Οι "Γαλλόφωνοι" μπακ κι ο… Μεξικανός Ρινάλντι

Οι περιπτώσεις για το δεξιό και αριστερό άκρο της άμυνας που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για "δίδυμα" με τους Κουλιμπαλί και Χουλτ, η "έκπληξη" με ένα παλιότερο "φλερτ" και η πιθανή λύση για τον "Ρίνα". Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή.

Οι "Γαλλόφωνοι" μπακ κι ο… Μεξικανός Ρινάλντι

Η ρεβάνς του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 27 του μηνός, η (πολύ πιθανή) προοπτική συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια και η "μάχη" για τα πλέι-οφ, αποτελούν αυτή τη στιγμή τις βασικές (αγωνιστικές) προτεραιότητες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στην τελική ευθεία της εφετινής (πολύ δύσκολης απ’ όλες τις απόψεις) σεζόν.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχει ήδη αρχίσει να "τρέχει" την επόμενη… μέρα και τις μεταγραφικές εξελίξεις στο "πράσινο" ρόστερ που θα πρέπει να διαμορφωθεί με μεγάλη προσοχή τους επόμενους 2-2,5 μήνες, προκειμένου να αντέξει και να είναι φουλ ανταγωνιστικό σε μια χρονιά που προβλέπεται ακόμη πιο "ζόρικη" (και) με 30+10 ματς πρωταθλήματος (κανονική περίοδος συν πλέι-οφ τίτλου).

Ο τεχνικός διευθυντής των "πράσινων" έχει ήδη οριοθετήσει μαζί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη τις "ανάγκες" στο υλικό του Παναθηναϊκού που αναμένεται να πάρει αρκετές "επιδιορθώσεις", τόσο σε επίπεδο "βασικής ενδεκάδας", όσο και σε επίπεδο "πάγκου" κι εναλλακτικών. Ένα απ’ τα σημεία που έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται ο "Λύμπε", περνώντας απ’ τη φάση του αρχικού "τσεκαρίσματος" στο στάδιο των πρώτων επαφών, αφορά τους δύο μπακ που θα έρθουν για να αποτελέσουν δίδυμα μαζί με τους Κουλιμπαλί (δεξιά) και Χουλτ (αριστερά). Οι Μέστο (λήγει το συμβόλαιό του), Χουχούμης και Μαρινάκης (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο τελευταίος) θα αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" να αναζητούν ήδη τους αντικαταστάτες τους.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

Η πρώτη "σταχυολόγηση" τόσο για το δεξιό, όσο και για το αριστερό άκρο της άμυνας έχει ήδη γίνει, με τη λίστα του "τριφυλλιού" να παίρνει σιγά-σιγά την τελική της μορφή, ως προς τις δύο συγκεκριμένες θέσεις. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που έχουν ήδη "κυκλωθεί" απ’ τον Λυμπερόπουλο είναι δύο παίκτες που αγωνίζονται σε "γαλλόφωνα" πρωταθλήματα. Μια αγορά που "έλκει" τόσο τον ίδιο, όσο και τον Ουζουνίδη (ελέω και της θητείας του ως παίκτης στη Χάβρη), αφού κρύβει πάντα καλές "ευκαιρίες". Για το αριστερό άκρο, η περίπτωση του 28χρονου Ντοριάν Λεβέκ της Γκινγκάμπ είναι αυτή τη στιγμή αρκετά ψηλά στις επιλογές που έχουν ξεχωρίσει. Σε πολύ καλή ηλικία, με "γεμάτες" χρονιές και παραστάσεις (εκτός απ’ τη φετινή που έχασε τη θέση του βασικού στη γαλλική ομάδα), πολύ πιο αμυντικογενής απ’ τον Χουλτ (μπορεί να παίξει και αριστερός στόπερ) κι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει, έχοντας απορρίψει την πρόταση ανανέωσης που του έκανε η Γκινγκάμπ. Είναι μέσα στους παίκτες που εξετάζονται σοβαρά, αλλά δεν είναι και ο μοναδικός υποψήφιος, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη μία περίπτωση, επίσης απ’ τη γαλλική αγορά.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ… ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ

Για το δεξιό άκρο της άμυνας, οι πληροφορίες του Contra.gr απ’ το Βέλγιο φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το όνομα του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο οποίος μένει ελεύθερος απ’ τη Λόκερεν. Στα 30 του πλέον, ο Λαρισαίος μπακ, είχε "φλερτάρει" άλλες δύο φορές με το "τριφύλλι" στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν (επί ημερών Νταμπίζα) και ίσως ετούτη τη φορά η τρίτη να είναι και η… καθοριστική.

"ΠΟΡΤΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Σε ότι αφορά τώρα της αποδεσμεύσεις (γιατί ΚΑΙ εκεί περιμένει πολύ… δουλειά τον Λυμπερόπουλο), το μεγαλύτερο… αγκάθι είναι δίχως άλλο ο Λαουτάρο Ρινάλντι, ο οποίος είναι επί της ουσίας εκτός πλάνων, αλλά έχει συμβόλαιο στο… Θεό (500.000 ευρώ ετησίως!) και με διάρκεια έως το 2020! Για τον "Λαούτο" γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κάποια ομάδα, ακόμη και για "δανεισμό", αλλά οι πόρτες που… χτύπησαν τόσο οι "πράσινοι", όσο και ο (πολύ δύσκολος στις διαπραγματεύσεις) Αργεντινός μάνατζέρ του, από Αργεντινή έως και Σαουδική Αραβία και Κατάρ, ήταν "κλειστές". Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια μικρή (αλλά σημαντική εξέλιξη) με σύλλογο απ’ το Μεξικό, που εξετάζει την προοπτική δανεισμού του Ρινάλντι. Και μάλιστα έχει γίνει ήδη μια κουβέντα με τον ατζέντη του. Δύσκολα πάντως θα καλύψει όλο το συμβόλαιό του και είναι πιθανό να χρειαστεί να βάλει κι ο Παναθηναϊκός ένα μέρος των χρημάτων που προβλέπονται, εφόσον το μεξικανικό ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε επίσημη κίνηση…

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK