Ο Ρινάλντι πήρε τ' όπλο του!

Η πρώτη "ενδεκαδάτη" παρουσία του Λαουτάρο Ρινάλντι που συνοδεύτηκε με ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ, ήταν τα μόνα που κρατάει ο Παναθηναϊκό απ' το φιλικό "Χ" (1-1) του Σαββάτου (3/9), κόντρα σ’ έναν εξαιρετικό Άρη επιπέδου Superleague!

Ο Ρινάλντι πήρε τ' όπλο του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απ' τη στιγμή που δεν είχε στη διάθεσή του, τους επτά διεθνείς (Μπεργκ, Χουλτ, Γουακάσο, Εμποκού, Λουντ, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου), τους "λαβωμένους" Μπουμάλ, Τελάντερ και τον ανέτοιμο Σαμπά, το τεστ με τους "κιτρινόμαυρους" ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Αντρέα Στραματσόνι, αφενός για να "τεστάρει" τον βαθμό ετοιμότητας των υπολοίπων κι αφετέρου για να "τσεκάρει" κάποια πράγματα που είχε κατά νου για τη συνέχεια.

Πρώτα απ’ όλα, ο Ιταλός τεχνικός χρησιμοποίησε σ’ όλο το ματς το "ελληνικό" 4-2-3-1, το σύστημα δηλαδή που σκοπεύει να αποτελέσει τη βάση του στην εφετινή Superleague. Ξεκίνησε με τους Κουτρουμπή, Ρέις στόπερ μπροστά απ’ τον Στιλ, τους Μέστο, Χουχούμη μπακ, τους Ζέκα, Λεντέσμα στον άξονα, τον Ιμπάρμπο δεξί "φτερό", τον Βιγιαφάνιες αριστερό και τον Ρινάλντι πίσω απ’ τον Λέτο. Το τελευταίο δε, ήταν μια ιδέα που είχε καιρό στο μυαλό του ο "Στράμα", θέλοντας να δει πως λειτουργεί η ομάδα του, με δύο στράικερ ταυτόχρονα στο 4-2-3-1.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος ακολούθησε στο σύστημα, ξεκινώντας κι αυτός με 4-2-3-1. Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω απ’ τα γκολπόστ, με τους Μπούρμπο, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδη και Τσουμάνη αμυντική τετράδα, τους Ρόβα και Αντρέου στον άξονα, τους Ανάκογλου, Ντούνη και Τάτο στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Καπνίδη στην κορυφή.

ΣΟΥΠΕΡ ΡΙΝΑΛΝΤΙ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και ειδικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ο δε Ρινάλντι ήταν σε τρομερή διάθεση κι έδειξε πως μπορεί να ποντάρει πάνω του ο «Στράμα», όχι μόνο ως μπακ-απ του Μπεργκ, αλλά ακόμη και ως παρτενέρ του Σουηδού σε φουλ επιθετικά σχήματα. Μόλις στο 14’ μάλιστα ο Αργεντινός σημείωσε και το πρώτο του (ανεπίσημο) γκολ με το «τριφύλλι», με ωραία τοποθέτηση και δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μέστο.

Ο «Ρίνα» θα μπορούσε να έχει… γράψει και δεύτερο γκολ στο 25’, όμως ο Διούδης αυτή τη φορά αντέδρασε καλύτερα και έδιωξε τον κίνδυνο με ωραία επέμβαση. Μετά το 30’, ο Αρης άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και αφού βρήκε χώρους απ’ τον άξονα, έφτασε σε 2-3 περιπτώσεις μπροστά απ’ την εστία του Στιλ, όμως οι τελικές προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» (που διαμαρτυρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις για χέρια αμυντικών του «τριφυλλιού») ήταν ημιτελείς.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Στο β’ ημίχρονο με την είσοδο των Μολέδο (αντί του Χουχούμη) και Π. Βλαχοδήμου (αντί του Λέτο), ο Ρέις πήγε δεξιός μπακ και ο Μέστο αριστερά, ενώ ο Βλαχοδήμος πέρασε στα άκρα της επίθεσης, με τον «Βίγια» να… μετακινείται ως ελεύθερος πίσω απ’ τον Ρινάλντι.

Ο Αρης ωστόσο, ήταν πολύ καλύτερος και άρχισε να πιέζει ολοένα και περισσότερο για την ισοφάριση. Αφού έφτασε μια… ανάσα απ’ το γκολ στο 50’ –σε άτσαλο διώξιμο του Μολέδο, που έδιωξε ο Στιλ και το δοκάρι- εντέλει έφτασε στο 1-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Ιλιτς απ’ τον Ζέκα στο 68’ και αξιοποίησε ο Τάτος. Μετά το γκολ του Αρη, ο ρυθμός έπεσε πολύ, με καλύτερη στιγμή ως το τελικό σφύριγμα του Φωτιάδη, ένα φάουλ του Βιγιαφάνιες που έφυγε λίγο άουτ.

Άρης: Διούδης (75' Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46' Βουτσιάς), Τσουμάνης, Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Ανάκογλου (46' Μιλούνοβιτς), Αντρέου (75' Παυλίδης), Ρόβας (60' Νέτο), Τάτος (83' Ντόγος), Ντούνης (77' Τζανακάκης), Καπνίδης (46' Ίλιτς).

Παναθηναϊκός: Στιλ (63' Οδ. Βλαχοδήμος), Μέστο (63' Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Ρέις, Χουχούμης (46' Μολέδο), Ζέκα (89' Αγγελόπουλος), Λεντέσμα (73' Στάϊκος), Ιμπάρμπο (89' Χατζηγιοβάννης), Ρινάλντι, Βιγιαφάνιες, Λέτο (46' Π. Βλαχοδήμος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK