Ο φορ που είχε "κλείσει" ο Παναθηναϊκός πριν τον Τσάβες!

Το Contra.gr αποκαλύπτει ποιος ήταν ο επιθετικός που είχε φέρει ένα βήμα απ’ το… αεροπλάνο ο Παναθηναϊκός τον Ιούλιο ως "αντικαταστάτη" του Μπεργκ. Πως χάλασε το deal με την ομάδα του, που κατέληξε, τι κάνει σήμερα και πως… αποκαλύφθηκε το "ζουμερό" παρασκήνιο, από μία αναζήτηση για κάτι… άλλο (VIDEO).

Ο φορ που είχε "κλείσει" ο Παναθηναϊκός πριν τον Τσάβες!
Leonardo Bonatini

Ψάχνοντας για κάτι, πολλές φορές μαθαίνει κανείς κάτι… διαφορετικό για ένα άλλο θέμα, αλλά εξίσου ενδιαφέρον κι "άκρως" παρασκηνιακό. Τα τελευταία 24ωρα υπήρξε μία έντονη φημολογία πως η πλευρά του Ρόμπιν Λουντ κι εν προκειμένω ο Αγγλος ατζέντης του, είχε "ενεργοποιηθεί" εκ νέου στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του Φινλανδού μέσου (μένει ελεύθερος τον Ιούλιο), κάνοντας επαφές με την πρωτοπόρο της αγγλικής Championship, Γουλβς (έχει σχεδόν… καπαρώσει τη θέση της στην επόμενη Premier League).

Η αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών απ’ την αγγλική αγορά, μέσω ατζέντηδων που εργάζονται σε βρετανικά μανατζερικά γραφεία, δεν επιβεβαίωσε την παραπάνω φημολογία για "φλερτ" του Λουντ με τους "λύκους". Αντιθέτως, οι πληροφορίες "έδειξαν" (εκ νέου) προς την κατεύθυνση της Μπρίστολ Σίτι, στην οποία αγωνίζεται ο "κολλητός" του Φινλανδού (επί των κοινών ημερών τους στον Παναθηναϊκό) Λουκ Στιλ.

Η "έξτρα" είδηση εντούτοις, αφορούσε έναν άλλο παίκτη "πρώτης γραμμής" της Γουλβς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε ένα… βήμα απ’ τον Παναθηναϊκό. Όχι για… όποια κι όποια θέση, αλλά για να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του, με τη μεταγραφή του στην Αλ Αΐν, ο σπουδαίος Μάρκους Μπεργκ. Τον παίκτη δηλαδή που είχε επί της ουσίας "κλείσει" ο Παναθηναϊκός πριν από τον Αντρές Τσάβες.

Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο (με ιταλικό διαβατήριο) επιθετικό, Λέο (Λεονάρντο) Μπονατίνι. Ο 24χρονος σε λίγες εβδομάδες στράικερ, μπορεί να μην… λέει πολλά στο ευρύ κοινό, όμως πρόκειται για έναν απ’ τους καλύτερους παίκτες της εφετινής Championship, μετρώντας έως τώρα 12 γκολ (4ος σκόρερ στο πρωτάθλημα) και 6 ασίστ σε 30 επίσημα παιχνίδια με τη Γουλβς.

Ο Μπονατίνι, που έκανε τα πρώτα βήματά του με πολύ καλές επιδόσεις στην Κρουζέιρο (και μικρό πέρασμα απ’ τις μικρές ομάδες της Γιουβέντους), ανήκει στην Αλ Χιλάλ Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (την Τρίτη αντιμετώπισε την Αλ Αΐν του Μπεργκ στην 1η αγωνιστική των ομίλων του ασιατικού Champions League), η οποία τον Ιούλιο του ’16 δαπάνησε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει απ’ την πορτογαλική Εστορίλ..

Στα αραβικά γήπεδα, "έγραψε" την πρώτη σεζόν του 15 γκολ και 4 ασίστ σε 36 επίσημα ματς, όμως το περασμένο καλοκαίρι η Αλ Χιλάλ τον έθεσε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, καθώς απέκτησε τον Μαροκινό διεθνή επιθετικό Μπενχαρκί και τον Σύριο διεθνή κυνηγό Κχρμπιν, δαπανώντας περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός είχε στο "μικροσκόπιό" του τον Μπονατίνι κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απ’ την Αγγλία (εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να ασχολείται μαζί του και η Γουλβς), όταν άρχισε να "χαλάει" οριστικά η υπόθεση του Πούκι, ήταν εκείνος που πήρε το… χρίσμα. Οι διαπραγματεύσεις με τους Αραβες, έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα και στα τέλη Ιουλίου, τα πάντα έδειχναν συμφωνημένα (είχαν κλειστεί μέχρι και εισιτήρια) για δανεισμό με οψιόν αγοράς κι ένα συνολικό κόστος, ελαφρώς μικρότερο απ’ αυτό του Τσάβες (1,5 εκατ. ευρώ ενοίκιο και οψιόν, συν το συμβόλαιο του παίκτη).

Το επόμενο πρωί εντούτοις, οι Αραβες άλλαξαν στάση ως προς τους βασικούς όρους της συμφωνίας και μολονότι ο Παναθηναϊκός πάλεψε την περίπτωσή του Μπονατίνι μέχρι εκεί που δεν… έπαιρνε, η υπόθεσή του "ναυάγησε" οριστικά. Κι έτσι, απ’ την ίδια κιόλας μέρας –διότι ο χρόνος είχε αρχίσει πλέον να πιέζει… ασφυκτικά- οι "πράσινοι" άρχισαν να τρέχουν την περίπτωση του "Κομαντάντε", που μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν τοplanB, κλείνοντάς τον εντέλει, τα ξημερώματα του 15αύγουστου. Με τελική… κερδισμένη στην όλη υπόθεση τη Γουλβς, η οποία απέκτησε τον Μπονατίνι στις 2 Αυγούστου ως δανεικό απ’ την Αλ Χιλάλ, με μία πολύ χαμηλή οψιόν αγοράς και βλέπει να την οδηγεί σταθερά στην επιστροφή της στη "χρυσοφόρο"PremierLeague.

Ιστορίες απ’ το (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν και λεπτομέρειες, για το πώς θα μπορούσαν κάποια πράγματα να έχουν εξελιχθεί αλλιώς. Όπως λένε άλλωστε, όλα στη ζωή, είναι μία αλληλουχία… συμπτώσεων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK