Ο αντι-Σίλντενφελντ και ο Ρενέ

Ένα κοινό έχει με τον προκάτοχό του στη θέση του τεχνικού διευθυντή: ανήκει στην κατηγορία "γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο;". Μπορείς όμως να τον βρεις στο γήπεδο και να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Βόκολο.

Ο αντι-Σίλντενφελντ και ο Ρενέ
INTIME SPORTS

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν θα απογειώσει τη δημοσιογραφική σου καριέρα με κάποιο "αποκλειστικό", αλλά θα σε προστατεύσει από κακοτοπιές. Γιατί ξέρει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο προστατεύει και τη δική του δουλειά.

Δεν γνωρίζει κάτι για τον Μέτσε της Νίκης Βόλου, απουσιάζει από το κάδρο του ο Κάλα, ενώ τους Νιβάλντο και Σαπάτα τους γνωρίζει μόνο από ποδοσφαιρικούς προσομοιωτές. Α, και προτεραιότητα είναι ένας κεντρικός αμυντικός. Επιθετικός αν και εφόσον. Τουλάχιστον για τώρα. Το καλοκαίρι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Ας δούμε τώρα και όσα μαθαίνουμε πέριξ των "πράσινων" επιτελών στο θέμα της μεταγραφικής δραστηριότητας. Ο κεντρικός αμυντικός που αναζητείται και φαίνεται ότι θα επιλεγεί μεταξύ τριών περιπτώσεων που έχουν προκριθεί και "ξεψαχνίζονται", δεν είναι συμπληρωματικός στο ρόστερ, αλλά αντι-Σίλντενφελντ.

Ο αντι-Σίλντενφελντ και ο Ρενέ
INTIME SPORTS

Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι παίκτης που θα ηγηθεί της αμυντικής γραμμής αν αποχωρήσει ο Κροάτης στόπερ, αλλά πολύ εύκολα θα συνεργαστεί μαζί του εάν κι εφόσον οι δύο πλευρές βρουν τη "χρυσή τομή" και συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι αριστεροπόδαρος. Αυτό είναι ένα επιπλέον κριτήριο που δεν αποκλείει υποψηφίους, αλλά είναι στοιχείο πριμοδότησης για όποιον το έχει. Και από τις τρεις περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω, μόνο ο ένας είναι καθαρόαιμος αριστεροπόδαρος.

Θα είναι "κοινοτικός". Δεν θα είναι έκπληξη μάλιστα, αν έχει την σφραγίδα του Ρενέ Χένρικσεν, με τον οποίο ο Βόκολος διατηρεί συχνότατη επαφή με απόλυτο σεβασμό στις σημειώσεις του αγαπημένου Δανού της "πράσινης" εξέδρας. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημη συνεργασία Παναθηναϊκού-Χένρικσεν, μπορεί και να μην υπάρξει τέτοια με την στενή έννοια του σκάουτερ-συνεργάτη, ωστόσο η σχέση Βόκολου-Χένρικσεν από την εποχή που υπερασπίζονταν παρέα τα "πράσινα" μετόπισθεν (και του Φύσσα βεβαίως) είναι κάτι περισσότερο από άλλοτε συμπαικτών.

Ο αντι-Σίλντενφελντ και ο Ρενέ
INTIME SPORTS

Η θέση του κεντρικού αμυντικού είναι αυτή για την οποία ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού δεν θα διστάσει να παρουσιάσει ακόμη και υπέρβαση των οικονομικών ορίων που έχουν τεθεί, εάν κριθεί ότι είναι απαραίτητο. Τουλάχιστον έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Κάτι που δεν συμβαίνει, για παράδειγμα, στην υπόθεση του επιθετικού, που θα πρέπει να είναι εξαιρετική περίπτωση στο κλάσμα ποιότητα και τιμής, για να περάσει την βαριά σιδερόπορτα του "Γεώργιος Καλαφάτης".

Στην ουσία το θέμα αυτό μπήκε στο "κάδρο" την τελευταία εβδομάδα ως φλέγουσα προτεραιότητα, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη επιχείρηση ανανεώσεων-αναπροσαρμογών, τις οποίες ο νέος τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" έθεσε ως πρώτο θέμα στην ατζέντα του με την ανάληψη των των καθηκόντων. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εκκρεμότητες ακόμη στο συγκεκριμένο μέτωπο, όπως είναι τα θέματα των Μπεργκ και Δώνη (με τον Καρέλη απομένουν απλώς οι υπογραφές), αλλά δεν επείγουν.

Και δεν επείγουν υπό την έννοια ότι πλέον οι δύο πλευρές γνωρίζουν τα εκατέρωθεν "θέλω" και ξέρουν και τι μπορούν (και πότε) να περιμένουν. Θα γίνουν κι άλλα ταξίδια στο εξωτερικό και τουλάχιστον δύο από αυτά θα είναι σε επίπεδο σκάουτινγκ και προκαταρκτικής διερεύνησης, ώστε να κλειδώσουν οι στόχοι. Και αν όλα πάνε καλά, ο νέος στόπερ θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK