Παρέμβαση Κοντονή στον Sport 24 Radio 103,3: "Ο Αλαφούζος μου είπε να κλείσω τη θύρα 13"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μίλησε Sport 24 Radio 103,3. "Ο Αλαφούζος μου είπε να κλείσω τη θύρα 13", τόνισε. Τι είπε για τα επεισόδια στο ντέρμπι, τον αναπτήρα στον Πλατανιά και το τηλεφώνημα Μαρινάκη.

Παρέμβαση Κοντονή στον Sport 24 Radio 103,3: "Ο Αλαφούζος μου είπε να κλείσω τη θύρα 13"
Αλαφούζος-Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, φιλοξενήθηκε στον " Sport 24 Radio 103,3" και στην εκπομπή "My Way" με τον Γιάννη Καραλή και απάντησε στις ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρθηκε στον Αθλητικό Νόμο και τη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση που λυμαινόταν το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, σχολίασε την υπόθεση του Ολυμπιακού με την ΕΕΑ, το θέμα του ΑΜΚΑ, επανέλαβε πως ο Γιάννης Αλαφούζος τον παρότρυνε να κλείσει τη Θυρα 13, ενώ τόνισε πως δεν μετάνιωσε που σήκωσε το τηλέφωνο στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αποκλειστική συνέντευξη Κοντονή στον Sport 24 Radio 103,3

Για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό

"Κοιτάξτε, όσοι επιτίθενται στην κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες που παίρνει στον τομέα του αθλητισμού έχουν άδικο. Δεν έχουμε αδικήσει κανέναν. Έχουν φτάσει το σημείο να διαδίδουν ψευδώς ότι δεν τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με τη Βέροια".

"Αν μου φέρουν ένα παράδειγμα που λειτούργησα διαφορετικά απέναντι σε μία ομάδα, εγώ θα καθίσω να τους ακούσω. Ο κ. Αλαφούζος σε μία συνάντηση που είχαμε του ανέλυσα τις σκέψεις μου, που αφορούσα και το κλείσιμο και της Θύρας 13 και μου είπε 'να το κάνετε κ. Υφυπουργέ'. Δεν τιμωρήθηκε δύο φορές ο Παναθηναϊκός για το ίδιο αδίκημα. Ήταν διαφορετικό το πειθαρχικό κομμάτι και διαφορετική η ποινή που επέβαλλε το κράτος".

Για την απόφαση για κλείσιμο της θύρας 13

"Το προβλέπει ο νόμος ως διοικητικό μέτρο. Η Βουλή των Ελλήνων έκρινε πως χρειάζονται αυξημένα μέτρα. Γιατί μας ενδιαφέρει η κατάσταση στα γήπεδα. Όπως επεβλήθη η ποινή σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κλπ για ανάλογα επεισόδια, έτσι τιμωρήθηκε κι ο Παναθηναϊκός".

Για την υπόθεση με τον αναπτήρα στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός

"Ήδη ο Αθλητικός Δικαστής έχει την υπόθεση στα χέρια του. Με βάση τα δεδομένα, θα βγάλει απόφαση. Τον κανονισμό ποδοσφαίρου τον βγάζουν τα Πειθαρχικά Όργανα του ποδοσφαίρου. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Πρέπει να αφήσουμε την Αθλητική Δικαιοσύνη να βγάλει τα συμπεράσματά της. Έχω βαρεθεί ο κάθε τύπος να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Γι' αυτό το λόγο βάλαμε τους τακτικούς δικαστές".

Για τις κατηγορίες περί επιλεκτικής εφαρμογής των κανονισμών

"Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, οι διαιτητές χρησιμοποίησαν τους κανονισμούς ποδοσφαίρου. Τα όργανα του ποδοσφαίρου δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς όπως πρέπει προς όλους. Άλλος είναι ο νόμος που ψηφίσαμε το Μάιο κι άλλος ο κανονισμός του ποδοσφαίρου. Εγώ δεν μπορώ να επεμβαίνω στα ζητήματα της διαιτησίας. Εγώ έχω πιέσει να εφαρμόζονται το ίδιο οι κανονισμοί για όλους. Το κράτος, για να υπάρχει ισονομία, έχει επιβάλλει τους τακτικούς δικαστές. Εκείνη την περίοδο με την UEFA και τη FIFA είχαν πέσει να με φάνε".

"Θα πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους κι οι ΠΑΕ. Δεν γίνεται ο καθένας να μεταφέρει τις ευθύνες του στον άλλον. "Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω. Ο νόμος θα εφαρμοστεί με βάση τη δικαιοσύνη και την ισονομία. Μην μας λέει κανένας πως έχουμε αδικήσει κάποιον".

Για το αν μετάνιωσε που σήκωσε το τηλέφωνο στον κ. Μαρινάκη

"Καθόλου. Ήταν υποχρέωσή μου. Γίνονταν επεισόδια. Κι ο κ. Αλαφούζος να με έπαιρνε θα το σήκωσα. Με πήραν δύο παράγοντες από τον Ολυμπιακό. Ο ασκών διοίκηση, κ. Βρέντζος και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Μαρινάκης".

Για την εγκληματική οργάνωση

"Είναι ένα ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη. Επί των ημερών ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση. Την απόφαση θα τη λάβουν τα Δικαστήρια. Δεν είμαστε σε κράτος εκτάκτους ανάγκης. Να το βγάλουν από το μυαλό τους".

Για την υπόθεση του Ολυμπιακού και της ΕΕΑ

"Κατά πρώτον, κανένα μέλος της ΕΕΑ δεν μπορεί να πει ότι εγώ τον πήρα τηλέφωνο και του είπα τι να κάνει. Δεύτερον, η απόφαση της ΕΕΑ είναι απολύτως σεβαστή. Που είχα διαφωνήσει; Είχα διαφωνήσει στο γεγονός πως ένα μέλος της Επιτροπής που συμμετείχε δεν του επετράπη να ψηφίσει. Ήμουν αντίθετος ως προς τη διαδικασία. Όχι όσον αφορά στην απόφαση. Ο κ. Παπαλάκης είχε μιλήσει πρώτος".

Για το θέμα με το τουρνικέ της θύρας 14 στη Λεωφόρο και τη μη τιμωρία των οπαδών

"Έχω πει τα ίδια στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Τα μέτρα ήταν αυστηρά. Δεν πρέπει να τα ρίχνουμε συνεχώς στην Αστυνομία. Κάνει ελέγχους, αστυνομεύει την περιοχή. Προκύπτει ένα ζήτημα για το πώς η ομάδα δεν τα είδε".

Για τον ελλειπή έλεγχο της Αστυνομίας στο ντέρμπι της Λεωφόρου

"Βεβαίως κι έγινε σωματικός έλεγχος. Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση της Αστυνομίας".

Για τις κάμερες στα γήπεδα

"Η εικόνα είναι θετική για τις κάμερες, τα τουρνικέ. Έχει μπει μία τάξη στους αγωνιστικούς χώρους. Όμως, έχουμε δουλειά μπροστά μας. Δεν τελειώσαμε εδώ. Χρειάζεται εποπτεία και έλεγχος".

Για το θέμα του ΟΑΚΑ

"Ανοίγουμε άλλο θέμα. Εγώ κι η διοίκηση του ΟΑΚΑ για να εισπράττουμε τα χρήμα του Ελληνικού λαού από την εκμετάλλευση των αθλητικών χώρων. Έχουμε ιερή υποχρέωση να πάρουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ".

Για το θέμα με το ΑΜΚΑ των κατόχων εισιτηρίων

"Το μέτρο που εφαρμόζεται μετά από αρκετές αντιδράσεις δεν θα δουλέψει 100%. Όμως σε βάθος χρόνου θα μπει τάξη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο γραφείο του Κοντονή το ΔΣ της λίγκας

Σφοδρή επίθεση της ΚΑΕ σε Κοντονή: "Δεν θα βλάψει τον Παναθηναϊκό κάποιος περαστικός"

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς"

News 24/7

24MEDIA NETWORK