϊκό κάνουν μία προεργασία κοιτάζοντας τις περιπτώσεις για την τεχνική ηγεσία σε περίπτωση που τερματιστεί η συνεργασία με τον Αναστασίου.

Πλέον είναι θέμα αποδυτηρίων και όχι θέμα διαχείρισης της έντασης, της φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης. Γι αυτό και απαιτεί δραστικές λύσεις. Αργά ή γρήγορα, αυτή θα είναι η εξέλιξη και με βάση τα όσα βλέπουμε, μάλλον αυτό θα γίνει γρήγορα γιατί δεν διακρίνεται μία ρητορική βάσει ποδοσφαιρικής λογικής και επιχειρηματολογίας στις διαρκείς παρατάσεις που δίνονται.

Το γράψαμε και στην αρχή: το εύκολο είναι η αλλαγή προπονητή. Στη δεδομένη περίπτωση όμως είναι και το σωστό. Φέτος κρίνεται για το γεγονός ότι διαχειρίστηκε μεγαλύτερο μπάτζετ και την ανάγκη να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους χωρίς άλλοθι και δικαιολογίες. Όσο κι αν μοιάζει ή ακούγεται ρομαντικό, δικαιούτο την ευκαιρία και την είχε κερδίσει.

Για να καταλήξουμε, όλα δείχνουν πως ό,τι είναι να γίνει στον Παναθηναϊκό, αναφορικά με το θέμα προπονητή, θα γίνει στην διακοπή του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός παίζει αυτό το Σάββατο στα Πηγάδια με την Ξάνθη και μετά το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω Εθνικών ομάδων.

Περί αποζημίωσης

Η προπονητική ομάδα υπέγραψε πρόσφατα νέο συμβόλαιο, διάρκειας τριών ετών. Το συμβόλαιο προβλέπει αύξηση αποδοχών για τους συνεργάτες του Γιάννη Αναστασίου της τάξης των περίπου 250.000 ευρώ στο σύνολο της συνεργασίας. Και μιλάμε για τους Στιβ Ρούτερ και Γιουσέφ Φος, γιατί για τον προπονητή τερματοφυλάκων δεν υπήρχε ανάλογη πρόβλεψη και ουσιαστικά οδήγησε στο διαζύγιο.

Ναι, στην περίπτωση απόλυσης υπάρχει μία αποζημίωση της τάξης των 900 χιλιάδων, αφού για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Η σχέση Αλαφούζου και Αναστασίου, όμως, λογικά δεν α βάλει τον Παναθηναϊκό σε τέτοια διαδικασία (ας αφήσουμε τους συνεργάτες εκτός). Ακόμη όμως και να μπει θέμα αποζημίωσης, θα μπει και αυτή στην ειδική ρύθμιση που προβλέπει ούτως ή άλλως η ΟΥΕΦΑ για τέτοιες περιπτώσεις και θα εξυπηρετηθεί σε βάθος τριετίας, ίσως και παραπάνω.

Και με την αίρεση ότι σε αυτή την διετία θα παραμείνουν “εισοδηματίες”. Μην το ψάχνουμε λοιπόν εκεί. Το θέμα είναι ο διάδοχος. Μέχρι πριν από είκοσι ημέρες δεν υπήρχε ούτε σκέψη, τώρα αναζητούνται εναλλακτικές.

Διαβάστε ακόμα:

Η συζήτηση με τον Δημήτρη Κριτή

Μέχρι η υποχρέωση να γίνει καθήκον

News 24/7

24MEDIA NETWORK