Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τριετίας

Η αλήθεια των αριθμών που λέει πως η πορεία του Παναθηναϊκού στην Super League δεν είναι πορεία γκρίνιας, αλλά πορεία πρωταθλητισμού, ο αρχικός στόχος της ομάδας που χάθηκε στην πορεία και η γκρίνια του Μπεργκ.

Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τριετίας
Τελάντερ-Μπεργκ INTIME SPORTS

Όσο έβλεπα το Ξάνθη-Παναθηναϊκός χασμουριόμουν. Πωωω μόνο που σκέφτηκα το ματς άρχισα να χασμουριέμαι ξανά. Ήμουν σίγουρος πως αν έδειχνε λίγο παραπάνω ο σκηνοθέτης τον Αναστασίου θα τον έπιανε η κάμερα κι αυτόν να χασμουριέται πολλές φορές. Παρά το νυσταλέο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός, με το γκολ του Τελάντερ κέρδισε σε μία έδρα που τα δύο τελευταία χρόνια είχε χάσει 4-2 και 3-1 και βρίσκεται 3 βαθμούς από την κορυφή έχοντας κάνει 5 νίκες σε 6 αγωνιστικές.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να αποκλείστηκε πρόωρα από την Ευρώπη. Μπορεί διοίκηση, παίκτες και οπαδοί να νόμισαν ότι φέτος η ομάδα έγινε επιπέδου Champions League και να έχουν απογοητευτεί με την μέχρι τώρα απόδοση και αποτελέσματα της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αυτών των 6 πρώτων αγωνιστικών της Super League είναι ο καλύτερος της τελευταίας τριετίας (Αλαφούζου-Αναστασίου).

Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί.

Η αλήθεια των αριθμών

Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τριετίας
Μπεργκ INTIME SPORTS

Τη σεζόν 2013-14 στις 6 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι "πράσινοι" είχαν κάνει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, μαζεύοντας 8 βαθμούς.

Τη σεζόν 2014-15 την αντίστοιχη περίοδο έκαναν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, μαζεύοντας 13 βαθμούς.

Φέτος σε 6 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχει 5 νίκες και 1 ήττα, άρα 15 βαθμούς.

Όποια ένσταση και να έχει κάποιος όσον αφορά την ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας, ο Παναθηναϊκός κάνει αποδεδειγμένα την καλύτερη του χρονιά στο πρωτάθλημα με προπονητή τον Αναστασίου. Αλλά, ακόμα και αν δεν ήταν ο Αναστασίου προπονητής, πόσο καλύτερα θα μπορούσε να είχε πάει, από το να κάνει 5 νίκες σε 6 ματς;

Με βάση το γεγονός πως ο προπονητής των "πρασίνων" έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο-άσχετα αν είναι σωστό-, σύμφωνα με το οποίο η ομάδα του βελτιώνεται αισθητά γύρω στην 10η αγωνιστική, όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός φέτος θα διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Δηλαδή θα πετύχει το στόχο που είχαν θέσει Αναστασίου- Αλαφούζος πριν 3 χρόνια. Το αν θα το πάρει είναι μια άλλη υπόθεση, αφού όπως και να το κάνουμε δεν παίζει μόνος του στη Super League.

Ποιος είναι ο στόχος;

Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τριετίας
Εσιέν INTIME SPORTS

Το βασικό, όμως, θέμα είναι ποιος είναι ο στόχος αυτής της ομάδας. Αν και επισήμως ο στόχος ήταν από την αρχή να κατακτηθεί το φετινό πρωτάθλημα, στόχος στον οποίο βρίσκεται μέσα ο Παναθηναϊκός, διάφορα πράγματα έχουν αποπροσανατολίσει τους πάντες στο "τριφύλλι". Η διοίκηση αντί να συνεχίσει την προσφιλή τακτική της στις μεταγραφές, δηλαδή να κινηθεί σεμνά και ταπεινά, κινήθηκε με βάση τους ομίλους του Champions League φέρνοντας τον Εσιέν.

Ο Εσιέν, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο επικοινωνιακό λάθος του Παναθηναϊκού, έκανε τους φίλους της ομάδας να πιστέψουν πως η διάκριση στην Ευρώπη είναι δεδομένη και το πρωτάθλημα στο τσεπάκι των παικτών. Αντίστοιχη αλαζονεία υπήρξε και από πλευράς Αναστασίου όπως έχει επισημάνει και ο Δημήτρης Κριτής στις live συζητήσεις του με τους αναγνώστες του Contra.gr.

Η γκρίνια και ο Μπεργκ

Ο καλύτερος Παναθηναϊκός της τριετίας
Μπεργκ INTIME SPORTS

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να "παίζει" το κεφάλι του κάθε αγωνιστική, η γκρίνια των οπαδών να έχει ξεκινήσει πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα και ο εκνευρισμός να έχει φτάσει σε παίκτες, που δεν θα το περίμενε κανείς ποτέ, όπως ο Μπεργκ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Σουηδού ότι ο Παναθηναϊκός παίζει κάθε φορά εναντίον 15, που ακόμα και αν είναι αλήθεια, ο Μπεργκ δεν έδειχνε να είναι ο τύπος ανθρώπου που θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

Ελπίζω η νίκη στα Πηγάδια, από τα οποία δεν θα περάσουν πολλές ομάδες φέτος, να διώξει την γκρίνια και να προσηλώσει ξανά την ομάδα στο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι στον Παναθηναϊκό είναι να κλείσουν τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, να μην διαβάζουν εφημερίδες και sites και να συνεχίσουν αυτό που έχουν ξεκινήσει ήδη πετυχημένα. Το ξέρω πως τα μάτια όλων όσων βλέπουμε τους αγώνες του Παναθηναϊκού πονάνε, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε πως οι 5 νίκες σε 6 ματς δεν αποτελούν πορεία για γκρίνια, αλλά πορεία πρωταθλητισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK