Ο Μαρίνος "έστειλε" στο γκολ τον Μουνιέ!

Τι ζήτησε ο Ουζουνίδης απ’ τον Γάλλο στο ματς με τη Λαμία ένα λεπτό πριν το 1-0 και τι έκανε ο Μουνιέ μετά την οδηγία του προπονητή του – Γιατί τα… έψαλλε στον Χατζηγιοβάνη και πως αντιμετώπισε το παιχνίδι με τους Φθιωτούς. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Ο Μαρίνος "έστειλε" στο γκολ τον Μουνιέ!

Θέμα οξυδέρκειας, καθαρού μυαλού και… timing. Αλλά και "αύρας" και προαισθήματος, γιατί καμιά φορά στη μπάλα πρέπει και να σε "θέλει". Ο Αντονί Μουνιέ, για τον οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης το σκέφτηκε δύο και τρεις φορές για το αν θα έπρεπε να τον ξεκινήσει στο παιχνίδι του Σαββάτου (24/2) με τη Λαμία στη Λεωφόρο (αφού δεν ήταν 100% έτοιμος από πλευράς ρυθμού, μετά τη θλάση που είχε περάσει προ μηνός), πέτυχε στο 48’ το γκολ που άνοιξε το δρόμο προς τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στη λίγκα.

Μόλις ένα λεπτό πριν το υπέροχο πλασέ του Γάλλου με το αριστερό, ο 49χρονος τεχνικός του είχε φωνάξει από τον πάγκο και του είχε δείξει με χαρακτηριστικές χειρονομίες για το πώς ήθελε να κινείται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Πως ήθελε να συγκλίνει πολύ περισσότερο προς τα μέσα ερχόμενος από δεξιά, να "ψάχνει" το "σπάσιμο" της μπάλας απ’ τον Δώνη και να πατάει πιο πολύ μέσα στην περιοχή, για να απειλεί την εστία της Λαμίας. Όλα αυτά τα έκανε στο… ακέραιο στη φάση του 1-0 ο Μουνιέ, δικαιώνοντας την επιμονή του προπονητή του που τον… έστειλε στο γκολ, το οποίο "ξεκλείδωσε" την άμυνα της φθιωτικής ομάδας.

Το περιέγραψε άλλωστε, ως ένα βαθμό και στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου ο Ουζουνίδης μετά τον αγώνα, όταν ρωτήθηκε για το τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, λέγοντας πως "… δεν είχαμε καλές θέσεις στο γήπεδο. Είχαμε αλλάξει τον Λουντ με τον Μουνιέ και θέλαμε να μπαίνουν προς τα μέσα στη δεύτερη ζώνη. Ετσι μπήκε και το γκολ".

Γενικά ο τεχνικός των "πράσινων" έζησε πολύ έντονα τον αγώνα και ήταν διαρκώς στην "τσίτα" μέχρι να γίνει και το 2-0, διότι ήθελε πάση θυσία να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό το τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο, είχε αρκετά παράπονα κι έβαλε αρκετές φορές τις φωνές στους παίκτες του, γιατί δεν είχαν ηρεμία και μεθοδικότητα στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο, ενώ παράλληλα τους παρότρυνε συνέχεια να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Όταν μπήκε και το δεύτερο γκολ με την απίθανη κίνηση και τελείωμα του Ινσούα, ηρέμησε αρκετά στον πάγκο. Και… ξαναφόρτωσε μόνο όταν είδε κάποια συνεχόμενα λάθη στο γήπεδο απ’ τον Χατζηγιοβάνη στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Ο "μικρός" άλλωστε, είναι απ’ τους παίκτες που πιστεύει πολύ ο 49χρονος τεχνικός και αυτό που τον απασχολεί είναι να βρει σταθερότητα μέσα απ’ τα παιχνίδια. Είτε ξεκινάει βασικός, είτε έρχεται απ’ τον πάγκο. Και γι’ αυτό τα… άκουσε ορισμένες φορές, όταν έψαξε το εξεζητημένο, αντί να παίξει πιο απλά λίγο πριν το τελείωμα δύο φάσεων.

Στα αποδυτήρια πάντως, μετά τη νίκη ήταν πολύ πιο ήρεμος και μοίραζε μπράβο προς όλους, ζητώντας αντίστοιχη και μεγαλύτερη προσπάθεια στα πολύ πιο "μεγάλα" ματς που ακολουθούν από τούδε και στο εξής…

News 24/7

24MEDIA NETWORK