Ο Μουνιέ έρχεται στο "clasico" και αλλάζει τις ισορροπίες

Οι (βασικές) σκέψεις του Ουζουνίδη για την ενδεκάδα του μεγάλου, σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, η "είσοδος" του Γάλλου winger αντί του Λουντ που μπορεί να ανεβάσει "ταχύτητα" το παιχνίδι του "τριφυλλιού" στο επιθετικό τρίτο, ο προβληματισμός για το κέντρο της άμυνας kι ο πολύ πιο "γεμάτος" άξονας. Το Contra.gr αναλύει το "πράσινο" πλάνο για το "clasico".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ouzounidis EUROKINISSI SPORTS

Εάν το… επικό φινάλε (γκολ… buzzer beater του Χίλιαμαρκ στο ’92) και πολύ περισσότερο το συνολικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΛ, είχε αρχίσει να δημιουργεί έναν "οδηγό" στο μυαλό του Μαρίνου Ουζουνίδη (και) για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (Σάββατο 28/10), τα όσα του "έδειξε" το παιχνίδι με τη Λαμία, τον έβαλαν ξανά σε… σκέψεις. Κι ως προς τα πρόσωπα κι ως προς τη διάταξη εν όψει του μεγάλου clasico με τον "αιώνιο" αντίπαλο του "τριφυλλιού".

Η πρώτη –βασική- αλλαγή του αφορά το ένα "φτερό" της "πράσινης" επίθεσης, όπου ο Ρόμπιν Λουντ εξακολουθεί να μοιάζει… σκιά του εαυτού του, δείχνοντας επηρεασμένος τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά (απ’ τη στιγμή που είναι στον… αέρα το μέλλον του) κι όπως φαίνεται θα χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα απ’ τον Αντονί Μουνιέ. Ο Γάλλος πραγματοποίησε την πρώτη του (πολύ) ενθαρρυντική συμμετοχή στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία, ανέβασε ταχύτητα τον Παναθηναϊκό, είχε καλές συνεργασίες και αυτοματισμούς με τους Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες και Μολίνς κι έδειξε πολύ πιο έτοιμος για μία τέτοια "μάχη".

Κάτι που έχει διαπιστώσει κι ο 48χρονος τεχνικός, εκτιμώντας πως η ταυτόχρονη παρουσία του Μουνιέ με τον Χίλιεμαρκ στην ενδεκάδα, μπορεί να αλλάξει τις μεσοεπιθετικές "ισορροπίες" και να δώσει πολύ περισσότερα πράγματα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, δεδομένων και των προβλημάτων που υπάρχουν με τις απουσίες των Λουτσιάνο, Άλτμαν και Τσάβες (ο τελευταίος είναι πιθανό να προλάβει να "μπει" στην αποστολή, αλλά είναι απίθανο να ξεκινήσει βασικός).

Από εκεί και πέρα, ο έτερος μεγάλος προβληματισμός του Ελληνα τεχνικού έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας και τα σοβαρά "ζητήματα" χημείας που έδειξαν να έχουν οι Κουτρουμπής και Κολοβέτσιος. Προβληματισμός που δεδομένα θα γίνει μεγαλύτερος εάν το μεσημέρι της Τετάρτης δεν "πέσει" η ποινή του Μολέδο απ’ την Εφέσεων και οριστικοποιηθεί η απουσία του απ’ το σαββατιάτικο clasico.

Ο Κουτρουμπής που επέστρεψε μετά από καιρό στο βασικό σχήμα, έδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμος, έκανε αρκετά λάθη και δεν έδωσε ηρεμία στην πρώτη πάσα απ' την άμυνα. Γενικά ο Αθηναίος στόπερ εμφανίστηκε πολύ επηρεασμένος στο παιχνίδι απ' τον πρόσφατο τραυματισμό του, ενώ είναι αλήθεια πως οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό/κοιλιακό δεν τον έχουν εγκαταλείψει, εμποδίζοντας τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. To πρωί της Δευτέρας έκανε ειδικό πρόγραμμα και την Τετάρτη (25/10) θα φανεί εάν θα είναι 100% έτοιμος και διαθέσιμος για το clasico. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ουζουνίδης έχει σε... εγρήγορση και τον Τάσο Αυλωνίτη (θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του την Τρίτη 24/10 στο κυπελλικό ματς με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα), ούτως ώστε να έχει έτοιμο plan B, εφόσον χρειαστεί.

Ο δε Κολοβέτσιος, εν αντιθέσει με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ, τούτη τη φορά δεν είχε ηρεμία και καθαρή σκέψη στο παιχνίδι του, έκανε αρκετά λάθη (και τακτικά) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί (συνολική) ανασφάλεια στα μετόπισθεν. Για όλα τα παραπάνω Ουζουνίδης σκοπεύει να δουλέψει πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πάνω στο αμυντικό κομμάτι, την τακτική και τις στατικές φάσεις, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες, καθώς τα περιθώρια λαθών σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι (πρέπει να) είναι πολύ μικρά.

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Γιακούμπα Σιλά απ' την τιμωρία της μίας αγωνιστικής, λύνει τα χέρια του Ουζουνίδη και "γεμίζει" αρκετά τον άξονα, απ' όπου είναι δεδομένο πως θα πως θα επιχειρήσει να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό, με την παρουσία και των Κουρμπέλη και Χίλιεμαρκ. Ο τελευταίος θα πάρει ξανά έναν πολύ πιο "ελεύθερο" ρόλο πίσω απ' τον Μολίνς, με τους Βιγιαφάνιες και Μουνιέ να παίρνουν εντολή για να συγκλίνουν διαρκώς προς τα "μέσα", για να δημιουργήσουν υπεραριθμίες στο β' μισό του γηπέδου, αφήνοντας "ελεύθερο" πεδίο δράσης στους μπακ για να ανεβαίνουν και να συμμετέχουν πολύ πιο ενεργά στο επιθετικό παιχνίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK