Ο Μάξι είναι 3η με 4η επιλογή

Στα χέρια του Ουζουνίδη (και μόνο) η απόφαση για το εάν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί, πολύ πιο επίσημα, για τον 36χρονο μεσοεπιθετικό, το όνομα του οποίου είναι -προς το παρόν- λίγο πιο κάτω στη λίστα απ’ τους δύο «βασικούς» υποψήφιους winger. Ο αποτρεπτικός παράγων της ηλικίας του Αργεντινού και τα στοιχεία που κάνουν τον Ελληνα τεχνικό να το… σκέφτεται. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Argentina's Maxi Rodriguez scores the decisive penalty kick during the World Cup semifinal soccer match between the Netherlands and Argentina at the Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, July 9, 2014. Argentina beat the Netherlands 4-2 in a penalty shootout to reach the World Cup final against Germany. (AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool)
Argentina's Maxi Rodriguez scores the decisive penalty kick during the World Cup semifinal soccer match between the Netherlands and Argentina at the Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, July 9, 2014. Argentina beat the Netherlands 4-2 in a penalty shootout to reach the World Cup final against Germany. (AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool) AP

Το βιογραφικό του; Απ’ τα πλέον εντυπωσιακά που κυκλοφορούν «ελεύθερα» στην αγορά αυτή την περίοδο (θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν ισχυριστούμε το αντίθετο). Με θητεία σε Εσπανιόλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Νιούελς Ολντ Μπόις και βεβαίως 57 συμμετοχές και 16 γκολ με την εθνική Αργεντινής απ’ το 2003 έως το 2014.

Ο Μάξι Ροντρίγκες (περί ου ο λόγος) δείχνει ως η πλέον ελκυστική πρόταση που έγινε προς τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο -επί του παρόντος- δεν είναι η πρώτη επιλογή των «πράσινων» για τη θέση του βασικού winger (του παίκτη που θα πάρει τη θέση του Εμποκού), όντας 3η με 4η επιλογή στη λίστα του «τριφυλλιού», λίγο πιο πίσω απ’ τους δύο βασικούς «στόχους» που έχουν ξεχωρίσει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος έχει να κάνει περισσότερο με την ηλικία του, αφού πλέον βαδίζει στο 37ο έτος και μολονότι ο ίδιος (όντας απόλυτος επαγγελματίας) διατηρεί το σώμα του σε καταπληκτική κατάσταση (επί μία τριετία έκανε… παπάδες με τη Νιούελς), ο Μαρίνος Ουζουνιδης έχει ακόμη ορισμένους ενδοιασμούς, για την περίπτωσή του.

Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως έχει «κόψει» τον Αργεντινό άσο... Τουναντίον, το όνομά του παραμένει στις επιλογές που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή ο 48χρονος τεχνικός με τους συνεργάτες του και «ζυγίζει» με προσοχή όλα τα δεδομένα, μελετώντας εξονυχιστικά παιχνίδια του Ροντρίγκες τους τελευταίους μήνες, για να έχει πλήρη εικόνα κι άποψη.

Κι αν απ’ τη μία υπάρχει ο αποτρεπτικός παράγων της ηλικίας του Μάξι (ο Ουζουνίδης στόχευε εξαρχής να δημιουργήσει ένα σχήμα με νεανικό παλμό και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας), απ’ την άλλη ο πολύπειρος άσος διαθέτει ένα «πακέτο» πολύ ελκυστικό: ποιότητα, κλάση, εμπειρία και ισχυρότατη προσωπικότητα. Στοιχεία που απουσιάζουν εν πολλοίς απ’ το υπάρχον ρόστερ των «πράσινων», με μικρές εξαιρέσεις (Μολέδο, Ζέκα, Χουλτ).

Κι αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να διατηρήσουν το όνομά του εντός της λίστας και των επιλογών του Παναθηναϊκού.

Το δε οικονομικό δεν κρίνεται απαγορευτικό, αφού μετά την πρώτη διερευνητική επαφή που έχει γίνει με την πλευρά του Μάξι, διαπιστώθηκε πως οι αξιώσεις του για συμβόλαιο ενός έτους είναι περίπου στις 450 με 500.000 ευρώ. Με διάθεση να το.. συζητήσει, παρότι έχει κι άλλες (πολύ καλύτερες οικονομικά) προτάσεις από Μεξικό, Ουρουγουάη και ΗΠΑ, καθώς τον ενδιαφέρει περισσότερο η προοπτική της επιστροφής στην Ευρώπη.

Στην παρούσα φάση, η τελική απόφαση είναι καθαρά στο χέρι του Ουζουνίδη κι εκείνος είναι που θα αποφασίσει, το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί πολύ πιο ενεργά με την περίπτωση του Μάξι Ροντρίγκες. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι «πράσινοι» θα κάνουν ακόμη ένα κύκλο συζητήσεων με τους δύο βασικούς «στόχους» για τη θέση του winger και το μεσημέρι της Δευτέρας θα ακολουθήσει ακόμη μία σύσκεψη του Έλληνα τεχνικού με τους συνεργάτες του, για να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εάν οι υποθέσεις των δύο βασικών υποψηφίων (ή του ενός εκ των δύο) καταστεί δυνατό να «τρέξουν» πιο γρήγορα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί πλέον προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση, το όνομα του Μάξι θα έρθει πλέον σε πρώτο… πλάνο για τους «πράσινους» και οι συζητήσεις μαζί του, θα μπουν σε πολύ πιο επίσημη βάση…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, τόσο για τους δύο βασικούς υποψηφίους, όσο και για τον Ροντρίγκες, τον έχει αποκλειστικά ο Ουζουνίδης και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (24/7) τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα…

AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool

News 24/7

24MEDIA NETWORK