Ο Στραματσόνι της άμυνας και ο Εσιέν με τους βασικούς

Ο Αντρέα Στραματσόνι μετρά αντίστροφα για τον ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ετοιμάζει τα πλάνα του για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Στραματσόνι της άμυνας και ο Εσιέν με τους βασικούς

Ο Αντρέα Στραματσόνι περιμένει να επιστρέψουν οι διεθνείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν δουλεύει καθημερινά με αυτούς που έχουν μείνει στο Κορωπί, με γνώμονα πάντα το μεγάλο σαββατιάτικο ντέρμπι, αλλά και το μέλλον, θέλοντας σιγά-σιγά να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Με τους βασικούς ο Εσιέν

Βασικά, αυτό που θέλει να περάσει ο Ιταλός, ειδικά ενόψει του μεγάλου αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι τα αμυντικά στοιχεία που θα "βραχυκυκλώσουν" το παιχνίδι του αντιπάλου. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού γνωρίζει τη δύναμη του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή και ουσιαστικά εκεί έχει ρίξει την προσοχή του. Βέβαια, εδώ έχουμε ένα ζήτημα, αφού ο Στραματσόνι χρησιμοποιεί με τους βασικούς τον Εσιέν προκαλώντας διάφορα ερωτήματα.

Η λογική λέει ότι ο Γκανέζος απλά θα είναι στην αποστολή και θα χρησιμοποιηθεί με πολλά "αν" και "εφόσον". Στο πρόσφατο φιλικό με τον Λεβαδειακό έβγαλε ένα 45λεπτο και έδειξε ότι σιγά-σιγά μπαίνει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ιατρικά είναι έτοιμος και αυτό έχει ξεκαθαριστεί. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας για να μπορέσει να αντέξει στην ένταση ενός τέτοιου αγώνα, με ειδικές συνθήκες και τον αντίπαλο να έχει εκεί ακριβώς το μεγάλο πλεονέκτημα: στη μεσαία γραμμή.

Οπότε η χρησιμοποίηση του Εσιέν, δίπλα στον Λαγό, λογικά ήταν μία κίνηση περισσότερο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή παρά για το ντέρμπι. Για να παίρνει περισσότερο ρυθμό, να μπαίνει στο κλίμα και να "σβήσει" μέρες από τον... τοίχο, μετρώντας αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή.

Η άμυνα "κλείδωσε"

Οσον αφορά στην ενδεκάδα του ντέρμπι, ο Στραματσόνι θα πάει στη λογική του 4-4-2, αλλά αν εξαιρέσουμε την άμυνα -όπου τα κουκιά είναι μετρημένα μετά τον τραυματισμό του Τελάντερ- και την επίθεση (όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προτιμήσει Μπεργκ-Καρέλη), στη μεσαία γραμμή υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να λυθούν με το που επιστρέψουν οι διεθνείς. Ο Στιλ, λοιπόν, θα είναι στο τέρμα, με τους Βέμερ, Ταυλαρίδη, Σάντσεθ και Νάνο μπροστά του. Ο Ζέκα θεωρείται σίγουρος και από κει και πέρα... το χάος. Λαγός ή Κουτρουμπής; Ή το σούπερ μπαμ με Εσιέν;

Το σίγουρο είναι ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει καταλάβει για τα καλά τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Μπορεί να γνωρίζει πώς δεν θα... τον πάρει η μπάλα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, αφού έχει το άλλοθι της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι χωρίς άγχος. Κάθε άλλο. Ζει με ένταση τις προπονήσεις και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Και επειδή οι Ιταλοί είναι... μανούλα στην τακτική, ο Στραματσόνι ανήκει σε αυτούς, πόσο μάλλον στο διάβασμα του αντιπάλου. Έχει ενημερωθεί και συνεχίζει να ενημερώνεται για τον Ολυμπιακό, έχει μελετήσει τα παιχνίδια του και στόχος του είναι να παρουσιάσει τον καλύτερο δυνατό Παναθηναϊκό στο ματς που θα κρίνει πολλά στο βαθμολογικό (αλλά και ψυχολογικό) κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παπαδόπουλος στο Contra.gr: Να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό για να με γιουχάρουν;

Τζουρούδης στο Contra.gr: Εσιέν όπως Πάουλο Σόουζα

Δημήτρης Κριτής: Μακάρι να γίναμε σοφότεροι

News 24/7

24MEDIA NETWORK