Οι ευθείες -"πράσινες"- βολές του Αναστασίου

Παραμονές του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ, ο Γιάννης Αναστασίου ήταν -απολύτως λογικά- ένα πρόσωπο που αναζήτησαν για δηλώσεις τα περισσότερα ολλανδικά ΜΜΕ. Μια τοποθέτηση ωστόσο, του πρώην τεχνικού του «τριφυλλιού» και νυν της Ρόντα, θα… συζητηθεί πολύ.

Οι ευθείες -"πράσινες"- βολές του Αναστασίου
INTIME SPORTS

Ο μέχρι προ 10 μηνών προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου συνεχίζει πλέον την καριέρα του στην Ολλανδία και τη Ρόντα (ομάδα που διέπρεψε κι ως παίκτης) και τα τελευταία 24ωρα… πολιορκήθηκε από πολλά ολλανδικά ΜΜΕ, για να μιλήσει για το ματς της Πέμπτης (15/9) του Αγιαξ με το «τριφύλλι». Μέσα στις δηλώσεις που έκανε ωστόσο στην «Het Parool» (και αναδημοσιεύτηκε απ’ την ιστοσελίδα «ajaxashowtime), αναφέρθηκε και στο τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Νοέμβριο κι έκανε μια τοποθέτηση που θα… συζητηθεί.

Στο κομμάτι του Παναθηναϊκού, ο δημοσιογράφος που πήρε τις δηλώσεις απ’ τον Αναστασίου ανέφερε πως «…ο Ελληνας ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Αγιαξ και τώρα είναι προπονητής στη Ρόντα, ήταν κάποτε ενεργός σε μια νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού. Εκανε δουλειά έχοντας μόλις 5 εκατ. διαθέσιμα, αλλά στην πορεία αποχώρησε, όταν το τεχνικό τιμ δέχθηκε “απειλές” από οπαδούς». Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις του Αναστασίου επ’ αυτού, ο οποίος άφησε πολλές αιχμές.

«Το πλάνο ήταν να χτίσω μια νέα ομάδα, με νέους παίκτες. Όπως ο Αγιαξ, έτσι και ο Παναθηναϊκός έχει καλή ακαδημία, συνήθως την καλύτερη στην Ελλάδα. Δέχθηκα “επιθέσεις”. Ενιωσα άβολα, ανασφάλεια. Οι οπαδοί καθορίζουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, σε όλα τα κλαμπ. Υπάρχουν στιγμές που λειτουργούν σαν να τους… ανήκει το κλαμπ. Ερχονται ορισμένες φορές ακόμη και στην προπόνηση, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον προπονητή…».

Αναλύοντας το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αγιαξ, ο Αναστασίου, που προ λίγων εβδομάδων απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Amsterdam Arena», απ’ τον σημερινό αντίπαλο του «τριφυλλιού», τόνισε. «Ο Παναθηναϊκός μετρά μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και έχει πολλούς καινούριους παίκτες οι οποίοι είναι λίγο καιρό μαζί. Από την άλλη και ο Άγιαξ ψάχνει αυτή τη στιγμή το κατάλληλό του σχήμα, αλλά ξέρω όμως κάτι καλά: Εάν ο Άγιαξ πάει στην Αθήνα για να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, δεν έχει καμία τύχη. Οι ελληνικές ομάδες κάνουν τα πάντα για τη νίκη. Παίζουν πονηρά και δεν χρησιμοποιούν μόνο τα πόδια τους. Ο Άγιαξ θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ επιθετικός για να είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη…».

News 24/7

24MEDIA NETWORK