Οι λόγοι της επιστροφής στην Παιανία!

Η επικείμενη επιστροφή των ακαδημιών του Παναθηναϊκού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας, είναι προ των πυλών και οι βασικοί λόγοι πηγάζουν, μέσα απ’ το πρότζεκτ "άνθισης" και ανάπτυξης του "πράσινου" φυτωρίου, που έχει χαράξει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα σε συνεργασία με τον Γιάννη Σαμαρά. Τα 20 και πλέον "χαμένα" ταλέντα της τελευταίας 3ετίας, η έλλειψη ξενώνων και τα γήπεδα…

Οι λόγοι της επιστροφής στην Παιανία!

Απ’ τις πρώτες μέρες του ως διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέλαβε αμέσως το οργανωτικό κομμάτι και τις "διορθωτικές" κινήσεις που πρέπει να γίνουν συνολικά στη δομή του κλαμπ. Όχι μόνο στην πρώτη ομάδα, αλλά και στην ακαδημία του συλλόγου, που είναι αλήθεια πως την τελευταία τριετία βρισκόταν σε διαρκή πτωτική πορεία, τόσο ως προς τα αποτελέσματα και τις θέσεις της στα πρωταθλήματα υποδομών, όσο και στην παραγωγική διαδικασία.

Δεν είναι τυχαίο πως ένα απ’ τα πρώτα ραντεβού που έκανε ήταν με τον διευθυντή της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Γιάννη Σαμαρά, με τους δυο τους να κλείνονται στο γραφείο του τελευταίου στο "Γ. Καλαφάτης" για 6 (!) ώρες (απ’ τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι), προκειμένου ο "Ολλανδός" να αναλύσει όλο το πλάνο και τον τρόπο δουλειάς της ακαδημίας. Ο Ζιλμπέρτο όχι μόνο ενθουσιάστηκε, αλλά του ξεκαθάρισε εξαρχής πως δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσει να… φύγει απ’ την ομάδα. Ειχε μεσολαβήσει άλλωστε μια πολύμηνη περίοδος απόλυτης απογοήτευσης του "Σαμ", καθώς είχε νιώσει "αδειασμένος" απ’ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και δη από ένα σχόλιο που είχε κάνει δημοσίως ο Γιάννης Αλαφούζος για την πτωτική πορεία της ακαδημίας.

Ο Ζιλμπέρτο έβαλε κάτω τα πράγματα, δεσμεύτηκε προς τον Σαμαρά πως θα υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές και βελτιώσεις στην καθημερινότητα, στις συνθήκες και στον τρόπο δουλειάς του τιμ της ακαδημίας κι εντέλει ο "Ολλανδός" πείστηκε να μείνει, ως προπονητής της Κ20 (και έχων τη συνολική προπονητική ευθύνη των κλιμακίων), με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" να αναλαμβάνει το οργανωτικό/διοικητικό σκέλος.

ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΛΥΣΗ

Ένα απ’ τα πρώτα ζητήματα στα οποία κλήθηκαν να δώσουν λύση οι Ζιλμπέρτο και Σαμαράς ήταν ο… χώρος. Το "Γ. Καλαφάτης" αποτελεί πλέον εδώ και μια τριετία περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο οι συνθήκες είναι "ασφυκτικές" για την ακαδημία. Αφενός διότι δεν υπάρχουν γήπεδα για να δουλέψουν με σωστές προϋποθέσεις οι "μικροί" κι αφετέρου, διότι δεν υπήρχαν ξενώνες (μόλις 15 μάξιμουμ) για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των παιδιών που προέρχονται εκτός Αθηνών…

Το τελευταίο μάλιστα ήταν κι ο λόγος που -μόνο την τελευταία τριετία- ο Παναθηναϊκός έχασε πάνω από 20 ταλέντα απ’ την περιφέρεια. Απ’ την Κομοτηνή και το Αγρίνιο, ως την Κρήτη και τη Λάρισα. Ακόμη κι απ’ την Κύπρο! Νεαρούς ποδοσφαιριστές από 14-15 χρονών και άνω, οι οποίοι αν και είχαν εντοπιστεί (εγκαίρως) απ’ το "πράσινο" σκάουτινγκ, δεν κατέστη εφικτό να αποκτηθούν απ’ το "τριφύλλι", καθώς δεν υπήρχαν χώροι στο Κορωπί, για να φιλοξενηθούν ως "εσώκλειστοι", όπως γινόταν στο παρελθόν. Παίκτες, που στην πλειοψηφία τους κατέληξαν εντέλει σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Η λύση στην οποία κατέληξαν οι Ζιλμπέρτο και Σαμαράς ήταν η ενδεχόμενη επιστροφή της ακαδημίας, στην "ανενεργή" εδώ και τρία χρόνια, Παιανία. Ο Βραζιλιάνος είχε πλήρη εικόνα του αθλητικού κέντρου και του τι μπορεί να δώσει στα τμήματα υποδομής (οι ξενώνες του μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 40 παιδιά) και γι’ αυτό ζήτησε απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο να εξετάσει το θέμα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στον οποίο ανήκει το αθλητικό κέντρο της Παιανίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο άλλοτε πρόεδρος της ομάδας ήταν θετικός, εφόσον επρόκειτο μόνο για τις "πράσινες" ακαδημίες.

Το θέμα έχει προχωρήσει πλέον πολύ, ωστόσο η όλη διαδικασία θα τραβήξει χρονικά τουλάχιστον έως τον Δεκέμβρη. Κι αυτό διότι, με το που υπάρξει οριστική συμφωνία, θα πρέπει να γίνει μια σειρά από βελτιώσεις στο κέντρο της Παιανίας (προετοιμασία των γηπέδων που έχουν παραμεληθεί, καθαρισμοί των ξενώνων, πρόσληψη μάγειρα, οδηγός για να πηγαίνει τους παίκτες/μαθητές κάθε μέρα στο σχολείο κλπ).

Την ίδια ώρα δε, ο Ζιλμπέρτο έχει εξασφαλίσει το "ΟΚ" του Γιάννη Αλαφούζου για τη δημιουργία δύο νέων γηπέδων στο "Γ. Καλαφάτης" και μάλιστα έχουν αρχίσει οι πρώτες μελέτες, για τη συνολική βελτίωση του προπονητικού κέντρου που ανήκει στο σύλλογο, ούτως ώστε να γίνει πολύ πιο πλήρες και άρτιο στο άμεσο μέλλον (και) για τις "πράσινες" ακαδημίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το buy out των 400.000 και τα δύο όχι του «Στράμα»!

News 24/7

24MEDIA NETWORK