Οι 8 περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό

Το Contra.gr παρουσιάζει οχτώ περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ, που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό. Από τους "έμπειρους" Ματιέ Φλαμινί και Φραντσέσκο Λόντι, μέχρι τα "λαβράκια" Κλεμάν Σαντόμ και Φερνάντο Τισόνε.

Οι 8 περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έκανε το "μπαμ" του καλοκαιριού, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Μάικλ Εσιέν από τη Μίλαν. Όμως, λίγους μήνες αργότερα ο Γκανέζος άσος βρίσκεται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου, αφού δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα και να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ήδη, οι "πράσινοι" έχουν βγει στην αγορά, αναζητώντας τον "εκλεκτό" για τη νευραλγική θέση του αμυντικού μέσου. Γι' αυτό το λόγο το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει 8 περιπτώσεις ελεύθερων ποδοσφαιριστών, που θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να απασχολήσουν τον Παναθηναϊκό.

ΜΑΤΙΕ ΦΛΑΜΙΝΙ (32 ΕΤΩΝ, ΓΑΛΛΟΣ)

Ο 32χρονος άσος έχει διαγράψει μία αξιοσημείωτη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη φανέλα της Άρσεναλ και της Μίλαν. Αποτελεί μία ενδιαφέρουσα περίπτωση που μπορεί να δώσει λύσεις, έχει "γεμάτες" χρονιές και διαρκή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, όμως πολύ δύσκολα ο Αρσέν Βενγκέρ θα ανάψει το "πράσινο φως" για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Την εφετινή σεζόν μετράει 24 συμμετοχές (τις περισσότερες ως βασικός) και 2 γκολ. Το κασέ του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά είναι βέβαιο πως θα δεχθεί προτάσεις τόσο από την Αγγλία, όσο κι από το MLS.

Χρηματιστηριακή αξία: 4.000.000 €

ΚΛΕΜΑΝ ΣΑΝΤΟΜ (28 ΕΤΩΝ, ΓΑΛΛΟΣ)

Στην αρχή της καριέρας του, θεωρήθηκε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα "πετροδόλαρα" και η απόκτηση top class ποδοσφαιριστών από τους Παριζιάνους, είχε ως συνέπεια ο Σαντόμ να τεθεί στο περιθώριο. Ύστερα από δανεισμό στην Τουλούζ, κατά τη σεζόν 2013-14, ο Γάλλος άσος παραχωρήθηκε με κανονική μεταγραφή στην Μπορντό, η οποία κατέλαβε 700.000 ευρώ για χάρη του.

Clement CHANTOME (gir)
Clement CHANTOME (gir) THIERRY BRETON / PANORAMIC

Στους Γιρονδίνους έχει βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση, πραγματοποιώντας μία καλή χρονιά, παρά την μέτρια πορεία της ομάδας του. Διακρίνεται για την ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια, την αμυντική συγκέντρωση, αλλά και τον απλό τρόπο παιχνιδιού. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, αλλά πολύ δύσκολα θα μείνει στο... ράφι, αφού θεωρείται μία ιδιαίτερα ποιοτική λύση.

Χρηματιστηριακή αξία: 3.500.000 €

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΕΤΕΪ (30 ΕΤΩΝ, ΝΟΡΒΗΓΟΣ)

Ο Αλεξάντερ Τετέι έχει... ελληνικό παρελθόν, αφού η περίπτωσή του είχε απασχολήσει παλαιότερα τον Ολυμπιακό. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ρόζενμποργκ τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, όμως τελικά η Ρεν κατέβαλε 3.500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2009 και τον έκανε "δικό" της.

Ύστερα από μία πετυχημένη τριετία στη Γαλλία έκανε το επόμενο βήμα, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τη Νόριτς, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα. Θεωρείται σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος και θέτει ως προτεραιότητα τα ανασταλτικά καθήκοντά του. Παρόλα αυτά, δεν υστερεί στο δημιουργικό τομέα, αφού είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ του αρέσει να δοκιμάζει μακρινά σουτ.

Χρηματιστηριακή αξία: 3.500.000 €

ΜΕΧΝΤΙ ΛΑΣΕΝ (31 ΕΤΩΝ, ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ)

Ο διεθνής Αλγερινός έχει πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Ισπανία με τις Ντεπορτίβο Αλαβές, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Χετάφε, στην οποία ανήκει από το 2011. Οι μέτριες σεζόν των μαδριλένων τα τελευταία χρόνια έχουν συμπαρασύρει και τον 31χρονο άσο, ο οποίος όμως δεν παύει να αποτελεί μία αξιόλογη λύση με σημαντική εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο.

Οι 8 περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό

Είναι ο ορισμός του "κόφτη", αγωνίζεται με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ παρά το ύψος του (1.78μ.) είναι δυνατός στις εναέριες μονομαχίες. Την εφετινή σεζόν, παρά την κακή πορεία της Χετάφε, είναι από τους διακριθέντες, μετρώντας 27 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.500.000 €

ΙΒΑΝ ΡΑΝΤΟΒΑΝΟΒΙΤΣ (27 ΕΤΩΝ, ΣΕΡΒΟΣ)

Ο Αντρέα Στραματσόνι, είναι βέβαιο πως, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου θα ασχοληθεί με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την ιταλική αγορά, την οποία γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο μέσος της Κιέβο Βερόνα, Ιβάν Ραντοβάνοβιτς.

Οι 8 περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό
2016 GETTY IMAGES

Το συμβόλαιο του υψηλόσωμου χαφ ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, όμως ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αναζητήσει μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του. Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση, σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και με μεταπωλητική αξία. Θεωρείται ανίκητος στον αέρα, διαβάζει τρομερά το παιχνίδι, ενώ του αρέσει να αγωνίζεται με μακρινές μπαλιές και να σουτάρει από απόσταση. Την εφετινή σεζόν μετράει 23 συμμετοχές, χωρίς να έχει σημειώσει κάποιο γκολ.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΛΟΝΤΙ (32 ΕΤΩΝ, ΙΤΑΛΟΣ)

Ο έμπειρος μέσος της Ουντινέζε είναι μία περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει το "τριφύλλι" εξαιτίας των άριστων σχέσεων που διατηρεί ο Αντρέα Στραματσόνι με τους διοικούντες την ιταλική ομάδα. Η ικανότητά του να αγωνίζεται από αμυντικός χαφ μέχρι επιτελικός μέσος είναι μία σημαντική παράμετρος που θα εκτιμηθεί αν τελικά αποφασιστεί να γίνει κίνηση για την απόκτηση του.

Πρόκειται για ένα γυρολόγο των ιταλικών γηπέδων, αφού έχει φορέσει τη φανέλα εφτά διαφορετικών ομάδων (Έμπολι, Βιτσέντζα, Φροζινόνε, Ουντινέζε, Κατάνια, Τζένοα, Πάρμα), αλλά με τεράστια εμπειρία και "γεμάτες" χρονιές. Φέτος, σε 22 παιχνίδια έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, αγωνιζόμενος τις περισσότερες φορές στο αρχικό σχήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν ανανεώσεις με τους "μπιανκονέρι" γι' ακόμη ένα χρόνο.

Χρηματιστηριακή αξία: 2.000.000 €

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΙΣΟΝΕ (29 ΕΤΩΝ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ)

Ο Φερνάντο Τισόνε είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση αδικημένου ποδοσφαιριστή. Όχι από κάποια ομάδα, αλλά από τον ίδιο. Ο Αργεντινός μέσος, παρότι είχε όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει μία αξιοσημείωτη καριέρα, δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσεις τις προσδοκίες. Το 2008 η Ουντινέζε προσέφερε 4.200.000 ευρώ στην Αταλάντα για να τον εντάξει στο δυναμικό της, όμως ο 22χρονος -τότε- άσος δεν έθελξε με την απόδοσή του.

Έτσι, ύστερα από ένα χρόνο μετακόμισε στη Σαμπντόρια, με την οποία έδειξε καλύτερο αγωνιστικά πρόσωπο. Από το 2013 ανήκει στη Μάλαγα, όμως εν αντιθέσει με την πρώτη σεζόν, κατά την οποία αποτέλεσε βασικό μέλος της αρχικής ενδεκάδας, τα δύο τελευταία χρόνια θεωρείται "παγκίτης". Παρόλα αυτά, η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σημαντικές λύσεις στη μεσαία γραμμή.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ (33 ΕΤΩΝ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ)

Ο Αργεντινός άσος διέγραψε μία σπουδαία καριέρα στα ιταλικά γήπεδα με τη φανέλα της Λάτσιο, φορώντας μάλιστα γι' αρκετά χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από 9 ολόκληρα χρόνια, ο 33χρονος άσος αποφάσισε να αποχωρήσει από το "Ολίμπικο", αφήνοντας ως παρακαταθήκη 453 συμμετοχές, 20 γκολ και 41 ασίστ σ' όλες τις διοργανώσεις. Επόμενος σταθμός η Σάντος. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο να αποτελέσει παρελθόν.

Οι 8 περιπτώσεις ελεύθερων αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά, παρόλα αυτά δεν πρόκειται να μείνει γι' αρκετό καιρό ελεύθερος, αφού παρά την εξάμηνη αγωνιστική απραξία, μπορεί να προσφέρει σημαντικές βοήθειες με την ποιότητα και την εμπειρία του. Θεωρείται ο "μαέστρος" στο χώρο της μεσαίας γραμμής, διαθέτει εξαιρετικά στημένα, ενώ συνδυάζει αρμονικά τα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντά του.

Χρηματιστηριακή αξία: 1.000.000 €

News 24/7

24MEDIA NETWORK