Ο νέος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ελπίζει να γλιτώσει τη χρεοκοπία και να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, όμως είναι δεδομένο πως θα μειωθεί δραματικά το μπάτζετ του με παίκτες της ακαδημίας να στελεχώνουν την ομάδα. Διαβάστε στο άρθρο του Γιώργου Τριανταφυλλίδη για το ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ποιοι έρχονται.

Ο νέος Παναθηναϊκός

Την Τετάρτη του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ αλλά φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχει για το τριφύλλι. Η χρεοκοπία και η διάλυση της ιστορικής ομάδας είναι ένα υπαρκτό σενάριο, ωστόσο όλοι πιστεύουν ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα και ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει τουλάχιστον στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι εξαρετικά αβέβαιη.

Το έλλειμμα της ΠΑΕ αγγίζει τα 27 εκ. ευρώ και το καλό σενάριο προβλέπει ότι θα βρεθούν 10-15 εκ. ευρώ και το επόμενο βήμα θα είναι να μειωθεί δραματικά το μπάτζετ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μετά τον Νίνη, ποιος;

Ο χορός των αποχωρήσεων έχει ανοίξει με τον Νίνη που υπέγραψε στην ιταλική Πάρμα και με τον Σιμάο που δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει με ομάδα του εξωτερικού (Γερμανία). Ελεύθεροι μένουν και οι Καραγκούνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον, Καντέ, Σαριέγκι, ενώ λήγουν οι δανεισμοί των Κουίνσι και Ρούντολφ. Επομένως 9 αποχωρήσεις σε πρώτη φάση.

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πουλήσει παίκτες το καλοκαίρι και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Σεμπαστιάν Λέτο (εφόσον γλιτώσει το χειρουργείο), ο Στέφανος Καπίνο και ο Λουκάς Βύντρα, ενώ θα επιδιώξει να απαλλαγεί από τα βαριά συμβόλαια των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Κώστα Κατσουράνη, συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο του 2013.

Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Μπιέρσμιρ, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε προσφυγή, του Σεϊταρίδη και του Τοτσέ που παίρνει 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο! Επομένως μετά τις 9 αποχωρήσεις έχουμε 8 ακόμη παίκτες υποψήφιους για να φύγουν.

Πίσω ποιος μένει;

Στην Παιανία αναμένεται να παραμείνουν οι Καρνέζης, Κοτσόλης, Μαρίνος, Ιωαννίδης, Βιτόλο, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος και Μαυρίας. Δηλαδή μόλις 9 παίκτες!

Το ταβάνι στα νέα συμβόλαια θα είναι οι 400-500 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή όσα χρήματα πήρε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για να ανανεώσει το συμβόλαιο του αλλά δεν τα αποδέχθηκαν οι Νίνης και Σιμάο.

Θεωρείται δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί στην ακαδημία του. Οι Καπίνο και Μαυρίας είναι ήδη μέλη της πρώτης ομάδας και αναμένεται να πάρουν την σκυτάλη οι μέσοι Σπύρος Φουρλάνος και Τάσος Λαγός που έκαναν εφέτος το ντεμπούτο τους με την "πράσινη" φανέλα.

Ευκαιρίες θα πάρουν ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Ταμπάκης και ο στόπερ Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που έχουν προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Φερέιρα, ενώ προαγωγή αναμένεται να πάρουν ο κεντρικός μέσος Χρήστος Δώνης (γιος του προπονητή του Ατρόμητου Γιώργου Δώνη), ο αριστερός μπακ Διαμαντής Χουχούμης και ο κεντρικός αμυντικός Σπύρος Ρισβάνης.

Νέο αίμα για τον Παναθηναϊκό που αν μη τι άλλο έχει βγάλει πολλούς παίκτες από την ακαδημία του και η οικονομική κρίση τον οδηγεί στο να στηριχθεί στα δικά του παιδιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK