ΣΟΥΠΕΡ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο "Καπετάνιος" το τηλέφωνο στο κεφάλι του διερμηνέα!

Ο... πρώτος Πέλκας ήταν Αργεντινός, έπαιζε στον ΠΑΟ, τον έλεγαν Αντρεούτσι και τα... έδειξε στην θύρα 13! Ο Κώστας Καίσαρης αποκαλύπτει μια τρομερή ανέκδοτη ιστορία, με τον Γιώργο Βαρδινογιάνη να...προειδοποιεί τον παίκτη, αυτός να τον...γράφει και να την πληρώνει ο Ντε Φαρία (που έφερε τον Ρότσα στην Ελλάδα).

ΣΟΥΠΕΡ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο "Καπετάνιος" το τηλέφωνο στο κεφάλι του διερμηνέα!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ επαναλαμβάνεται 37 χρόνια μετά. Χωρίς όμως, τη φάρσα που είχε ακολουθήσει τότε και την είχε κάνει ακόμα πιο πιπεράτη. Ο Δημήτρης Πέλκας σαφώς και δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που τα... έδειξε. Έχουν προηγηθεί πολύ χειρότερες περιπτώσεις...

Δεκατρία χρόνια πριν γεννηθεί ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, στις 19 Οκτωβρίου 1980, παίζουν στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός – Καβάλα. Ο κόσμος αποδοκιμάζει συνέχεια, τον Αργεντινό σέντερ φορ των “πρασίνων”, Λουίς Αντρεούτσι. Καλό όνομα για τα δεδομένα της εποχής, μάλιστα είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Αργεντινή με την Κίλμες, πριν έρθει στην Ελλάδα...

Στον Παναθηναϊκό όμως, στις μέχρι τότε εμφανίσεις του, ο Αντρεούτσι δεν είχε δείξει τίποτα καλό. Κάποια στιγμή στο ματς (γύρω στο 30΄) σκοράρει. Αντί να πανηγυρίσει στρέφεται στον κόσμο της Θύρας 13, πιάνει τα γεννητικά του όργανα και τους τα... δείχνει! Κόλαση. Όλο το γήπεδο ξεσηκώνεται και με δεδομένο ότι ο διαιτητής (έκανε ότι) δεν είχε δει τίποτα, ο Αυστριακός προπονητής του Παναθηναϊκού, Χέλμουτ Σενέκοβιτς, αντικαθιστά τον Αντρεούτσι μόλις στο 35΄.

ΣΟΥΠΕΡ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο "Καπετάνιος" το τηλέφωνο στο κεφάλι του διερμηνέα!

Το ματς τελειώνει 2-1, ο Βαρδινογιάννης κατεβαίνει στα αποδυτήρια και παραγγέλνει να στείλουν τον Αντρεούτσι στο γραφείο του. Ταυτόχρονα, φωνάζει τον Πορτογάλο προπονητή Γκόμεζ Ντε Φαρία, που είχε μεσολαβήσει στη μεταγραφή του, για διερμηνέα.

ΕΞΑΛΛΟΣ ο Καπετάνιος, απευθύνεται στον Ντε Φαρία:

-"Πες σ αυτό το τσογλάνι, ότι εδώ είναι Ελλάδα. Εδώ είναι Παναθηναϊκός. Να ζητήσει αμέσως συγνώμη. Κι αν κάνει από δω και πέρα το παραμικρό, θα του κόψω τα αρχίδι@ και θα τον στείλω με το πρώτο αεροπλάνο στην Αργεντινή".

Ο Ντε Φαρία τα μεταφράζει ,κάτι απαντάει σε έντονο ύφος ο ποδοσφαιριστής και ο Βαρδινογιάννης ρωτάει τον διερμηνέα:

-Τι είπε;

Ο Ντε Φαρία δεν μιλάει...

Ο Βαρδινογιάννης επιμένει:"Τι είπε";

Με τα πολλά, ο Ντε Φαρία αναγκάζεται να μεταφράσει:"Πρόεδρε, είπε, στα αρχίδι@ του..."!!

Έξαλλος ο Βαρδινογιάννης τότε, αρπάζει το τηλέφωνο,που βρισκόταν στο γραφείο και το φέρνει στο κεφάλι του Ντε Φαρία!

Ο Λουίς Αντρεούτσι δεν έπαιξε ξανά στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του λύθηκε και γύρισε στη Αργεντινή.

ΣΟΥΠΕΡ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο "Καπετάνιος" το τηλέφωνο στο κεφάλι του διερμηνέα!

Ο ΝΤΕ ΦΑΡΙΑ

Ο Γκομέζ Ντε Φαρία είναι Πορτογάλος, πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής. Στην Αργεντινή που είχε μεταναστεύσει, παντρεύτηκε Ελληνίδα, με καταγωγή από τα Γιάννενα. Αγωνίστηκε στην Τσακαρίτα ενώ πήρε το δίπλωμα προπονητικής στο Περού, παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Μάριο Ζαγκάλο της Εθνικής Βραζιλίας. Το 1971, σε ηλικία 34 χρονών, έρχεται στα Γιάννενα για πρώτη φορά, μετά από πρόσκληση των συγγενών της γυναίκας του. Αναλαμβάνει την ομάδα και καθώς διαπιστώνει, ο τι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πανάκριβοι,φέρνει έξι από την Αργεντινή, στη τιμή του ενός (και με λιγότερα). Για την ακρίβεια αντί να δώσει 1 εκατομμύριο δραχμές στην Βέροια για τον Νταντέλη έφερε τους Λίσα, Κοντογιωργάκη(Ριγκάνι), Παστερνάκη (Πάστερνακ), Γκλασμάνη (Γκλάσμαν), Μοντέζ και Όσκαρ Αλβαρέζ.

Συνολικά έδωσε 700.000 κι αρχίζει να χτίζεται ο μεγάλος... Άγιαξ της Ηπείρου. Ο Ντε Φαρία ήταν αυτός που πήγε και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον Παναθηναϊκό κι έστησε το κόλπο της ελληνοποίησης του σαν Μπουμπλή. Πέρα από τον ΠΑΣ Γιάννενα δούλεψε σαν προπονητής,στον Αθηναϊκό, τον Ολυμπιακό Βόλου,το Ρέθυμνο αλλά και τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK