Οι 100.000 ευρώ της διαφοράς με Τελάντερ

Τι πρότεινε ο ΠΑΟ στην πλευρά του Δανού και συμφώνησε αρχικά, τι άλλαξε τα δεδομένα και τις αξιώσεις του 26χρονου στόπερ και γιατί έκανε την προσφυγή ζητώντας συνολικά 510.000 ευρώ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟ. (Eurokinissi Sports -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
telander EUROKINISSI SPORTS

Ενώ την τελευταία εβδομάδα η υπόθεση του Ράσμους Τελάντερ και το επικείμενο «διαζύγιό» του με τον Παναθηναϊκό, φαινόταν να έχει… δρομολογηθεί, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, μία σειρά από γεγονότα οδήγησαν σε (νέα) ρήξη και κίνηση προσφυγής απ’ την πλευρά του Δανού στόπερ, η οποία κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης (26/7).

Το τελευταίο δεκαήμερο, ο μάνατζερ του 26χρονου στόπερ, Μίκελ Νίλσον ήταν σεonlineδιαπραγματεύσεις με τους «πράσινους», για να οδηγηθούν σε μία συμβιβαστική λύση. Σ’ όλο αυτό «βοηθούσε» και το γεγονός ότι ο Τελάντερ ήταν σε συζητήσεις με σύλλογο της αγγλικήςChampionship(λέγεται πως ήταν ο Ρέντινγκ), προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ο Παναθηναϊκός είχε προτείνει προς τον Τελάντερ να λάβει τις περίπου 200.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στα δεδουλευμένα της σεζόν που ολοκληρώθηκε συν άλλες 100.000 ευρώ από το συμβόλαιο της επόμενης περιόδου (2017-18), μέσω δόσεων.

Η όλη διαδικασία μάλιστα είχε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό (υπήρχε προφορική συμφωνία) κι όλα έδειχναν πως οι δύο πλευρές θα έφταναν σε μία τελική συμφωνία, για να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Όλα εντούτοις, άλλαξαν όταν «ναυάγησε» η προοπτική μετακίνησης του Τελάντερ στην Αγγλία. Σε νεότερη επικοινωνία των δύο πλευρών το απόγευμα της Τρίτης (25/7), ο μάνατζερ του Τελάντερ ανέβασε τις αξιώσεις του για να «σπάσει» το συμβόλαιο σε 200.000 ευρώ (τα οφειλόμενα) συν 200.000 ευρώ απ’ το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Παρά τις συνεχόμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, δεν υπήρξε συμφωνία και το πρωί της Τετάρτης, η πλευρά του Τελάντερ κατέθεσε προσφυγή προς την ΕΠΟ, ζητώντας να πληρωθεί το ποσό των 510.000 ευρώ. Ήτοι τα χρήματα που οφείλονται προς τον παίκτη από πέρσι, συν όλο το συμβόλαιο της νέας χρονιάς.

Πλέον η όλη διαδικασία οδηγείται σε άλλο επίπεδο, αφού περνάει στα χέρια των δικηγόρων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα ανοίξει και νέος κύκλος διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε «πράσινους» και Τελάντερ, ούτως ώστε να φτάσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό (με ένα επιπλέον ποσό, περίπου 150.000 ευρώ) και να μην οδηγηθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ… Κι εκεί αποσκοπούσε ουσιαστικά η κίνηση της προσφυγής του παίκτη, προκειμένου να πιέσει με τον τρόπο του, για να πάρει περισσότερα χρήματα στη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK