Ο Γιάννου πολύ δυνατά στο «πράσινο» κάδρο!

Η… ανοικτή γραμμή του ομογενούς επιθετικού με τον Ουζουνίδη, οι «διαψεύσεις» απ’ όλες τις πλευρές για λόγους… διαπραγμάτευσης, οι προχωρημένες συζητήσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον παίκτη και την Γκουάνγκζου για την αποχώρηση, η αναζήτηση του «αντικαταστάτη» του και το πιθανό σενάριο ακόμα και για δανεισμό. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ο Γιάννου πολύ δυνατά στο «πράσινο» κάδρο!

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να προχωρήσει στο δεύτερο (και βασικό) κύμα της μεταγραφικής του ενίσχυσης, με το όνομα του Απόστολου Γιάννου να επανέρχεται πολύ δυνατά στο προσκήνιο για τους «πράσινους». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr από μανατζερικές πηγές στην Αυστραλία, ο ομογενής επιθετικός βρίσκεται εδώ κι αρκετές ημέρες σε ανοικτή… γραμμή με το «τριφύλλι» και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, έχοντας αποφασίσει να αποχωρήσει πλέον οριστικά απ’ την κινεζική Γκουάνγκζου και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το όνομα του Γιάννου είχε «παίξει» δυνατά στα «πράσινα» ρεπορτάζ τόσο στα μέσα Μαΐου (μετά την πρώτη σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο, τον τότε τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Ουζουνίδη), όσο και στα τέλη Ιουνίου, ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν το «επιβεβαίωναν» ή τέλος πάντων δεν το «υποστήριζαν» για συγκεκριμένους λόγους. Πάνω απ’ όλα, για να μην «αδυνατίσει» η θέση της πλευράς του παίκτη, στην τελική διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της Γκουάνγκζου για την αποδέσμευσή ή τον «δανεισμό» του.

Ο τρεις φορές διεθνής με την εθνική Αυστραλίας, Γιάννου, είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που αρέσουν πολύ στον Παναθηναϊκό και είχε «λοκάρει» εδώ και μήνες ο τεχνικός του «τριφυλλιού» για το εφετινό καλοκαίρι. Το κυριότερο «αγκάθι» ωστόσο, παρέμεινε το πολύ υψηλό συμβόλαιό του (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως έως τον Δεκέμβριο του ’18), αλλά και η αρνητική διάθεση της κινεζικής ομάδας να συζητήσει ενδεχόμενο δανεισμό του. Αυτό άλλωστε, «φρέναρε» και την υπόθεση τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε κινηθεί «αθόρυβα» για να αποκτήσει τον παίκτη, όμως η Γκουάνγκζου αξίωνε πάρα πολλά χρήματα, ακόμη και για 6μηνο «ενοίκιο».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ουζουνίδης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιάννου, τον οποίο γνωρίζει πάρα πολύ καλά απ’ την κοινή θητεία τους στον Πανιώνιο την περίοδο 2014-15 (όταν ο ομογενής άσος έφτασε ως την κλήση του στην εθνική Ελλάδος, μολονότι δεν έπαιξε ποτέ) και τον «έψηνε» για την προοπτική επιστροφής του στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Με τον Γιάννου να είναι απόλυτα θετικός και να «σπρώχνει» το θέμα της αποχώρησής του…

Η πλευρά του παίκτη, ανέλαβε το πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό της -επί προσωπικού- διαπραγμάτευσης με τους Κινέζους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η όλη κουβέντα έχει προχωρήσει πλέον πάρα πολύ και ο Γιάννου είναι κοντά σε συμφωνία για να αποχωρήσει. Χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το σενάριο του δανεισμού ως plan B. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι η Γκουάνγκζου «ψάχνεται» πολύ «ενεργά» την τελευταία εβδομάδα μέσω μεγάλων ευρωπαϊκών γραφείων μάνατζερ, ζητώντας προτάσεις για επιθετικούς με συμβόλαιο περίπου στα λεφτά που παίρνει ο ομογενής άσος (το καλοκαιρινό μεταγραφικό «παράθυρο» στην Κίνα, ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου).

Το θέμα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, αφού εκκρεμεί μία τελική διαπραγμάτευση ανάμεσα στον παίκτη και την κινεζική ομάδα, που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό μέσα στο σαββατοκύριακο να προκύψουν… καλά νέα από Κίνα μεριά για τους «πράσινους» και τον Ουζουνίδη, ο οποίος θεωρεί τον Γιάννου ιδανικό «εργαλείο» για το επιθετικό πλάνο του «τριφυλλιού» που έχει στο μυαλό του…

News 24/7

24MEDIA NETWORK