Οι λόγοι του "διαζυγίου" με τον Κουτρουμπή!

Ο –όχι και τόσο… αιφνιδιαστικός- χωρισμός-εξπρές του Παναθηναϊκού με τον 27χρονο στόπερ, τα παράπονα και οι "σκληρές" αποφάσεις του Ουζουνίδη και το "μήνυμα" προς την υπόλοιπη ομάδα. Το Contra.gr αναλύει τους… τίτλους τέλους του "Κούτρου" με τα "πράσινα"

Οι λόγοι του "διαζυγίου" με τον Κουτρουμπή!
INTIME SPORTS

Η σχέση του Γιώργου Κουτρουμπή με τον Παναθηναϊκό, "σήκωσε"… τίτλους τέλους το βράδυ της Πέμπτης (14/12). Κι όσο κι αν η απόφαση του "χωρισμού" έπειτα από 4,5 χρόνια κοινής πορείας, για τον περισσότερο κόσμο μπορεί και να έμοιαζε "αιφνιδιαστική" τουλάχιστον ως προς τοtiming, για πολλούς εντός και πέριξ της ομάδας ήταν μάλλον… αναμενόμενη εδώ και λίγες ημέρες!

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης τον 27χρονο αμυντικό (κι εκ των αρχηγών της ομάδας) για την επιθυμία της διοίκησης να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Το βραδάκι της ίδιας μέρας ακολούθησε συνάντηση του Αθηναίου στόπερ με το κλαμπ (τον άτυπο τεχνικό διευθυντή Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο συγκεκριμένα) όπου του ξεκαθαρίστηκε ότι πλέον δεν υπολογίζεται στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και πως η πρόθεση του συλλόγου είναι να προχωρήσουν σε άμεση λύση της συνεργασίας τους. Κάτι που όπως φαίνεται ήθελε κι ο ίδιος ο Κουτρουμπής, αφού -όπως τόνισε- επιθυμούσε να αποχωρήσει στο επικείμενο μεταγραφικό "παράθυρο".

Ο Παναθηναϊκός πρότεινε στον Κουτρουμπή να πάρει τα δεδουλευμένα του (το υπόλοιπο 60% της δόσης Οκτωβρίου, τον Νοέμβριο και τον μισό Δεκέμβριο) και να λυθεί το συμβόλαιό τους και καταπώς φαίνεται, σε πρώτη φάση υπάρχει διάθεση κι απ’ την πλευρά του παίκτη να προχωρήσουν σ’ ένα "διαζύγιο"… εξπρές. Μέσα στα επόμενα 24ωρα δε, θα υπάρξει επικοινωνία και με το (νέο) μάνατζερ του "Κούτρου", Κάρλος Γκονσάλβες, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών το συντομότερο δυνατόν και με υπογραφές…

Αναλύοντας τους λόγους του "διαζυγίου", η ουσία δεν κρύβεται μόνο πίσω απ’ το οικονομικό και το πλάνο περικοπών που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες, με (νέα) μείωση του μπάτζετ από τα 11,2 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ. Εχει να κάνει και με την κακή αγωνιστική εικόνα του 27χρονου άσου και τις γενικότερες αποφάσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη να συνεχίσει από τούδε και στο εξής (μόνο), με τους παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στο 100%, αλλά και διατεθειμένοι να μείνουν και να παλέψουν μαζί του, για να μείνει "όρθια" η ομάδα!

Τα όσα είδε ο 49χρονος τεχνικός στο ματς της Τούμπας, τον έκαναν να επισπεύσει τις αποφάσεις του, για τη δημιουργία ενός γκρουπ που πλέον θα παίζει στα… κόκκινα και παράλληλα να προχωρήσει σε μία συνολική ανασυγκρότηση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να μπορέσει να "κρατηθεί" και αγωνιστικά, με όσους παίκτες κρίνει ο ίδιος πως μπορούν πλέον να βοηθήσουν και να "πολεμήσουν" με το μαχαίρι στα… δόντια, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ο Ουζουνίδης, απογοητευμένος απ’ την εικόνα του Κουτρουμπή, αλλά κι απ’ το γεγονός πως το μυαλό του ήταν "αλλού" εδώ κι αρκετές εβδομάδες, έκρινε πως δεν μπορούσε πλέον να αποτελεί μέλος της ομάδας που θα διαμορφωθεί μετά το τέλος Δεκέμβρη, με αποτέλεσμα να τον "κόψει" και να εισηγηθεί τη λύση της συνεργασίας τους.

Οπως όλα δείχνουν δε, η αποχώρηση του "Κούτρου" δεν θα είναι η μοναδική το προσεχές διάστημα, αφού θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, πέρα απ’ τις (επιβεβλημένες) πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών που θα γίνουν τον Ιανουάριο, για την επιβίωση του Παναθηναϊκού. Το δεδομένο πάντως, είναι πως το "κόψιμο" του Κουτρουμπή, του πιο "παλαιού" παίκτη του "πράσινου" δυναμικού μαζί με τον Χρήστο Δώνη, ήταν κι ένα "μήνυμα" προς την υπόλοιπη ομάδα, πως πλέον μόνο όσοι είναι 100% "εκεί" θα έχουν θέση στο ρόστερ και στην προσπάθεια που θα κάνει ο σύλλογος για να αντέξει…

Ο Κουτρουμπής, αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό, μόλις 13 μήνες μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2019, με απολαβές 380.000 ευρώ πέρσι και 400.000€ φέτος. Με το "τριφύλλι" αγωνίστηκε σε 158 επίσημους αγώνες (με τελευταίο αυτόν της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη), μετρώντας 3 γκολ και 5 ασίστ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK